Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste mobiele betaalapps

Kennedy-stukken van 50 cent en biljetten van $ 2 - binnenkort lijkt alle contant geld net zo verouderd als deze. Financiële denkers zeggen dat we op weg zijn naar een geldloze economie, maar velen van ons leven er al in. Inkomsten worden automatisch gestort, factuurbetalingen worden automatisch opgenomen. We betalen met plastic of, in toenemende mate, met een telefoontap. Wat het betalen van vrienden en familie betreft, maken mobiele betaalapps het gemakkelijk om de cheque te vergoeden, cadeau te doen en te splitsen, maar anderen ondersteunen ook online handel en internationale overschrijvingen. Hier zijn de beste mobiele betaal-apps voor hoe u ze wilt gebruiken.

De 6 beste mobiele betaalapps

 • Venmo -

  Het beste voor P2P-betalingen

 • Zelle -

  Het beste voor het verzenden van geld naar familie in de VS.

 • PayPal -

  Het beste voor betalingen door verkopers

 • Xoom -

  Het beste voor internationale transfers

 • Apple Pay -

  Beste mobiele portemonnee voor iOS

 • Google Pay -

  Beste mobiele portemonnee voor Android

Venmo

Best voor
P2P-betalingen

Venmo
"I'll Venmo you" - deze peer-to-peer-app voor geldoverboekingen is zo populair, het is een werkwoord. Groeiende mogelijkheden betekent dat u veel meer kunt doen dan alleen geld sturen.
Pros
alomtegenwoordig
Flexibel
Cons
Social media feed

Waarom we ervoor kozen

alomtegenwoordig

Als u een enkele betaal-app wilt downloaden, kunt u er zeker van zijn dat deze zal worden gebruikt door de meerderheid van de mensen die u wilt betalen, en die u willen betalen, Venmo is het. Het is de lingua franca van mobiele betaal-apps. Dankzij de naadloze integratie met Facebook kunt u uw bestaande vriendenlijst gebruiken om uw Venmo-contacten op te bouwen en te controleren of u geld naar de juiste persoon stuurt met de geïmporteerde Facebook-profielfoto's.

Flexibel

Venmo maakt het gemakkelijk om geld te verplaatsen. Financier uw overboekingen met het volledige scala aan opties (betaalpas, creditcard of bankrekening) en verzend uw Venmo-saldo naar uw rekening of betaalpas, of sla het op in de Venmo-app. In-app-saldi maken het gemakkelijk om vrienden en familie te betalen, maar met de Venmo-betaalpas kunt u 'uw Venmo-saldo inkopen doen'. Omdat de betaalpas is gekoppeld aan dezelfde accounts als uw Venmo, kunt u het saldo eenvoudig aanvullen. Binnenkort kunt u ook een creditcard bij Venmo krijgen , zoals de Wall Street Journal en anderen in april 2019 hebben gemeld. Naar verwachting later dit jaar wordt aangekondigd, zal een Venmo-creditcard waarschijnlijk een gespecialiseerd beloningssysteem bieden voor aangesloten aankopen en geld overmaken.

Punten om te overwegen

Social media feed

Het opnemen van een sociale component in geldoverdrachten is uniek voor Venmo. Terwijl gebruikers de nieuwsfeed hebben ontmoet met verbijsterende consternatie naast gelukkige naleving, houden Venmo-bigwigs het sociale element vast als een be>FTC-klacht aangeklaagd dat Venmo het voor consumenten onbetaalbaar maakt om hun privacy-instellingen effectief te wijzigen. Nu moet het bedrijf het voor gebruikers gemakkelijker maken om transacties privé te maken (naast andere wijzigingen). Hier is een handleiding .

Zelle

Best voor
Geld naar familie sturen

Zelle
Zelle werkt samen met meer dan 200 financiële instellingen en fungeert als een turboboost voor de mogelijkheden van uw bank-app.
Pros
Directe link met bankrekening
Werkt binnen de bank-app
Cons
Lage limieten zonder aangesloten bank

