Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

5 manieren om uzelf te beschermen wanneer u online winkelt

Volgende

Zonnepanelen: zijn ze het waard?

Zigbee- en Z-Wave-normen begrijpen

Wat ik wou dat ik wist voordat ik ging winkelen voor huiseigenaren

grmajo.net

Jackie Nelson

Functieschrijver

2 minuten. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Als je favoriete online activiteit triomfantelijk klikt op "Toevoegen aan winkelwagentje" wanneer je een goede deal vindt, heb je je waarschijnlijk afgevraagd: 1) Wanneer komt mijn pakket aan en 2) Hoe zorg ik ervoor dat mijn informatie veilig is? We weten niet wanneer uw pakket aankomt, maar we kunnen u helpen met de andere vraag.

De nationale week voor consumentenbescherming vindt momenteel (3-9 maart) plaats met als doel het bewustzijn van consumentenrechten en slimme financiële beslissingen te bevorderen. Welke betere manier om te vieren dan door ervoor te zorgen dat uw online veiligheidsgewoonten in topconditie zijn.

We hebben in onze archieven gezocht naar vijf eenvoudige stappen die u vandaag kunt nemen om uw online informatie serieus te beveiligen. Een klein beetje actie kan heel wat bijdragen aan het verbeteren van uw online financiële zekerheid.

1. Wijzig uw wachtwoord

Eerste dingen eerst. U hebt een complex, maar toch gemakkelijk te onthouden wachtwoord nodig. Of het nu voor uw online bankieren of uw Target-account is, de sterkste wachtwoorden bevatten een combinatie van kleine en hoofdletters, cijfers en symbolen. Gebruik absoluut “wachtwoord” niet als uw wachtwoord. Een zwak wachtwoord is als je voordeur dicht houden, maar niet op slot. Het internet is geen veilige buurt. Doe je deur op slot.

2. Vergrendel het

Over dingen vergrendelen gesproken, u moet ook een toegangscode instellen op uw telefoon, laptop, iPad of een ander apparaat dat uw gevoelige gegevens kan bevatten. Beroofd worden van je apparaten is verschrikkelijk, maar er komt een heel nieuw niveau van paniek als je geen slotcode instelt om je creditcard of andere persoonlijke informatie te verdedigen. Wees de Smokey the Bear van uw creditcardinformatie - alleen U kunt ongeoorloofde boodschappen voorkomen.

3. Controleer uw kredietrapport

Het is gemakkelijk om uw bankrekening online te controleren, maar vergeet ook uw kredietrapport niet te controleren . Als u rekening houdt met uw open rekeningen, zijn uw huidige credit score en kredietgebruik een fundamentele stap in het voorkomen en herkennen van identiteitsdiefstal.

4. Wis uw browser van gevoelige gegevens

Het kan mega handig zijn om al uw informatie in uw webbrowser op te slaan voor een snellere check-out, maar let op - dit gemak gaat gepaard met een hoog risico. Als iemand uw browsegeschiedenis zou opzoeken of uw ontgrendelde computer zou vinden (zie stap 2), zouden ze gemakkelijk en snel alles kunnen verzamelen wat ze nodig hadden om uw identiteit en zuurverdiend geld te stelen.

5. Download nieuwe beveiligingssoftware

Last but not least, vergeet niet de nieuwste antivirussoftware te downloaden. Het voorkomen van cyberaanvallen klinkt misschien intimiderend, maar met antivirussoftware hoeft u niets te weten of te doen om uw informatie veilig te houden - het doet het allemaal voor u.

Neem slechts vijf minuten van uw drukke dag om uzelf te beschermen en doe uw deel om de Nationale Consumentenbeschermingsweek te vieren. Laat het online winkelen met een nieuwe gemoedsrust beginnen.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde