Door Mia Nakaji Monnier

Het beste flessenwater

Het beste flessenwater voor dagelijks gebruik is puur en uitgebalanceerd: het heeft geen fluoride of Gatorade-niveaus van elektrolyten nodig. En het smaakt natuurlijk goed. Om het beste te vinden, hebben we de bekende merken water in flessen bijeengebracht , experts uit de industrie geraadpleegd en de pH-waarden getest. Vervolgens hebben we een blinde smaaktest gehouden om te zien welke van onze beste kanshebbers de hype waard zijn en niet zijn.

De 4 beste flessenwatermerken

Het beste flessenwater: samengevat

Flessenwater
Fiji
Crystal Geyser
Evian
Gewoon water
Het beste
Artesisch Water
Goedkoop water
Mineraalwater
Recyclebare verpakking
Zuurgraad (pH)
8.0
7.3
8.0
8.0
Elektrolyten (S / m)
7.9
2.3
3.9
3.9
Proefscores (op een schaal van 35 pt.)
30.8
29.3
29.5
27.7

Fiji

Beste Artesisch Water

Fiji
Iconische verpakking, alom geliefd, en de winnaar van onze smaaktest.
Pros
Smaak-test favoriet
Hogere elektrolytniveaus
Cons
Vierkante flesvorm

Waarom we ervoor kozen

Smaak-test favoriet

bottle around. Je hebt waarschijnlijk de kenmerkende vierkante Fiji- fles gezien. Maar wees gerust, Fiji is niet stijl boven inhoud als het gaat om grote watermerken. Bijna de helft van onze testers rangschikte dit water in hun top drie voor smaak. Ze beschreven Fiji als "verfrissend" en "mild" en waren tevreden met het gebrek aan geur of nasmaak. ("Het blijft heel weinig hangen," merkte een tester op.)

Hogere elektrolytniveaus

Fiji is een beetje meer alkalisch en elektrolyt-zwaar dan sommige van onze andere topkeuzes, en een paar testers pakten metaalachtige tonen waar ze niet om gaven. Maar de pH- en elektrolyteniveaus van Fiji zijn beide uitgebalanceerd (respectievelijk 8,0 en 7,9), waardoor het een andere geweldige dagelijkse optie is en misschien een beetje meer hydrateert na een zware training.

Punten om te overwegen

Vierkante flesvorm

Een tester noemde de vierkante terrariumverpakking van Fiji terecht 'onpraktisch maar iconisch'. Waarschijnlijk passen alleen de kleinste 11,15-ounce flessen in de bekerhouder van je auto, maar je zult er behoorlijk stijlvol uitzien op een bruiloft of feest.

Crystal Geyser

Beste goedkope water

Crystal Geyser
Het smaakt geweldig en is betaalbaar genoeg om in bulk te kopen.
Pros
Evenwichtige smaak
Betaalbaar genoeg om bulk in te kopen
Cons
Dunne verpakking

Waarom we ervoor kozen

Evenwichtige smaak

presents a balanced pH and a reasonable electrolyte level, and performed respectably in our taste test. Crystal Geyser heeft een uitgebalanceerde pH en een redelijk elektrolytniveau en wordt in onze smaaktest respectabel uitgevoerd. Hoewel het over de hele linie iets lagere scores kreeg en een handvol testers de nasmaak te "chemisch-y" of mineraalzwaar vond, ontving het een over het algemeen positieve reactie. Eén tester noemde het 'verfrissend' en het werd door twee anderen als topkeuze gekozen.

Betaalbaar genoeg om bulk in te kopen

Crystal Geyser is ongeveer de helft van de prijs van flessenwatermerken zoals Fiji. Het is niet alleen handig voor uw portemonnee, het is ook handig voor onderweg. Crystal Geyser wordt geleverd in de meest traditionele flesvorm en -grootte van onze top drie, dus je kunt het pakken zonder je zorgen te maken of het in je bekerhouder of rugzak past. Het is ook gemakkelijk om in enorme hoeveelheden te kopen voor zaken zoals bedrijfsconferenties of buitenbruiloften.