Waarom we ervoor kozen

Directe link met bankrekening

Met rekeninghouders die geldoverboekingen naar Venmo en vergelijkbare apps uitbesteden, hebben enkele van de grootste banken in de VS (JP Morgan Chase, Bank of America, enzovoort) gezamenlijk Zelle gelanceerd , zoals gemeld door de Wall Street Journal en anderen in 2011. Terwijl de meeste apps moeten veel abonnees verzamelen voordat ze zeer functioneel zijn. Zelle kon de groeifase volledig omzeilen. Het is aangesloten bij een groot en groeiend aantal banken en is ontworpen om te worden ingebed in hun bestaande apps. Wat dit voor u betekent, is dat u met Zelle het gemak, de beveiliging en het comfort hebt om uw geldoverboekingen 'in-house' te houden. En terwijl andere P2P-apps er tot drie dagen over kunnen doen om geld over te schrijven naar een bankrekening (of Zelle biedt directe transfers gratis. Deze kwaliteiten maken Zelle een geweldige optie om geld naar kinderen op school te sturen of verjaardagsstortingen op de rekening van een familielid te doen.

Werkt binnen de bank-app

Als uw bank Zelle ondersteunt , hoeft u uw startscherm niet vol te zetten met een andere app. Ga eenvoudig naar Zelle in de bank-app die u al gebruikt. (Elke bank-app bevat Zelle een beetje anders. Controleer dit op een tabblad, in het hoofdmenu of in optionele instellingen.) Alle bankgegevens die u nodig hebt om in te stellen, zijn klaar en wachten op activering. Wanneer u geld uitwisselt met iemand die ook bij Zelle is ingeschreven, gaat het geld rechtstreeks tussen bankrekeningen. Als u geld naar iemand buiten Zelle stuurt, hebt u nog steeds alleen hun e-mailadres en telefoonnummer nodig. Ze worden gevraagd zich in te schrijven via hun bank (of via de Zelle-app als hun bank niet is aangesloten) om het geld te ontvangen.

Punten om te overwegen

Lage limieten zonder aangesloten bank

Het aantal instellingen dat is aangesloten bij Zelle groeit voortdurend, maar als uw bank Zelle nog niet ondersteunt, heeft u veel lagere limieten voor geldoverdrachten dan met vrijwel elke andere P2P-app. Als u bijvoorbeeld bankiert met Capital One, kunt u $ 2.000 per dag en $ 10.000 per maand overboeken. Zonder een partner beperkt Zelle u tot slechts $ 2.000 per maand.

En overdrachtslimieten zijn niet de enige zorg , zoals de New York Times in 2018 meldde. De zelfstandige Zelle-app scoorde laag voor beveiliging met Consumer Reports , onder vermelding van het ontbreken van feilloze functies om te voorkomen dat u geld naar de verkeerde persoon stuurt. Het bedrijf heeft op deze rode vlaggen gereageerd , maar we zeggen dat Zelle alleen de moeite waard is om te gebruiken als je de app niet hoeft te doorlopen: aangesloten bank of buste.

PayPal

Best voor
Handelaarsbetalingen

PayPal
Kopersbescherming maakt de originele mobiele betalingsdienst de beste keuze voor transacties met online handelaren.
Pros
Veelzijdigheid
Veiligheid
Cons
Internationale tarieven

Waarom we ervoor kozen

Veelzijdigheid

PayPal is de meest geaccepteerde online betaalmethode ter wereld. U kunt PayPal Cash gebruiken voor de P2P-transfers waarvoor Venmo bekend staat, maar u kunt PayPal ook gebruiken om bij een grote verscheidenheid aan online leveranciers te kopen en betalingen te accepteren voor uw eigen verkopen. Bovendien is er geen maandelijkse overdrachtlimiet.

Het wereldwijde bereik van PayPal is volledig ongeëvenaard door andere spelers in de mobiele betalingsruimte. Het grootste deel van onze topkeuzes functioneert uitsluitend binnen de staten. PayPal verplaatst geld tussen 25 valuta's en meer dan 200 landen.

Veiligheid

Sinds de oprichting heeft PayPal gezorgd voor een zekere mate van scheiding tussen uw creditcardgegevens en een online verkoper. Op deze manier fungeert PayPal als een betaalrail. In plaats van uw kredietinformatie aan elke site te verstrekken, geeft u PayPal gewoon toestemming om te betalen. Net als een geblokkeerde rekening verplaatst het geld van de betaler naar de begunstigde op een beschermde manier. Die premie voor beveiliging betekent dat terwijl andere betaal-apps niet tussenbeide komen als transacties mislopen, PayPal biedt geschillenbeslechting en aankoopbescherming . Ze houden het geld vast totdat meningsverschillen zijn opgelost en betalen u voor aankopen die niet overeenkomen met wat u hebt besteld.

