Door Lauren O'Neal

De beste software voor onroerend goedbeheer

Met de beste software voor onroerend goedbeheer kunt u huur verzamelen, onderhoudsverzoeken beheren en vacatures aanbieden - allemaal op een intuïtieve en responsieve interface. Na interviews met vastgoedbeheerders en verhuurders in het hele land over hun lijst met onmisbare functies, hebben we 15 veelbelovende softwareprogramma's getest op gebruiksgemak en klantenservice om de drie beste te vinden.

De 4 Best Property Management-softwareprogramma's

Makkelijkst te gebruiken

Buildium
Een van de meest robuuste platforms waar we naar hebben gekeken, en zonder meer de meest gebruiksvriendelijke.
Pros
Gebruiksvriendelijke tools
Uitstekende klantenservice
Leercentrum middelen
Prijsstructuur
Cons
Beperkte mobiele functionaliteit

Waarom we ervoor kozen

Gebruiksvriendelijke tools

Zoals met alle beste software die we hebben getest, was het dashboardontwerp van Buildium overzichtelijk en eenvoudig te navigeren. Wat echt opviel, was de slim ontworpen functie "Guided Tours" bovenaan ons dashboard. Van "Huurdersonderzoeken" tot "Property Accounting", door op elke module te klikken, begint een stapsgewijze rondleiding door elke functie. En we bedoelen letterlijk stap voor stap - de tour vertelde ons welke tabbladen we moesten klikken en welke functies we moesten selecteren, en het gaf constant commentaar via tekst of video om uit te leggen wat elke functie deed.

Zelfs als je al een keer een module hebt doorlopen, is deze nog steeds bovenaan het dashboard beschikbaar voor wanneer je een verversing nodig hebt. Voor degenen die nieuw zijn in property management software, of property management periode, is deze zorgvuldig ontworpen digitale tour een waardevol hulpmiddel.

Buildium-Tour-for-Property-Management-Software

Uitstekende klantenservice

Als je tijdens het gebruik van het programma in de war raakt, biedt Buildium veel bronnen om je te helpen erachter te komen. We vonden het leuk dat een echte menselijke verkoopadviseur, Owen, contact met ons opnam binnen een uur nadat we ons hadden aangemeld voor onze gratis proefperiode, ons laten weten dat hij alle vragen kon beantwoorden die we hadden toen we de software verkenden. Toen we hem vragen stuurden, kregen we antwoorden op dezelfde werkdag en soms op hetzelfde uur. En hoewel we die ondersteuning uitstekend vonden, was het niet opdringerig: toen we Owen uiteindelijk vertelden dat we de software liever zelf wilden verkennen en een optionele demo afsloten, stuurde hij ons eenvoudigweg naar andere bronnen, waaronder de "Rondleiding" functie en Buildium Academy.

Leercentrum middelen

Buildium blinkt uit door zijn uitgebreide educatieve materialen, waaronder een unieke "Buildium Academy", die cursussen biedt die gebruikers de vaardigheden en taken leren die nodig zijn voor property management. Terwijl de 'leercentrum'-pagina's van de meeste andere bedrijven minimaal zijn of zo vol met informatie dat ze moeilijk te navigeren zijn, is Buildium netjes georganiseerd in' cursussen 'gericht op specifieke taken en vaardigheden met betrekking tot de software of property management in het algemeen. Elke cursus wordt geleverd met een cursusbeschrijving, cursusdoelstellingen en overzichten van quizzen, samen met geschatte tijd voor voltooiing. Voor de drukbezette verhuurder die zijn vastgoedbeheersoftware strategisch wil optimaliseren, is Buildium Academy een grote hulp.

Buildium-ePay-Course-for-Property-Management-Software

Prijsstructuur

De maandelijkse minimumvergoeding van Buildium is zo laag als $ 45 voor 20 eenheden, met een gedifferentieerde prijsstructuur op basis van het aantal eenheden. Bekijk de schuifprijsschaal van Buildium om de exacte kosten voor uw woning te zien. Voor zo'n relatief lage prijs heeft Buildium alle uitgebreide functionaliteit waarnaar we zochten, inclusief online huurverzameling, online werkorders en krachtige tools voor het maken, opslaan en delen van rapporten en andere documenten, en het zal elk type property manager bedienen goed.