Punten om te overwegen

Dunne verpakking

De prijs is goed, maar de flessen zijn met name dun, met kleine doppen en dun plastic dat deuken en kreuken maken telkens wanneer ze worden opgehaald. Toch, als u op zoek bent naar een betaalbaar, goed smakend water, steeg Crystal Geyser boven gerelateerde merken zoals Dasani, Aquafina en Arrowhead in onze tests. En uiteindelijk betekent die dunheid minder plastic afval.

Bezorgdheid over arseeniveaus

Arseen is een natuurlijk voorkomend zwaar metaal dat ernstige gezondheidsrisico's veroorzaakt. Er zijn sporen van arseen in bijna al het voedsel en dranken dat we consumeren, inclusief leidingwater en flessenwater. De Food and Drug Administration (FDA) vereist dat al het flessenwater minder dan 10 delen per miljard (ppb) arseen moet bevatten. Een onderzoek van de Consumer Reports (CR) van april 2019 naar de kwaliteit van gebotteld water stelde voor de aanvaardbare limiet voor arseen te verlagen tot 3 ppb, op basis van enkele onderzoeken die mogelijke associaties tussen gezondheidsrisico's onderzochten van arseen onder de FDA-limiet. Uit hetzelfde rapport bleek dat Crystal Geyser zelfgerapporteerde arseengehalten van 3,8 delen per miljard (ppb) in flessenwater uit de fabriek in Olancha, Californië had, waardoor het iets boven de CR-aanbeveling uitkwam. Het is echter nog steeds ruim binnen de veiligheidslimiet van 10 ppb die is vastgesteld door de FDA - een norm die wordt gedeeld door het Environmental Protection Agency (EPA), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie (EU).

Omdat "hoe minder arseen hoe beter" een goede vuistregel is om te leven, kan het enigszins verhoogde niveau van Crystal Geiser je naar een ander merk met flessenwater duwen. Maar u kunt er zeker van zijn dat Crystal Geyser nog steeds veilig is om te drinken en voldoet aan de FDA-richtlijnen voor waterkwaliteit.

Evian

Beste mineraalwater

Evian
Een Europees merk met een uitgesproken smaak. Niet al onze testers vonden het leuk, maar degenen die er wel van hielden.
Pros
Minerale smaak
Gemakkelijke, elegante verpakking
Cons
Minerale smaak

Waarom we ervoor kozen

Minerale smaak

distinct, mineral taste. Testers hebben de onderscheidende, minerale smaak van Evian opgepikt. De merkbare smaak van Europees water maakt het omstreden, maar velen geven de voorkeur aan de meer opvallende smaak en mondgevoel van zijn robuuste mineralen boven de vergelijkbare smaakloosheid van gezuiverd water. Het ontwikkelen van een gehemelte voor mineraalwater is vergelijkbaar met het ontwikkelen van een gehemelte voor wijn: net als wijn ontleent mineraalwater zijn eigenschappen aan zijn terroir - de mineralen en verbindingen die het opneemt als het door de aarde beweegt.

Gemakkelijke, elegante verpakking

Testers waren dol op de verpakking van Evian en noemden het 'eenvoudig maar elegant'. Zacht toelopend en tenger genoeg voor moeiteloos verpakken, dachten we dat Evian een beter uitvoerbare versie van de duidelijke stijl van Fiji biedt.

Punten om te overwegen

Minerale smaak

Ja, hetzelfde smaakprofiel dat sommige testers als verfrissend en zoet vasthielden, anderen beschouwden muf of muf van smaak. Volgens onze experts is er een goede reden voor deze gepolariseerde reacties. We onderzoeken het hieronder in meer detail, maar kort samengevat: smaken die populair zijn in Europa, zijn niet noodzakelijkerwijs populair in de Verenigde Staten - en vice versa. Als je van een meer smaakvol plat water houdt - denk aan zacht, metaalachtig, aardachtig - zul je blij zijn met Evian. Als u wilt dat uw water net zo neutraal is als vloeibare lucht, wilt u misschien mineraalwater helemaal vermijden.

