Van Shannon Jewitt

De beste koude geneeskunde

Het beste medicijn tegen verkoudheid biedt verlichting voor uw ergste symptoom zonder u vast te zitten aan bijwerkingen. Om erachter te komen welke medicijnen dit het beste doen, hebben we met artsen en apothekers gesproken over hoe verkoudheid het lichaam beïnvloedt en hoe verschillende medicijnen helpen. Hun aanbevelingen waren unaniem: Ga achter het symptoom aan dat u het meest lijdt, in plaats van hulp te zoeken bij een ondergewaardeerde multi-symptoomformule.

De beste koude geneeskunde

Het beste voor koorts, pijn en keelpijn

Advil
Generieke alternatieven: Walgreens Ibuprofen tabletten, CVS Health Ibuprofen omhulde tabletten
Pros
Ontstekingsremmende kracht
Cons
Beperkte maximale dosis

Waarom we ervoor kozen

Ontstekingsremmende kracht

Wanneer een koud virus je lichaam binnendringt, reageert het immuunsysteem door de hitte hoger te zetten en het virus met chemicaliën te bombarderen in een poging het te verzwakken. Cellen zetten vetzuur om in stoffen die bekend staan ​​als prostaglandines, die de interne temperatuur van het lichaam verhogen en de spieren en weefsels rondom het virus ontsteken. Helaas veroorzaken ze ook de meeste van onze ergste verkoudheidssymptomen, te beginnen met koorts en pijnen.

Acetaminophen en ibuprofen werken beide door de productie van prostaglandines te blokkeren, maar ze doen dit op verschillende manieren. Terwijl ibuprofen zowel het centrale als het perifere zenuwstelsel beïnvloedt, heeft acetaminophen nauwelijks invloed op het perifere zenuwstelsel, dus het heeft niet veel ontstekingsremmende kracht. Dit maakt ibuprofen een betere keuze voor symptomen zoals keelpijn en sinusitis (het resultaat van ontstoken weefsels), hoewel acetaminophen (Tylenol) nog steeds effectief is tegen koorts en hoofdpijn. Omdat ze anders werken, raden veel apothekers aan om ze afwisselend in te nemen.

Punten om te overwegen

Beperkte maximale dosis

Probeer afwisselende doses. Ibuprofen en paracetamol werken anders, dus veel apothekers raden aan om ze afwisselend in te nemen (één dosis Tylenol en vervolgens één dosis Advil) als een manier om uw totale inname van elk te verlagen.

Ibuprofen heeft een maximale dagelijkse dosering van 1200 milligram (6 Advil sterkte), omdat meer dan dat het risico op interne bloedingen kan verhogen, in vergelijking met 4000 milligram voor paracetamol . Dat betekent dat je sneller je dagelijkse limiet van ibuprofen kunt bereiken. U vindt dezelfde risico's in aspirine en andere 'niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen', gezamenlijk bekend als NSAID's. Om die reden wordt ibuprofen ook niet aanbevolen voor mensen met maagzweren of hartproblemen. Maar over het algemeen, als je onder de maximale dagelijkse dosis blijft en vergeet het niet met voedsel in te nemen, zou het goed moeten gaan.

Runner-up voor koorts, pijn en keelpijn

Tylenol
Generieke alternatieven: Walgreens Tabletten met reguliere kracht Pijnstillers, CVS Health Tabletten met reguliere kracht Pijnstilling
Pros
Grotere maximale dosis
Cons
Minder effectief voor keelpijn

Waarom we ervoor kozen

Grotere maximale dosis

Zoals eerder vermeld, is Tylenol beter geschikt voor mensen met koorts of pijnen. Dit komt door het feit dat Tylenol acetaminophen gebruikt in plaats van ibuprofen. Het is be>maximale dagelijkse dosering als 4000 milligram binnen een periode van 24 uur vermelden . Dat zou 12 Tylenol-tabletten met normale sterkte zijn, of 8 extra sterkte - wat een hogere limiet is dan ibuprofen.

Hoewel er minder risico is om een ​​te grote dosis te nemen, is het be>de maximale dagelijkse dosering veel minder en moet in overleg met een arts worden bepaald.

Punten om te overwegen

Minder effectief voor keelpijn

Acetaminophen mist de ontstekingsremmende kracht van ibuprofen, wat betekent dat het kan helpen de pijn die gepaard gaat met keelpijn te verlichten, maar het zal de bron van die pijn niet echt verminderen: de ontsteking van spieren en ander weefsel.

Het beste voor congestie

Sudafed
Generieke alternatieven: Walgreens Niet-slaperig Wal-Phed D, CVS Gezondheid Niet-slaperig Neus-decongestivum
Pros
Effectieve decongestivum
Cons
Niet goed voor >

Waarom we ervoor kozen

Effectieve decongestivum

Ontsteking is opnieuw de boosdoener als het gaat om een ​​verstopte neus en congestie van het hoofd. Terwijl een koud virus binnendringt, zwellen onze neusholtes op en sturen slijmproductie in overdrive als onderdeel van de natuurlijke afweerreactie van het lichaam. Dit is wat je hoofd het gevoel geeft dat het verstopt zit met watten en je sinussen pijn doen, geen van beide maakt het gemakkelijk om te ontspannen of te slapen.