Punten om te overwegen

Beperkte mobiele functionaliteit

Hoewel het een mobiele app heeft waarmee je een aantal be>

Beste mobiele functionaliteit

AppFolio
Net zo intuïtief als Buildium, en u zult geen beter mobiel programma vinden.
Pros
Geweldige mobiele functionaliteit
Uitstekende klantenservice
Uitgebreide tools voor onroerend goedbeheer
Breed scala aan plannen
Cons
Geen gratis proefperiode
Dure minimumprijzen

Waarom we ervoor kozen

Geweldige mobiele functionaliteit

Een paar andere sites voor onroerend goedbeheer, zoals Buildium en Rent Manager, hebben apps waarmee u basisfuncties vanaf een mobiel apparaat kunt uitvoeren, maar het gehele platform van AppFolio is mobiel-responsief. Met de bijzonder indrukwekkende inspectiefunctie kunt u foto's uploaden vanaf de camera van uw telefoon en mondelinge aantekeningen maken met een spraak-naar-tekst-tool. Zelfs de meest old-school, minst technisch onderlegde aannemers kunnen het gemakkelijk gebruiken tijdens het uitvoeren van een inspectie. Dan krijgen vastgoedbeheerders onmiddellijk, papierloze toegang tot alle gegevens die aannemers invoeren.

Uitstekende klantenservice

We ontdekten dat de klantenservice van AppFolio ook eersteklas was. Hoewel we een paar minuten moesten wachten om met een agent te spreken, werden we kort daarna voorzien van vriendelijke, deskundige service. De serviceagent gaf ons ook zijn directe lijn zodat we niet opnieuw in de wacht hoefden te zitten en hij volgde snel daarna via e-mail om te controleren of onze problemen waren opgelost.

Uitgebreide tools voor onroerend goedbeheer

Net als Buildium omvat AppFolio alle basissen van een software voor onroerend goedbeheer. U kunt huur van uw huurders innen en leveranciers online betalen; huurders kunnen onderhoudsaanvragen indienen, die u vervolgens aan onderhoudsmedewerkers kunt toewijzen en elke stap volgen; en de boekhoudfuncties van AppFolio laten u veel verder gaan dan een eenvoudig geld-in / geld-uit-grootboek. Bovendien kunt u een verbazingwekkende verscheidenheid aan rapporten en andere documenten genereren, vacatures weergeven op alle industriële onroerendgoedsites en potentiële huurders beheren zonder ooit één stuk papier te hoeven verwerken.

Appfolio_dashboard-for-Property-Management-Software

Breed scala aan plannen

AppFolio biedt ook een breder scala aan plannen dan Buildium, van woningen en commercieel onroerend goed tot studentenhuisvesting en gemeenschapsverenigingen, zodat u de soorten onroerend goed die u beheert, kunt aanpassen.

Punten om te overwegen

Geen gratis proefperiode

Helaas biedt AppFolio momenteel geen gratis proefversies aan potentiële klanten. Het is echter eenvoudig om een ​​gratis demo op te zetten: vul een formulier in op hun site en een medewerker van de klantenservice zal binnen 24 uur contact met u opnemen. De demo zelf was grondig - plan om anderhalf uur opzij te zetten voor de walkthrough - en het was gemakkelijk om de agenten specifieke vragen over de software in realtime te stellen.

Dure minimumprijzen

De service van AppFolio begint bij $ 1,25 per eenheid per maand - maar met een minimale maandelijkse betaling van $ 250 en een unieke instapvergoeding van $ 400. Als uw woning een groot aantal eenheden heeft, is AppFolio de moeite van het bekijken waard, maar het is iets duurder dan Buildium. Het beheren van 1.000 wooneenheden op Buildium kost bijvoorbeeld $ 1.100 per maand, vergeleken met $ 1.250 op AppFolio. We raden u aan prijzen te vergelijken met de schuifschaal van Buildium om precies te zien hoeveel u betaalt.

Het beste voor een klein aantal eigenschappen

TenantCloud
Verrassend veel functies en volledig gratis voor maximaal 75 eenheden.
Pros
Gratis voor maximaal 75 eenheden
Must-have functies
Intuïtief websiteontwerp
Cons
Minimale klantenondersteuning
Beperkte boekhoudhulpmiddelen

Waarom we ervoor kozen

Gratis voor maximaal 75 eenheden

Als u minder dan 75 eenheden beheert, is TenantCloud volledig gratis en krijgt u nog steeds de meeste onmisbare tools die u met andere software voor onroerend goedbeheer zou hebben. Voor property managers die verantwoordelijk zijn voor meer eenheden, is TenantCloud nog steeds zeer redelijk geprijsd: $ 9 per maand voor maximaal 150 eenheden en $ 35 voor maximaal 500 eenheden.