Gewoon water

De beste recyclebare verpakking

Gewoon water
Wordt geleverd in een recyclebare doos op papierbasis in plaats van een fles.
Pros
Bijna plasticvrij
100 procent recyclebaar
Verfrissende smaak
Cons
Prijstiger dan de concurrentie

Waarom we ervoor kozen

Bijna plasticvrij

has risen to fame thanks to celebrity backers like Will Smith and Queen Latifah. JUST Water is beroemd geworden dankzij beroemdheden als Will Smith en Queen Latifah. Het bedrijf prijst zichzelf als een optie voor mensen die van flessenwater houden, maar plastic willen vermijden. In plaats van flessen wordt JUST Water in dozen geleverd - vergelijkbaar met de gecoate kartonnen dozen waarin sap en soep worden verkocht. De doos is ook verrassend comfortabel om vast te houden - het materiaal is minder glad dan de meeste kunststoffen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​goede grip te houden, zelfs als je water zweet.

100 procent recyclebaar

Elk deel van de verpakking van JUST Water is volledig recyclebaar , tot aan de dop. En die kleine hoeveelheid plastic is meestal afkomstig van plantaardige bronnen in plaats van op aardolie gebaseerde bronnen, waardoor het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen wordt geminimaliseerd.

Verfrissende smaak

JUST Water is een merk van gebotteld water dat ook niet te sterk is. Het scoorde hoog op onze smaaktest - een licht alkalisch water met midden-elektrolyteniveaus die testers beschreven als "verfrissend", met zoete, mineraalzware ondertoon. Net als Fiji is JUST Water licht basisch, met een pH van 8, maar de elektrolytniveaus zijn vergelijkbaar met Crystal Geyser met 3,9 Siemens per meter.

Punten om te overwegen

Prijstiger dan de concurrentie

Een JUST Water-fles van 12 verpakkingen in de detailhandel is meer te koop dan de meeste merken water in flessen voor een 24-pack. Hoewel het iets goedkoper is als u zich aanmeldt voor een abonnement via de website van JUST Water. Zoals met veel milieuvriendelijke producten, betaal je een premie om je goed te voelen over je aankoop.

Hoe we het beste flessenwater hebben gekozen

Gewoon water, gemakkelijk te kopen

We zijn begonnen met het samenstellen van een lijst van 13 populaire flessenwater, waaronder merken van supermarkten en high-end wateren die prominent op de best-of-online-lijsten voorkomen. We hebben niet gekeken naar bruisend water, die met toegevoegde smaken (sorry, La Croix) of iets dat niet in bulk verkrijgbaar is. Ons doel: water vinden dat goed smaakte, dat vrij was van onnodige toevoegingen en dat gemakkelijk beschikbaar was om elke dag te drinken. Met andere woorden, we wilden water dat we konden puffen alsof het was ... nou ja, water.

De 13 gebottelde watermerken die we hebben getest:
 • Acqua Panna
 • aquafina
 • Crystal Geyser
 • Dasani
 • Evian
 • Fiji
 • Glacier Clear
 • Gewoon water
 • Nestle Pure Life
 • Penta
 • hulpbron
 • Volvic
 • VOSS

pH-balans

Water heeft meestal een neutrale pH van 7 - een feit dat we hadden verwacht zou ook gelden voor onze flessenwater. Het drinken van overdreven zure dranken (zoals frisdrank en vruchtensap) is als het geven van een laag zuurbad aan uw tanden en kan leiden tot gaatjes en tandbederf .

Aan de andere kant worden dranken met een hoge pH vaak uitdrukkelijk op de markt gebracht als 'alkalisch water', wat gezondheidsvoordelen beweert. Maar er is niet veel onderzoek naar de >een te alkalisch dieet uw slokdarm kan irriteren . Hoewel dit soort drankjes prima zijn met mate, moeten ze niet je enige bron van hydratatie zijn.

Dagelijks drinkwater zou geen negatieve gevolgen voor de gezondheid moeten hebben. We gaven de voorkeur aan een neutraal pH-bereik van 6 tot 8. Om zeker te zijn dat onze topkeuzes binnen dit bereik vielen, hebben we de zuurgraad van elk water gemeten met een elektronische pH-meter .

Smaak

Om onze smaaktest te maken, hebben we Arthur von Wiesenberger geraadpleegd, een industrie-expert van 40 jaar die Bottled Water Web beheert, een online encyclopedie van alles wat met flessenwater te maken heeft. Hij deelde de rubriek die hij gebruikt om rechters te trainen tijdens de jaarlijkse Berkeley Springs International Water Tasting , die water beoordeelt op zes kenmerken: uiterlijk, geur, smaak, mondgevoel, nasmaak en algehele indruk.