De twee be>

Punten om te overwegen

Niet goed voor >

Sudafed maakt deel uit van een klasse geneesmiddelen die vasoconstrictors worden genoemd - het vernauwt bloedvaten om de neuszwelling te beperken die verbindingen met een "verstopt hoofd" -gevoel veroorzaken. Hoewel over het algemeen effectief, maakt dat mechanisme vasoconstrictors ongeschikt voor >

"Pseudo-efedrine wordt aanbevolen voor niet meer dan 3 dagen, omdat je verslechterde reboundcongesties kunt krijgen terwijl het lichaam terugvecht tegen de gevolgen van de decongestivum."

Sudafed (pseudoephedrine) is moeilijker om zonder recept in de VS te kopen vanwege de zorgen van de staatswetgevers over de productie van methamfetamine. Het is nog steeds beschikbaar "achter de toonbank" in de meeste staten, wat betekent dat je een ID moet tonen, hoewel Oregon en Mississippi een recept vereisen.

Het beste voor loopneus en niezen

Benadryl
Generieke alternatieven: Walgreens Wal-Dryl Allergie Relief Coated Mini Tabs, CVS Health Allergie Relief Tabletten
Pros
antihistaminica
Cons
Mogelijke slaperigheid

Waarom we ervoor kozen

antihistaminica

Het actieve ingrediënt van Benadryl is het antihistaminicum difenhydramine. Dit medicijn blokkeert de productie van 'histamine' in uw lichaam die neusontsteking en jeukende, waterige ogen veroorzaken. Als uw neusontsteking leidt tot meer lekkende drainage dan congestie, is een antihistamine de aangewezen behandeling.

"Sederende antihistaminica, zoals difenhydramine en chloorfeniramine, kunnen soms de cognitie verminderen of de volgende dag wazig maken, dus het is het veiligst om ze in te nemen op momenten dat u niet hoeft te rijden of bijzonder alert bent."

Clinical Pharmacy Manager, MedSavvy Diana C. Graalum, PharmD, BCPS Clinical Pharmacy Manager, MedSavvy

Punten om te overwegen

Mogelijke slaperigheid

Een niet-slaperige formule nodig? is FAA qualified for pilots and air traffic controllers to use thanks to Fexofenadine — a non-drowsy antihistamine. Allegra 12HR is FAA-gekwalificeerd voor piloten en luchtverkeersleiders om te gebruiken dankzij Fexofenadine - een niet-suf antihistamine. We raden echter nog steeds aan om voorzichtig te zijn bij het eerste gebruik.

Net als andere allergiemedicijnen is slaperigheid de be>

Het beste voor hoest

Mucinex
Generieke alternatieven: Walgreens Mucus Relief DM Hoest Tabletten met onmiddellijke afgifte, CVS Gezondheid Congestie Relief DM Slijmoplossend Hoestonderdrukkende tabletten
Pros
Bestrijdt hoest op twee fronten
Cons
Mogelijke slaperigheid

Waarom we ervoor kozen

Bestrijdt hoest op twee fronten

Mucinex DM hanteert een tweevoudige aanpak om uw hoest te verlichten. In tegenstelling tot de meeste andere OTC-medicijnen op deze lijst, richt dextromethorphan (het actieve ingrediënt in een hoestonderdrukker met "DM" in de naam) zich op de hersenen in plaats van op het lichaam. Het werkt door de hersenactiviteit die hoesten veroorzaakt te verminderen.

Guaifenesine daarentegen, het actieve ingrediënt dat vaak wordt gecombineerd met dextromethorphan, is een slijmoplossend middel dat helpt bij het afbreken van het slijm dat zich in een verkoudheid in uw borst kan ophopen. Zodra het slijm is losgemaakt, is het gemakkelijker om op te hoesten; zorg er gewoon voor dat je wat tissues bij de hand hebt! Hoewel guaifenesine effectief kan zijn, is het ook vermeldenswaard dat de beste slijmoplosser gewoon water is, en guaifenesin zelf werkt het beste wanneer het met water wordt ingenomen (zoals alle medicijnen op deze lijst).

“Als u hoest wilt onderdrukken, is dextromethorphan het vrij verkrijgbare ingrediënt dat u zoekt. Guaifenesin is een bewezen slijmoplossend middel, maar is nog steeds de tweede na gewoon water. "

Clinical Pharmacy Manager, MedSavvy Diana C. Graalum, PharmD, BCPS Clinical Pharmacy Manager, MedSavvy

Punten om te overwegen

Mogelijke slaperigheid

Hoewel Mucinex DM als 'niet-sederend' wordt beschouwd, raden experts nog steeds aan om voorzichtig te zijn, omdat sommige patiënten duizeligheid, slaperigheid en concentratiestoornissen melden. We raden aan om Mucinex niet te gebruiken voordat je voertuigen bestuurt - we zijn het met experts eens dat het altijd beter is om het veilig te spelen.