Must-have functies

TenantCloud doet een respectabele taak door bijna alle functionaliteit van onze andere duurdere topkeuzes te evenaren. Online onderhoudsverzoeken, vacatures en huurverzameling zijn net zo goed op TenantCloud als waar dan ook - twee huisgenoten kunnen zelfs hun individuele huuraandelen onafhankelijk van elkaar betalen, een functie die we nergens anders zagen.

Intuïtief websiteontwerp

Het vergelijken van potentiële huurders is eigenlijk gemakkelijker op TenantCloud dan bij de meeste betaalde software vanwege het uitzonderlijk intuïtieve ontwerp van de site. Minimalistische visuals, aangename kleuren - TenantCloud is eigenlijk best leuk om te gebruiken (en we graven dat schattige kleine wolkpictogram).

Punten om te overwegen

Minimale klantenondersteuning

De klantenservice van TenantCloud bevindt zich niet op hetzelfde niveau als de rest van onze topkeuzes; we ontvingen de volgende werkdag een antwoord op onze e-mail, maar ondervonden geen persoonlijke follow-up of zoveel individuele zorg als bij AppFolio en Buildium. En verrassend genoeg is er geen optie om het bedrijf telefonisch te bereiken.

Beperkte boekhoudhulpmiddelen

De boekhoud- en rapportagefuncties van TenantCloud zijn ook niet zo uitgebreid als onze andere topkeuzes. Boekhoudhulpmiddelen werken op een basismodel voor geld-in / geld-uit, en er worden slechts zeven rapporttypen aangeboden (vergeleken met tientallen op Buildium en AppFolio). Maar als u slechts enkele eenheden beheert, zullen deze basisfuncties de klus klaren.

Meest aanpasbaar

Huur Manager
Uitzonderlijk aanpasbaar, maar een beetje laggy en verouderd.
Pros
Meest aanpasbare software
Vast maandelijks tarief
Cons
Leercurve
Kosten per gebruiker

Waarom we ervoor kozen

Meest aanpasbare software

Rent Manager heeft, voor alle doeleinden, net zoveel functionaliteit als onze topkeuzes. Het is ook de meest aanpasbare software voor onroerend goedbeheer op de markt. U kunt alles aanpassen aan uw individuele behoeften, tot welke pictogrammen op uw dashboard verschijnen en welke keuzes beschikbaar zijn in vervolgkeuzemenu's. Rent Manager runt zijn bedrijf zelfs met een zeer aangepaste versie van zijn eigen software.

Vast maandelijks tarief

Rent Manager heeft een unieke prijsstructuur die we niet hebben gezien in onze andere topkeuzes. Hoewel het frustrerend is dat ze geen prijzen op de site vermelden, hanteert Rent Manager een vast maandelijks tarief. U kunt een prijs aanvragen en een offerteproces doorlopen dat zal variëren op basis van de grootte van uw eigendom, onderhoudskosten en meer. Als uw vastgoedbeheerders relatief weinig werknemers hebben die een relatief groot aantal eenheden hanteren, is dit wellicht de meest economische keuze.

Punten om te overwegen

Leercurve

Rent Manager was de minst gebruiksvriendelijke software van onze topkeuzes. Het is extern-desktop-gebaseerd, in plaats van browser-gebaseerd, wat het een beetje traag kan maken als je wifi slecht is of als je een Mac gebruikt. Het ontwerp is ook meer overweldigend dan intuïtief - er is een lastige leercurve wanneer je het voor het eerst gaat gebruiken (hoewel ze er alles aan doen om je transitie te vergemakkelijken, inclusief een virtuele training genaamd Rent Manager University).

Kosten per gebruiker

Terwijl de meeste bedrijven kosten in rekening brachten per huureenheid, rekent Rent Manager per gebruiker per maand. Als uw vastgoedbeheerders relatief weinig werknemers hebben die een relatief groot aantal eenheden hanteren, is dit wellicht de meest economische keuze. Maar voor bedrijven die een kleiner aantal eenheden hanteren, bieden Buildium en TenantCloud beide betere deals.