Punten om te overwegen

Internationale tarieven

Hoewel PayPal wereldwijd bereik heeft, kost het u iets om hiervan gebruik te maken. Verwacht valuta-omrekeningskosten te betalen voor privétransacties en verdere kosten voor internationale verkoop, inclusief het ontvangen van commerciële betalingen en het opnemen van uw saldo. Tarieven en vaste kosten verschillen per land .

Xoom

Best voor
Internationale overschrijvingen

Xoom
Met Xoom, de snelheidsgerichte internationale geldoverdrachtservice van PayPal, betaalt u een premie voor het gemak, maar uw geld komt waar het snel gaat.
Pros
Snelheid
Hoge overdrachtslimieten
Cons
Hoger dan gemiddelde kosten

Waarom we ervoor kozen

Snelheid

Bij de meeste mobiele betaalapps duurt het een tot twee werkdagen voordat internationale P2P-overboekingen aankomen, en dan >meer dan 100 landen ), maar het >

Hoge overdrachtslimieten

Xoom heeft drie niveaus van overdrachtslimieten , afhankelijk van het niveau van persoonlijke identificatie die u verstrekt. Laat het bij eenvoudige gebruikersprofielinformatie en u bent beperkt tot $ 3.000 per dag, $ 6.000 per maand. Geef informatie over sociale zekerheid of paspoort op en je krijgt $ 10.000 per dag, $ 20.000 per maand. Geef uw rijbewijs en een betaalstub of bankafschrift en bevestig uw e-mail door beveiligingsvragen te beantwoorden en u krijgt de verheven limieten van $ 50.000 per dag, $ 100.000 per maand.

Punten om te overwegen

Hoger dan gemiddelde kosten

Als het minimaliseren van kosten voor u be>OFX of TransferWise (tussen de $ 5 en $ 10 voor de meeste overboekingen, maar soms wel $ 20), zijn er een aantal factoren die de betaalbaarheid van Xoom bepalen. De betaalmethode is de eerste (synchroniseer uw bankrekening als dat een optie is), maar ook hoeveel geld u verzendt, waar het naartoe gaat en de valuta waarin het wordt uitbetaald. Net als snelheid zijn de kosten voor het verzenden van geld afhankelijk van het land van bestemming. .

Apple Pay

Het beste
Mobiele portemonnee voor iOS

Apple Pay
Dankzij eersteklas beveiliging en veelzijdige functies is Apple Pay een vervanging voor de hele portefeuille die ook P2P-betalingen gemakkelijk maakt.
Pros
Veiligheid
Bereik van gebruik
Cons
Niet compatibel met oudere iOS- en Apple-apparaten

Waarom we ervoor kozen

Veiligheid

Voor iets waarmee u aankopen kunt doen met een tik en vrienden kunt betalen met een sms, is de beveiliging van Apple Pay uitzonderlijk sterk. Deze mobiele portemonnee verzamelt uw creditcards en betaalpassen, evenals uw bankrekeningen, maar bewaart of verzendt hun informatie niet in de originele vorm. In plaats daarvan worden de details van elk cryptografisch aangepast in unieke, veilig opgeslagen identiteiten. Apple Pay kan transacties voltooien zonder ooit de originele details te delen. De toegevoegde beveiligingsmaatregelen van eenmalige veiligheidscodes en biometrische verificatie (FaceID of TouchID) zorgen ervoor dat uw financiële informatie ongeveer net zo beschermd is als de paus. Apple Pay biedt zelfs alle beveiligingsvoordelen die Apple noemde als uitzonderlijk voor zijn merkcreditcard - Apple Card.

Bereik van gebruik

Apple Pay kan je hele portemonnee vervangen en credit- en debitcards, beloningen en loyaliteitskaarten opslaan, zelfs studenten-ID's. Trek het aan op elke telefoon, tablet of kijk met de juiste iOS voor een echt luchtige betalingservaring. En omdat Apple Pay met Siri werkt, kunt u transacties via spraak uitvoeren. De P2P-functionaliteit van Apple Pay haalt gewoon het geld op dat is opgeslagen in de digitale portemonnee en stuurt geld via sms. Zeg gewoon: "Siri, stuur Danielle $ 25", en de overdracht is onderweg. De enige vergoeding die is gekoppeld aan het P2P-element van Apple Pay (Apple Pay Cash) is een standaardvergoeding van 3% op creditcardbetalingen. Blijf bij een bankpas of bankrekening en u bent in het vrije verkeer.

