Door Paulette Perhach

De beste make-up removers

De beste oogmake-up remover moet gemakkelijk al je make-up verwijderen en vrij zijn van ingrediënten die de gevoelige huid rond je ogen kunnen irriteren. We spraken met make-upartiesten, een dermatoloog en een cosmetisch chemicus om ingrediënten te leren. Daarna namen we onze laatste kanshebbers en legden ze af tegen de moeilijkste waterdichte producten die we konden vinden om de meest effectieve en meest handige van het stel te bepalen.

De 5 beste oogmake-upverwijderaars

De beste make-up removers: samengevat

Sephora Collection Waterdichte oogmake-up verwijderaar
Mary Kay Oil-Free Eye Makeup Remover
Tarte Fresh Eyes Maracuja Waterproof oogmake-up remover doekjes
bareMinerals Instant Waterproof Oogmake-up Remover
Bobbi Brown Instant Long-Wear make-up verwijderaar
Best voor
Waterdichte make-up
Gevoelige huid
Gemak
Geen residu
Veel make-up
Prijs
$ 19.40
$ 16
$ 7.75
$ 16
$ 39.98
Type
Vloeistof
Vloeistof
vegen
Vloeistof
Vloeistof
Olieachtig residu
Kleine huidirritatie

Sephora Collection Waterdichte oogmake-up verwijderaar

Best voor
Waterdichte make-up

Sephora
Effectief, zelfs tegen waterdichte oogmake-up, met verzorgende ingrediënten om de huid te kalmeren.
Pros
Blinkt uit met zware toepassing
Minimaal puin
Opvallende ingrediënten
Cons
Niet ideaal voor de gevoelige huid

Waarom we ervoor kozen

Blinkt uit met zware toepassing

was one of the top performers against heavy-duty application, setting sprays and all. Sephora was een van de toppers tegen zware toepassingen, sprays instellen en zo. In één veeg verwijderde Sephora primer en camouflagestift. Met veeg twee kwam het grootste deel van de eyeliner en waterdichte mascara naar boven. Minder dan vijf vegen verwijderden alle make-up. Mary Kay verging het in vergelijking met primer en camouflagestift maar had het moeilijker met de mascara - en de eyeliner besmeurde.

We testten onze Sephora en Mary Kay-finalisten tegen dezelfde set make-up en namen onze resultaten op na één veeg, twee veegbewegingen en vervolgens voldoende doorgangen om de testgebieden schoon te maken.

Minimaal puin

In vergelijking met andere producten zoals de Bobbi Brown, die schilfers en make-uppillen achterlieten, liet Sephora niet veel rommel achter. Hoewel testers een klein olieresidu rapporteerden, verdween dit snel en voelde het niet zwaar aan op hun ogen.

Opvallende ingrediënten

Sephora heeft een paar extra opvallende ingrediënten - korenbloemextract (een huidconditioner en ontstekingsremmer), ricinusolie (een huidconditioner) en provitamine B5 (ook bekend als panthenol). Scott beveelt dit ingrediënt aan omdat “het verwijderen van oogmake-up moeilijk kan zijn voor wimpers. Panthenol versterkt wimpers en helpt voorkomen dat ze uitvallen. "

Punten om te overwegen

Niet ideaal voor de gevoelige huid

Naast de olieresten die Sephora achterliet, noemden twee van onze vijf testers een lichte steek in de hoeken van hun ogen die een beetje bleef hangen. Beide testers hebben een gevoelige huid - als je in dezelfde boot zit, ben je misschien beter af met onze keuze van Mary Kay.

Mary Kay Oil-Free Eye Makeup Remover

Best voor
Gevoelige huid

Mary Kay
Niet zo krachtig als Sephora, maar de lijst met olievrije ingrediënten maakt het een goede keuze voor de gevoelige huid.
Pros
Olievrij
Fatsoenlijke prestatie
Gebruikerservaring
Cons
Olieachtig residu
Worstelt met waterdichte make-up

Waarom we ervoor kozen

Olievrij

was a strong runner-up to Sephora in our tests, and it does its work without the use of oil. Mary Kay Oil-Free Eye Makeup Remover was een sterke tweede plaats bij Sephora in onze tests, en het doet zijn werk zonder het gebruik van olie. Volgens make-upkunstenaar Kimberley Bosso is een olievrije remover een veiligere gok als je gevoelig bent voor huidproblemen: "Iedereen die gevoelig is voor olie of die een vette huid heeft die gevoelig is voor puistjes, moet op olie gebaseerd voorkomen", legt ze uit. Dit werd weerspiegeld in de ervaring van onze testers; degenen die Sephora's angel hadden opgemerkt, voelden geen irritatie aan Mary Kay.

Fatsoenlijke prestatie

Terwijl Mary Kay iets meer worstelde tegen waterdichte producten in vergelijking met Sephora, presteerde het beter dan olie-zware tegenstanders zoals Avon Moisture Effective Eye Makeup Remover Lotion, die helemaal niet goed werkte op mascara.