Gids voor Property Management Software

Hoe u de juiste software voor onroerend goedbeheer voor u kunt vinden

Overweeg het aantal eenheden

Omdat prijsstructuren van bedrijf tot bedrijf verschillen, zullen hoeveel eenheden u beheert u veel vertellen over de software die het beste bij u past. Als u verwacht dat dat aantal in de toekomst zal groeien, raden we u aan rond te kijken met een hoger aantal in gedachten. Het is moeilijk om van software te wisselen als je eenmaal hebt gecommitteerd, vooral in een periode van substantiële groei.

Prioriteit geven aan functies

Wat voor soort eigenschappen zult u het grootste deel van uw tijd besteden aan beheren? Sommige software biedt plannen die specifiek zijn ontworpen voor eenheden zoals woningen, commercieel onroerend goed, studentenhuisvesting en gemeenschapsverenigingen. Als u weet dat u voornamelijk op een van deze gebieden werkt, is het de moeite waard om prioriteiten te stellen in uw besluitvormingsproces.

Test de software

Al onze topkeuzes bieden een gratis proef of demo van hun software, en ze zijn het waard om hiervan te profiteren. Zoek naar interfaces die het gemakkelijkst te gebruiken zijn voor uw specifieke behoeften op het gebied van property management. Wilt u een tool die het voor huurders bijzonder eenvoudig maakt om hun huur online te betalen? Dit is een goed moment om deze essentiële functies op een proefrit te maken.

Evalueer klantenservice

Tot slot moet u de tijd nemen om elk bedrijf te bellen en te e-mailen om te zien hoe responsief ze zijn. Dit zal met name be>

Veelgestelde vragen over software voor property management

Moet u een licentie hebben om software voor onroerend goedbeheer te gebruiken?

Nee, in de meeste gevallen hoeft u zich niet te kwalificeren of een licentie te hebben om software voor onroerend goedbeheer te gebruiken. We hebben zeker geen licentie gekregen om de demo's voor onze topkeuzes uit te proberen. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in het gebruik van software voor onroerend goedbeheer, beheren echter meestal hun eigen onroerend goed. En om een ​​property manager te zijn, moet u meestal een property managementlicentie of een makelaarsvergunning hebben.

Wat is property management software?

Software voor onroerend goedbeheer combineert tools voor huurverzameling, systemen voor onderhoudsverzoeken, robuuste boekhouding en rapportage en zelfs marketingsystemen in één compleet pakket. Het maakt niet uit of u een huis verhuurt of duizenden commerciële eenheden beheert - voor het beheren van een woning moet u tegelijkertijd een verkoper, een klusjesman, een accountant en een diplomaat zijn. Software voor onroerend goedbeheer vereenvoudigt uw taak door elke tool die u nodig hebt in één programma te plaatsen.

Waarom kosten sommige functies van de property management software extra?

Vrijwel elke software voor onroerend goedbeheer, inclusief onze favorieten, brengt extra kosten in rekening voor twee functies: huur online innen en achtergrond- / kredietcontroles uitvoeren op potentiële huurders. Het extra geld is om de externe bedrijven te betalen waarop ze meestal vertrouwen om deze taken uit te voeren, zoals Dwolla en Rent Payment (huurincasso) of TransUnion, SmartMove en Experian (achtergrondcontroles). U besteedt doorgaans tussen $ 0,50 en $ 15 per gebruik om van deze functies te profiteren.

Waarom is de mobiele functionaliteit zo beperkt?

Onderweg werkorders en informatie van huurders aannemen wordt steeds be>

De beste software voor onroerend goedbeheer: samengevat

Buildium
AppFolio
TenantCloud
Huur Manager
Makkelijkst te gebruiken
Beste mobiele functionaliteit
Het beste voor een klein aantal eenheden
Meest aanpasbaar
Prijs
Glijdende schaal; Minimaal $ 47 voor 20 eenheden
$ 1,25 per eenheid per maand, met een minimale maandelijkse betaling van $ 250 en $ 400 instapkosten
Gratis voor maximaal 75 eenheden, $ 9 / maand voor maximaal 150, $ 35 / maand voor maximaal 500
Vraag prijzen aan
Gratis proberen
15 dagen
Gratis demo
Gratis basisplan
Gratis demo
Applicatie voor de mobiele telefoon

Misschien vind je dit ook leuk