We hebben onze flessenwatermerken samengesteld en 12 testers één monster per keer op kamertemperatuur gegeven en in identieke, ongemarkeerde bekers gegoten. Testers gaven in het algemeen de voorkeur aan bronwater met een neutrale pH, versus zuur of alkalisch water uit gemeentelijke bronnen (in wezen gebotteld kraanwater).

Packaging

De meeste plastic waterflessen zijn gemaakt van PET , een food-grade plastic dat lichtgewicht, goedkoop en over het algemeen veilig wordt gehouden. Bijna al onze deelnemers gebruikten hetzelfde type plastic, maar we kwamen er al snel achter dat niet alle flessen hetzelfde waren.

Testers hielden over het algemeen niet van de klassieke fles met geribbelde cilinder met de kleine dop, en verkozen alternatieve ontwerpen. Terwijl de goedkopere, meer generieke containers de neiging hebben om af te brokkelen en hun vorm te verliezen, zijn stevigere ontwerpen gemakkelijker vast te pakken en zijn ze bestand tegen meer gebruik.

Hoe u het juiste flessenwater voor u kiest

Je gaat leuk vinden wat je weet

De reden dat sommige testers van water hielden dat anderen niet helemaal tot hun kindertijd gingen. Onze voorkeuren beginnen zich te ontwikkelen als we jong zijn.

Von Wiesenberger gaf een fascinerend voorbeeld. In het begin van zijn carrière hielp hij met het organiseren van een waterproeverij van kranen in de San Francisco Bay Area. Maar hij en zijn onderzoekspartner gooiden in een uitbijter alleen om te zien wat er zou gebeuren: een duur mineraalwater uit flessen dat uit Frankrijk werd geïmporteerd. Tijdens de blinde smaaktest haatte iedereen dit zogenaamd chique water - behalve één persoon, die zei dat het naar huis smaakte. Het bleek dat de persoon in kwestie Frans was. Hij was opgegroeid met exact hetzelfde merk.

Bepaal of je van mineraalwater houdt

Met de theorie van Von Wiesenberger hebben we onze testresultaten opnieuw bekeken en geconstateerd dat de drie mensen die van de smaak van Evian hielden Japanse wortels hadden en opgroeiden door heen en weer te reizen tussen continenten of Japans eten. We hebben niet genoeg bewijs om te zeggen dat dit ertoe heeft geleid dat ze het water van Evian leuk vonden, maar het bevestigt de grotere hypothese.

Hoewel veel Noord-Amerikanen, waaronder een flinke meerderheid van onze testers, mineraalwater muf of muf van smaak vonden, meldden anderen dat het verfrissend en zoet was. or Volvic ; Als je weet dat je een voorkeur hebt voor Europees water, of als je gewoon nieuwsgierig bent om te zien waar de ophef over gaat, raden we Evian of Volvic aan ; ze hebben de rest van onze tests doorstaan ​​zonder enige twist.

Overweeg de afweging tussen prijs, milieu-impact en gemak

De flessen die het milieu het minst belasten - of het nu gekreukte en goedkoop te produceren plastic flessen zijn of duur, goed gemaakt karton - zullen een belasting vormen voor uw gemak of voor uw budget. De flessen die het meest esthetisch aangenaam zijn en prettig in de hand liggen, hebben de neiging om dik plastic te zijn, wat een zware belasting voor het recyclingproces is en enkele centen meer per gram kost.

Veelgestelde vragen over flessenwater

Wat zijn elektrolyten?

Elektrolyten zijn de zouten opgelost in water , inclusief mineralen zoals calcium en kalium. Uw lichaam heeft gezonde elektrolyteniveaus nodig om te functioneren. Ziekte of verlies van vloeistoffen (denk aan >

Dat gezegd hebbende, elektrolytwater is meestal een gimmick. Het blijkt dat deze marketingterm niet veel zegt. Toen we SmartWater en Propel, twee populaire elektrolytwateren, testten, ontdekten we dat SmartWater slechts 1,21 Siemens per meter bevat. Propel bevat 50,55. , which is not marketed as an electrolyte water, contains about 14.8 S/m. Om dat in perspectief te plaatsen, bevat Evian , die niet op de markt wordt gebracht als elektrolytwater, ongeveer 14,8 S / m. Appelsap, een elektrolytbron die artsen vaak aanbevelen voor uitgedroogde patiënten, bevat ongeveer 46.3.