Gebruikerservaring

Hoewel de verpakking vergelijkbaar is met die van Sephora, vonden we het leuk dat de kleine opening van Mary Kay meer portiecontrole bood. En toen de fles omviel, kwam hij er niet uit.

Punten om te overwegen

Olieachtig residu

Hoewel Mary Kay op de markt wordt gebracht als olievrij, hebben testers wel commentaar gegeven op een licht olieachtig residu dat lijkt op dat van Sephora. Na 30 seconden wachten voelde de huid van onze testers zacht aan, met heel weinig glans of kleverigheid, maar het had niet het sneldrogende effect van andere producten zoals bareMinerals.

Worstelt met waterdichte make-up

Mary Kay miste de kracht van Sephora en worstelde enigszins tegen onze waterdichte producten. Bosso koppelde dit aan de lijst met olievrije ingrediënten van Mary Kay en legde uit dat "olievrij, in mijn ervaring, niet zo goed verwijdert."

Tarte Fresh Eyes-doekjes


Handigste

tarte
Een gemakkelijke optie voor het verwijderen van lichtere make-up.
Pros
Gemak
Fruitig aroma
Cons
Niet zo krachtig als vloeibare remover

Waarom we ervoor kozen

Gemak

Voor de meest handige optie zijn doekjes vrijwel alles - geen wattenschijfjes en rommelige vloeistofverwijderaars nodig. wipes were hands-down our favorite in this category, proving to be about twice as effective as the other wipes we tried. Tarte- doekjes waren zonder twijfel onze favoriet in deze categorie en bleken ongeveer twee keer zo effectief te zijn als de andere doekjes die we probeerden. De doekjes van Tarte waren ook groot genoeg om beide ogen gemakkelijk aan te pakken, hoewel Bosso advies gaf over levensbedreigingen: “Je kunt de doekjes in kleine secties snijden, dus het is niet verspilling als je een kleine make-upfout hebt om te corrigeren. Ze zijn ook geweldig voor reis- en professionele make-upkits. "

Tarte's doekjes waren groot genoeg om al onze oogmake-up aan te kunnen zonder zich te verspillen te voelen.

Fruitig aroma

De geur was weliswaar fruitig. Met ingrediënten zoals maracuja (passievrucht), plus papaja-extract en ananas-extract, is het niet moeilijk te begrijpen waarom. Hoewel onze testers over het algemeen de voorkeur gaven aan geurloze verwijderaars, namen ze uitzondering op Tarte en beschreven het als luxueus en fris.

Punten om te overwegen

Niet zo krachtig als vloeibare remover

Een tester meldde dat Tarte helemaal niet werkte aan de waterdichte eyeliner, en hoewel we al onze dagelijkse make-up konden krijgen, moesten we nog veel meer wrijven. De huidverzorgingsdeskundigen met wie we spraken, benadrukten herhaaldelijk dat wrijven indien mogelijk moet worden vermeden, dus we denken dat Tarte het beste is als back-upoptie in plaats van als onderdeel van een dagelijkse routine.

bareMinerals Instant Waterproof Oogmake-up Remover


Minimaal residu

bareMinerals
Verwijdert voorzichtig make-up zonder een olieachtig gevoel achter te laten.
Pros
Geen vettig gevoel
Geen gedoe
Cons
Vereist wat schrobben

Waarom we ervoor kozen

Geen vettig gevoel

is oil-based, testers praised the product's feel on their skin, calling it “pleasantly non-oily.” In fact, it outperformed even oil-free Mary Kay in this area: Testers noted that bareMinerals “felt good,” while Mary Kay just “wasn't too bad.” Hoewel bareMinerals Instant Waterproof Eye Makeup Remover op olie is gebaseerd, roemden testers het productgevoel op hun huid op en noemden het "aangenaam niet-vettig." In feite overtrof het zelfs olievrije Mary Kay op dit gebied: testers merkten op dat bareMinerals " voelde goed, "terwijl Mary Kay gewoon" niet slecht was. "

Geen gedoe

Na het opvegen van onze make-up hebben bareMinerals het volgehouden. "Mijn make-up schilferde helemaal niet of pil," vertelde een tester ons.

Punten om te overwegen

Vereist wat schrobben

Het grootste nadeel van bareMinerals? Het vereiste van ons dat we zwaarder moesten drukken en vegen, waarbij een tester opmerkte dat het verwijderen van alle sporen van haar make-up 'wat schrobde'. Om deze reden is bareMinerals wellicht beter geschikt voor lichtere, dagelijkse make-uptoepassingen.