Punten om te overwegen

Niet compatibel met oudere iOS- en Apple-apparaten

Apple Pay is misschien wel de veiligste en best functionerende mobiele portemonnee, maar is ook het minst toegankelijk. Het is geen verrassing dat het exclusief op iOS werkt (hoewel het daarmee de enige app of portemonnee is die we in overweging hebben genomen die niet in beide richtingen zwaait), maar het werkt ook alleen op iPhone-modellen 6 en nieuwer (wat zorgt voor die biometrische beveiliging van identificatie van gezicht of vingerafdruk) met de nieuwste geïnstalleerde iOS. Als u een online aankoop doet met een Mac, moet u de Safari-browser gebruiken en uw aankoop verifiëren met uw iPhone of Apple Watch. Als u een oudere iPhone vasthoudt, overweeg dan Google Pay.

Google Pay

Het beste
Mobiele portemonnee voor Android

Google Pay
Het voormalige Android Pay biedt het volledige scala aan overdrachten en transacties en is compatibel met elk apparaat of besturingssysteem.
Pros
Uitgebreide mobiele portemonnee-mogelijkheden
Betaal met QR-code
Cons
Tekortkomingen voor Apple- en Samsung-gebruikers

Waarom we ervoor kozen

Uitgebreide mobiele portemonnee-mogelijkheden

Google heeft verschillende jaren >

Gemakkelijke betaalopties voor persoonlijke transfers

In plaats van uw contactpersonenlijst te doorzoeken of iemand toe te voegen voor een eenmalige betaling, biedt Google Pay twee eenvoudige opties voor IRL-transacties. Optie één: schakel de microfoon in voor Google Pay en vervolgens vegen beide partijen respectievelijk "Betalen" en "Ontvangen". De betaler verifieert de ontvanger per foto. Optie twee: de ontvanger genereert een QR-code die de betaler scant. Beide opties voegen een extra niveau van gemak en veiligheid toe, omdat het het risico uitsluit dat een betaling naar de verkeerde persoon wordt verzonden.

Punten om te overwegen

Tekortkomingen voor Apple- en Samsung-gebruikers

Google Pay is uniek omdat het in de Venn-diagramoverlap tussen Apple- en Samsung-apparaten ligt, terwijl de mobiele portefeuilles die door beide bedrijven worden aangeboden, alleen op hun eigen apparaten werken. Toch kun je beter af zijn door op het merk te blijven als je een iPhone of een Galaxy bij je hebt. Apple-gebruikers kunnen geen aankopen in de winkel doen met Google Pay. Samsung-gebruikers krijgen niet de MST-technologie (Magnetic Secure Transmission) van Samsung Pay waarmee ze hun portemonnee kunnen gebruiken waar creditcards worden geaccepteerd.

Gids voor digitale geldoverboekingen

Hoe u mobiel geldoverboekingen voor u kunt laten werken

Ga de cashless curve voor

Er zijn veel redenen om contant geldloze methoden te gebruiken om geld te verplaatsen - gemak, gemak, organisatie, veiligheid. Een opvallende reden is het aantal mensen dat afhankelijk is van e-commerce, in plaats van hard geld of zelfs creditcards, groeit met grote sprongen. Gesprek in het volgende monetaire systeem zal u helpen om weloverwogen beslissingen te nemen terwijl de verschuiving van de privésfeer naar de publieke sfeer met digitale valuta overgaat.

Verbeter uw beveiliging

Beveiliging is altijd een punt van zorg als het om geld gaat. Ongeacht de codering en privacymaatregelen die elke app belooft, het is be>

Kosten begrijpen

Er zijn geen verrassingskosten, alleen ongelezen contracten. Voordat u een financieringsmethode voor een overdracht kiest, geld over de nationale lijnen verzendt of uw saldo op uw bankrekening stort, moet u de kostenstructuur van uw app goed lezen. Normaal gesproken is het beter om naar een bankrekening te linken dan naar een creditcard, te zoeken naar overdrachtstarieven per land en ervoor te kiezen uw accountoverdracht een paar dagen te laten duren, in plaats van dat u wordt gedwongen om uw geld te eisen.

Kies je beste spelers

Hoewel het meest zen-startscherm ter wereld één app voor elk doel zou hebben, is het waarschijnlijk beter om een ​​paar mobiele betaal-apps te downloaden. Volgens de financiële editor van Money Under 30 , Yoni Dayan, "zou het hebben van meerdere P2P-apps het meest ideaal zijn voor gebruikers, omdat het ervoor zorgt dat ze betalingen van en naar iedereen kunnen betalen." Terwijl Venmo en PayPal domineren op het gebied van markt deel, er zijn andere koplopers die de moeite waard zijn om uw tijd (en schermruimte) te downloaden. Als u twee tot drie P2P-apps bij de hand heeft, kunt u sneller betalen.

Veelgestelde vragen over mobiel betalen

Zijn mobiele portefeuilles veilig?

Hoewel hackers altijd een laagdrempelige zorg zijn voor elektronisch opgeslagen gegevens, is het echte veiligheidsprobleem nalatigheid. Op deze manier is een mobiele portemonnee analoog aan een fysieke portemonnee. Als u een portemonnee (metaforisch of letterlijk) op een tafel laat liggen, is het gemakkelijk voor iemand om een ​​dollarbiljet te pakken of op verzenden te drukken voor een betaling. Maak uw virtuele portemonnee moeilijk bereikbaar met een snelle automatische schermvergrendeling. Stel vervolgens barrières op voor toegang tot de betaal-app. Kies voor tweefactorauthenticatie of biometrische beveiliging - de vingerafdrukscan.

Krijg je een vergoeding voor foutbetalingen?

Betalingen verzenden naar een oplichter of gewoon de verkeerde persoon is waarschijnlijk het grootste beveiligingsprobleem van betaal-apps. In tegenstelling tot banken en creditcards bieden mobiele betaalapps geen consumentenbescherming voor vergunningskosten. Het meest dat ze bieden, is bescherming tegen frauduleuze kosten - als iemand uw telefoon fysiek steelt en een betaling uitvoert of uw account hackt. Maar voor menselijke fouten is er geen vangnet. Daarom staan ​​mobiele betaalbedrijven erop dat u alleen geld overmaakt naar mensen die u kent en vertrouwt.

Voor welke kosten moet u uitkijken wanneer u mobiel betaalt?

De enige aanzienlijke vergoeding die door de meeste mobiele betaalapps wordt geheven, wordt beoordeeld wanneer u een overboeking met een creditcard financiert. Verwacht een creditcardtoeslag van 3%. Hoewel het geen enorme opwaardering is, voegt 3% bij een overdracht van bijvoorbeeld $ 500 toe aan een vervelende $ 15. Aanbevolen procedure: synchroniseer de app in plaats daarvan met uw bankrekening.

Heb je meer dan één app voor mobiel betalen nodig?

Het hangt af van hoe gevarieerd uw overdrachtsgedrag is. Als u uitsluitend mobiel betalen gebruikt om vrienden en familie te vergoeden, krijgt u één app, waarschijnlijk Venmo of Zelle. Maar als u ook geld overmaakt naar familie in een ander land of online producten koopt en verkoopt, wilt u waarschijnlijk een andere app gebruiken die uitblinkt in internationale of handelstransacties.

De beste mobiele betaalapps: samengevat

OS ondersteuning
platforms
Per transactielimiet
Per maand limiet
Vergoeding voor betalen met krediet
Venmo
Het beste voor P2P-betalingen
iOS, Android
Mobiel, desktop
$ 5.000
$ 15.000
3%
Zelle
Het beste voor het verzenden van geld naar familie
iOS, Android
Mobiel, desktop via sites van aangesloten banken
Limiet ingesteld per bank
Limiet ingesteld per bank
Verschilt per bank
PayPal
Het beste voor betalingen door verkopers
iOS, Android
Mobiel, desktop
$ 10.000
N / A
2,9% + 30 cent
Xoom
Het beste voor internationale transfers
iOS, Android
Mobiel, desktop
$ 50.000
$ 100.000
Verschilt per bank
Apple Pay
Beste mobiele portemonnee voor iOS
iOS
Mobiel, alleen desktop met de nieuwste OS- en Mac-functies
$ 3.000
$ 40.000
3%
Google Pay
Beste mobiele portemonnee voor Android
iOS, Android
Mobiel, desktop
$ 10.000
$ 40.000
2,9%

Misschien vind je dit ook leuk