De afhaalmaaltijden: u hoeft Propel niet de hele dag, elke dag te drinken, maar het zou een geweldige verfrissing zijn na de marathon. Aan de andere kant, vertrouw niet op SmartWater wanneer u buikgriep heeft. Je zou beter af zijn met appelsap.

Is het veilig om uit PET-plastic te drinken?

Wegwerpflessen worden vaak gemaakt van polyethyleentereftalaat of PET. Zoals Fiji opmerkt, is PET extreem licht , waardoor fabrikanten hun CO2-voetafdruk kunnen verkleinen. Het is ook volledig recyclebaar, wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie en draagt ​​het FDA-keurmerk. Maar sommige studies suggereren dat onder hoge temperaturen (denk boven 100 graden Fahrenheit), PET hormoonontregelaars zoals antimoon in water kan uitlogen en mogelijk de door de EPA vastgestelde limieten overschrijdt.

Crystal Geyser beweert dat deze zorgen gewoon niet waar zijn, maar we raden matige voorzichtigheid aan: laat uw flessenwater niet >JUST Water dan eens .

Journalist en auteur Michael Cervin biedt twee tips voor gebruikers van flessenwater die hun impact op het milieu proberen te minimaliseren. Eerst recyclen. Ten tweede, koop indien mogelijk grote flessen en giet ze indien nodig in een herbruikbare fles .

Een andere optie om door plastic te gaan? Kies voor een waterfilter met een pitcherfilter of kraanfilterontwerp.

Wat is artesisch water?

Of mineraalwater trouwens? We wendden ons tot consumentenrapporten voor een overzicht van veel voorkomende termen:

 • Lente en artesisch: beide geven aan dat uw water uit waterhoudende grondlagen komt - natuurlijke ondergrondse waterbronnen. Bronwater wordt direct bij de bron verzameld (de plaats waar water uit de watervoerende laag het aardoppervlak bereikt), terwijl artesisch water wordt opgevangen in een kunstmatige bron.
 • Mineraal: bevat ten minste 250 delen per miljoen (ppm) TDS, waardoor het een sterkere smaak heeft. Mineraalwater kan ook bronwater of artesisch water zijn.
 • PWS: dit staat voor "openbare waterbron" en betekent in feite kraanwater. Je zou het ook kunnen zien verkocht met het woord "gemeentelijk". Voorbeelden van dit soort water zijn Dasani en Aquafina.
 • Gezuiverd en gedistilleerd: deze wateren kunnen uit elke bron komen, van de lente tot de gemeente, maar ze zijn behandeld om chemicaliën en mineralen te verwijderen. Beschouw gezuiverd water als het tegenovergestelde van mineraalwater, dat niet meer dan 10 ppm TDS bevat. Gedistilleerd water is gekookt om stoom te produceren, die vervolgens wordt gereconstitueerd in water.

Kan flessenwater u kanker geven?

Er zijn absoluut geen aanwijzingen dat het drinken van flessenwater uw kansen op kanker vergroot. Dit is grotendeels een mythe die voortkomt uit het feit dat, ja, kleine hoeveelheden chemicaliën uit de plastic fles kunnen worden uitgeloogd. Deze niveaus zijn echter extreem laag en zijn vaak het gevolg van plastic flessen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen (zoals wanneer ze op een warme dag in de auto worden achtergelaten).

Is flessenwater slecht voor je tanden?

In de meeste gevallen is er niets in flessenwater dat slecht is voor uw tanden. Het is veeleer wat flessenwater mist, wat betekent dat het uw tandgezondheid niet actief verbetert . Als u in een gebied woont waar fluoride aan het drinkwater wordt toegevoegd, helpt het drinken van leidingwater om tandbederf te voorkomen. Als u en uw gezin alleen flessenwater drinken, loopt u mogelijk de voordelen van extra fluoride mis.

Misschien vind je dit ook leuk