Bobbi Brown Instant Long-Wear make-up verwijderaar

Best voor
Veel make-up

Bobbi Brown
Veegt waterdichte mascara en eyeliner weg in slechts een paar zachte veegbewegingen.
Pros
Gemakkelijk verwijderde make-up
Zacht
Cons
Kleine puinhoop

Waarom we ervoor kozen

Gemakkelijk verwijderde make-up

cut easily through waterproof mascara and eyeliner, getting everything off in about seven or eight gentle swipes (versus Sephora and Charlotte Tilbury's nine or ten). Bobbi Brown Instant Long-Wear make-upverwijderaar snijdt gemakkelijk door waterdichte mascara en eyeliner en haalt alles uit in ongeveer zeven of acht zachte vegen (versus de negen of tien van Sephora en Charlotte Tilbury). Testers waren verheugd op te merken dat zelfs dikke make-up 'eraf veegde'.

Zacht

Omdat Bobbi Brown make-up snel verwijdert, hoef je niet te schrobben om hardnekkige eyeliner af te krijgen. Als u regelmatig zware make-up draagt, is deze zachtere applicatie essentieel voor het beschermen van de gevoelige huid rond uw ogen.

Punten om te overwegen

Kleine puinhoop

Hoewel Bobbi Brown oogmake-up snel verwijdert, neigt de losgemaakte make-up af te schilferen. We moesten twee of drie extra vegen geven met onze wattenschijfjes om alle verdwaalde stukjes gedroogde mascara te vangen die naar onze jukbeenderen ontsnapten; na het aanbrengen moet je je gezicht zeker wassen.

Hoe u de juiste oogmake-up remover voor u kunt vinden

Evalueer uw huidtype

"Na verloop van tijd zul je je huid leren kennen en weten wat daar goed bij past ", zegt Jennifer Moyer van het merk Albolene . “Veel vrouwen met een droge huid geven de voorkeur aan op olie gebaseerde oogmake-upverwijderaars - vooral tijdens de koude wintermaanden - omdat make-upverwijderaars zonder hydraterende eigenschappen de huid meer dan normaal uitdrogen. Aan de andere kant, als vrouwen de neiging hebben om een ​​zeer vette huid te hebben, kunnen ze kiezen voor iets dat olievrij is. Ongeacht je keuze voor het verwijderen van oogmake-up, het be>

Zoek naar 'goede' alcoholen

Hoewel experts aanbevelen om eenvoudige alcoholen te vermijden, zijn niet alle alcoholen slecht. Paula Begoun legt uit dat er een verschil is tussen goede en slechte alcohol . Vetzuren, de goeden, kunnen zelfs helpen hydrateren. En volgens Lee kan een derde type (aromatische alcoholen) worden gebruikt als conserveermiddel of als een component van geuren of etherische oliën.

Investeer in een gezichtswas

Je make-up verwijderen is niet hetzelfde als je gezicht wassen. Beide stappen moeten deel uitmaken van uw regime. “Zorg ervoor dat je je huid altijd reinigt na het verwijderen van make-up. Elk achtergebleven make- upresidu kan leiden tot irritatie of zelfs infectie, ”zegt Dr. Joel Schlessinger, dermatoloog, cosmetisch chirurg en president van LovelySkin.com . "Je gezicht wassen onmiddellijk na het verwijderen van make-up helpt het risico op gevoeligheid te minimaliseren." (Op zoek naar een goede gezichtswas? We hebben je daar ook gedekt .)

Eye Makeup Remover Veelgestelde vragen

Zijn make-upverwijderaars op oliebasis effectiever dan olievrij?

Make-upartiesten Kimberley Bosso en Gloria Noto merkten beide op dat op olie gebaseerde verwijderaars over het algemeen effectiever zijn dan niet op olie gebaseerde. "Idealiter wil je een op olie gebaseerde remover bij het gebruik van waterdichte make-up, maar persoonlijk vind ik olie-gebaseerde oogmake-up remover altijd een goed idee," zei Noto. "Gebruik het spaarzaam, misschien op een Q-tip, en probeer het niet in het oog te laten weken."

Wat gebeurt er als ik een oogmake-upverwijderaar gebruik met eenvoudige alcoholen?

Hoewel niet alle alcoholen slecht zijn, moet je toch isopropyl en ethanol (eenvoudige alcoholen) vermijden. "Gevolgen zijn onder meer droogheid, erosie van het oppervlak van de huid (wat echt slecht is voor de huid), en een druk op hoe de huid zichzelf aanvult, vernieuwt en verjongt", zegt Begoun . "Alcohol verzwakt gewoon alles aan de huid."

Wat is de beste manier om je oogmake-up te verwijderen?

Volgens Dr. Schlessinger moet je de remover op een wattenschijfje leggen, dan op je oog drukken en drie minuten laten weken. Realistisch gezien zijn de meeste mensen niet geduldig genoeg om zo >
"[Inweken] zal de make-up voldoende breken zodat u geen toevlucht hoeft te nemen tot krachtig vegen of wrijven," legt Dr. Schlessinger uit. “Als de tijd om is, veeg je de rest van je make-up heel voorzichtig af met kleine, vegende gebaren. Voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals het traanbuisje en de onderste wimperlijn, kun je een wattenstaafje in de remover dopen en het voorzichtig afvegen. ”

Misschien vind je dit ook leuk