Hoe u de juiste koude medicijnen voor u vindt

Evalueer uw symptomen

Al onze experts hebben geadviseerd medicatie alleen in te nemen als uw symptomen echt erg zijn - zoals als ze u verhinderen te slapen of werk te doen. Dat komt omdat elk actief ingrediënt op zijn minst een klein beetje risico met zich meebrengt, vooral als je begint met het combineren van medicijnen. Dus als u met uw symptomen kunt omgaan, is de beste en veiligste manier van handelen gewoon om te rusten en gehydrateerd te blijven om uw lichaam te helpen het virus dat deze symptomen veroorzaakt te verslaan.

Als u medicijnen moet innemen, zorg er dan voor dat u zich alleen richt op de symptomen die u de meeste problemen bezorgen.

Vermijd multi-symptoom medicatie

Zelfs als u aan meerdere symptomen lijdt, raden experts aan om medicatie met meerdere symptomen te vermijden. Of u nu capsules of vloeistof inneemt, multisymptom koude medicijnen zijn in principe hetzelfde als het nemen van een reguliere sterkte Tylenol (acetaminophen) met een lichte dosis hoestonderdrukker en ofwel een neusdecongestivum of antihistamine (in het geval van de nachtformule). DayQuil bevat bijvoorbeeld slechts een derde van de hoestonderdrukker die je zou krijgen van één Mucinex DM. Dus als u echt lijdt aan de symptomen waarop ze zich richten, bent u waarschijnlijk beter af met een volledige dosis van een van de andere producten op deze lijst.

“Geneesmiddelen met meerdere symptomen mogen niet worden beschouwd als 'magische kogels' voor de behandeling van verkoudheid; in feite zijn ze mogelijk niet zo effectief vanwege lage doseringen van bepaalde actieve ingrediënten. "

Kijk uit voor formules met vertraagde afgifte

Elk medicijn op deze lijst brengt een risico op overdosis met zich mee, dus het is van vitaal be>

"Wees u bewust van geneesmiddelen met '>

Senior Director of Strategic Initiatives National Community Pharmacists Association John Beckner, RPh Senior directeur van Strategic Initiatives National Community Pharmacists Association

Wees voorzichtig als u vrij verkrijgbare medicijnen mengt met geneesmiddelen op recept

Als u geneesmiddelen op recept gebruikt, vraag dan uw apotheker of eerstelijnsarts hoe ze zullen omgaan met vrij verkrijgbare medicijnen, zelfs medicijnen die zo goedaardig lijken als paracetamol of ibuprofen. Het kan zijn dat ze toegevoegde hoeveelheden van dezelfde ingrediënten in OTC-medicijnen bevatten (wat een overdosis kan veroorzaken), of dat ze een negatieve invloed kunnen hebben op de medicijnen in uw medicijnkastje.

Koude Geneeskunde FAQ

Is koude medicijnen veilig voor kinderen?

Kinderen jonger dan 4 jaar mogen nooit zelfzorgmedicijnen krijgen. Uit een FDA-bijeenkomst van 2007 over de veiligheid en effectiviteit van hoest en verkoudheid bij kinderen bleek dat er veel meldingen waren van schade bij kinderen jonger dan 4 jaar. Bijwerkingen van decongestiva en antihistaminica waren met name convulsies, snelle hartslag en in sommige gevallen, dood. Aangezien vrij verkrijgbare medicijnen zonder verkoudheid eigenlijk geen verkoudheid genezen, lijken de risico's van het geven aan jonge kinderen gewoon op te wegen tegen mogelijke voordelen.

Zal vitamine C helpen mijn verkoudheid te genezen?

Ondanks hun populariteit is het wetenschappelijk bewezen niet dat mineralen zoals vitamine C en zink een verkoudheid helpen. Het is algemeen bekend dat vitamine C een gezond immuunsysteem ondersteunt, maar het idee dat het eigenlijk verkoudheidssymptomen verlicht, is een mythe. Veel mensen zweren ook bij zink, maar er is nog steeds geen bewijs dat het de verkoudheid juist verkort. Er zijn echter aanwijzingen dat met name de neussprays van zink uw reukvermogen permanent kunnen beschadigen .

Hoe genees ik een verkoudheid?

De beste manier om te herstellen van een verkoudheid is met rust en hydratatie. Hoewel beide vanzelfsprekend lijken, kan hydratatie over het hoofd worden gezien. Herinneren om gehydrateerd te blijven helpt uw ​​lichaam het virus af te weren, en het helpt ook het werk van uw medicijnen, waardoor hun absorptie en diffusie in de bloedbaan worden versneld.

De beste koude medicijnen: samengevat

Actieve ingrediënten
OTC
Advil
Het beste voor koorts, pijn en keelpijn
ibuprofen
Tylenol
Runner-up voor koorts, pijn en keelpijn
paracetamol
Sudafed
Het beste voor congestie
Pseudo-efedrine
(Achter de hoek)
Benadryl Allergie Plus congestie
Het beste voor loopneuzen en niezen
diphenhydramine
Mucinex DM
Het beste voor hoest
Dextromethorphan, Guaifenesin

Misschien vind je dit ook leuk