Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

4 min. lezen

De kans is groot dat wanneer u overlijdt, u op zijn minst enige schuld op uw naam heeft. Een deel van die schuld kan worden vergeven, terwijl andere accounts worden overgedragen aan uw dierbaren. Om te voorkomen dat u na uw overlijden een financiële last krijgt, is het be>hieronder ook een verklarende woordenlijst opgenomen .

Welke schuld wordt na de dood vergeven?

In de meeste gevallen wordt de schuld kwijtgescholden als er geen medeondertekenaar en geen onderpand is. Bijvoorbeeld:

 • Sommige medische schulden: meestal worden medische rekeningen alleen aan de patiënt aangerekend en kunnen daarom geen verantwoordelijkheid van iemand anders worden. De enige kosten die aan uw echtgenoot kunnen worden gevraagd, zijn die voor uw laatste verblijf in het ziekenhuis.
 • Federale studentenleningen: volgens het Amerikaanse ministerie van Onderwijs worden deze ontslagen zodra uw overlijdensakte wordt verstrekt aan de leenbeheerder.
 • Bepaalde persoonlijke leningen: Als er geen mede-ondertekenaars zijn, betaalt de uitvoerder deze met behulp van nalatenschapsfondsen. Als het landgoed insolvent is (wat betekent dat er niet genoeg geld is om alle kosten te dekken), neemt de geldschieter meestal de schuld op.

Er zijn enkele uitzonderingen op deze regels. In de eerste plaats kunnen inwoners van gemeenschapsstaatstaten (Arizona, Californië, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington en Wisconsin) worden verplicht om de medische schulden of persoonlijke leningen van een echtgenoot aan te nemen . Als u zich zorgen maakt over het doorgeven van een flinke schuld, controleert u de wetten van uw staat of raadpleegt u een financieel expert.

Welke schuld wordt na de dood doorgegeven?

Wanneer er een mede-ondertekenaar is en / of de geldschieter nog steeds de eigendom bezit, moet de betaling op schulden nog steeds worden voltooid, zelfs na uw overlijden. Bijvoorbeeld:

 • Hypotheken: Uw geldschieter bezit uw huis totdat u uw hypotheek afbetaalt. Dit betekent dat als uw betalingen stoppen, uw dierbaren kunnen worden uitgesloten. Ze hebben een paar verschillende opties:
  • Blijf betalingen doen als er al een mede-lener op de rekening staat
  • Ga uit van de hypotheek en ga door met betalen
  • Verkoop het huis, herfinancier of gebruik landgoedfondsen om de hypotheek af te lossen
 • Autoleningen: uw voertuig wordt toegevoegd aan uw nalatenschap als u nog niet hebt betaald. Voordat iemand anders de auto kan nemen, moeten ze uw lening afbetalen (ze kunnen hiervoor hun eigen lening afsluiten).
 • Home Equity Leningen: Net als uw hypotheek, home equity leningen hebben grote onderpand en zullen moeten worden afbetaald - vooral als geliefden nog steeds in het huis wonen. Ze moeten de schuld snel overboeken en betalingen blijven doen.
 • Creditcards: Wat er met creditcardschuld gebeurt wanneer u sterft, hangt af van of u een mede-ondertekenaar had. Omdat mede-ondertekenaars evenzeer verantwoordelijk zijn voor een account, blijft het hun verantwoordelijkheid als u sterft.

Hoe kan ik mijn geliefden beschermen tegen schulden?

Als je meer schulden hebt dan je had verwacht, raak dan niet in paniek; er zijn stappen die u nu kunt nemen om een ​​financieel vangnet voor uw dierbaren te creëren, mocht het ergste gebeuren. Controleer eerst of u de begunstigden correct op de pensioenrekeningen hebt vermeld. Houd tijdens het hele proces al uw mede-ondertekenaars op de hoogte, betaal uw autolening en hypotheek zoveel mogelijk terug en bedenk een plan met uw dierbaren over hoe u ze het beste kunt afbetalen.

Een andere trefzekere manier om voor je gezin te zorgen na je overlijden is om een levensverzekering te kopen. Term levensverzekeringen worden geleverd met goedkope premies (meestal $ 10 tot $ 30 per maand) en dekt u voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld wanneer uw kind op school zit). Een volledige levensverzekering is duurder, maar het garandeert hoe dan ook een uitkering bij overlijden (zo>

Wanneer u een levensverzekering selecteert, kiest u een uitkering bij overlijden waarmee uw dierbaren het geldkussen krijgen dat ze nodig hebben om het proces van erfopvolging te doorlopen (u kunt berekenen hoeveel ze nodig hebben door een levensverzekeringscalculator te gebruiken of te praten met een financieel adviseur). De zekerheid van een uitkering bij overlijden maakt het eenvoudig voor hen om uw laatste schulden af ​​te betalen, en het laat genoeg voor hen om een ​​nest-ei van u te erven (in plaats van schulden en hoofdpijn).

Verklarende woordenlijst

 • Activa - een middel dat kan worden omgezet in contanten (persoonlijke eigendommen, betaal- en spaarrekeningen, aandelen, enz.)
 • Begunstigde - ontvanger van uw keuze voor financiële voordelen na overlijden, meestal genoteerd op zaken als pensioenrekeningen
 • Mede-ondertekenaar - iemand die gezamenlijk een account aanvraagt, evenzeer verantwoordelijk voor het beheer van de account en daarom aansprakelijk voor eventuele schulden
 • Crediteur - een ander woord voor geldgever, de persoon of entiteit aan wie geld verschuldigd is
 • Estate - de combinatie van al uw activa
 • Beul - de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van uw nalatenschap na uw overlijden
 • Probate - het proces van het beheer van het landgoed na de dood. Dit omvat het betalen van rekeningen en het verdelen van resterende activa aan erfgenamen.
 • Solvent Estate - een landgoed dat genoeg geld had om alle schulden af ​​te lossen. Als er onvoldoende middelen zijn, zou de nalatenschap insolvent zijn.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen