Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Taylor Moore

Schrijver voor financiën en verzekeringen

5 minuten. lezen

Creditcards hebben tegenwoordig een hele reeks voordelen. Van reispunten en toegang tot lounges van luchtvaartmaatschappijen tot cash-back op Amazon-aankopen, de beste creditcards weten hoe ze de deal voor hun kaarthouders moeten verzoeten.

Een van hun meest waardevolle voordelen - huurauto verzekering - is echter vaak verborgen in de kleine lettertjes. Dit voordeel kan u redden van het kopen van dure dekking aan de balie van de autoverhuurder en het riskeren van verhoogde premies op uw eigen autoverzekering, in het geval van een ongeval. Hier is een overzicht van hoe u kunt profiteren van dit weinig bekende creditcardvoordeel.

Heb ik een huurauto verzekering via mijn creditcard?

De meeste creditcardmaatschappijen bieden een soort huurauto verzekering aan in de vorm van een Auto Rental Collision Damage Waiver of CDW. Dit soort dekking betaalt voor schade aan uw huurauto in het geval van een ongeval veroorzaakt door een botsing met een object of een andere auto.

Als u niet wist dat uw creditcard zo'n voordeel bood, bent u niet de enige. "Over het algemeen zijn kaarthouders niet altijd op de hoogte van de grote hoeveelheid bescherming die ze kunnen krijgen door met hun creditcard te betalen," vertelde Emily Sherman , associate content writer bij CreditCards.com, aan grmajo.net. "Het is absoluut niet de meest opwindende tekst, maar ik raad elke nieuwe kaarthouder aan om de gids grondig door te nemen naar de voordelen die je krijgt wanneer je nieuwe kaart binnenkomt - in plaats van hem weg te geven en extraatjes te vergeten."

Wat is het verschil tussen primaire en secundaire dekking?

Primaire dekking is de hoofdverzekering voor uw huurauto. Dit is meestal uw persoonlijke autoverzekering, omdat primaire dekking via creditcards een zeldzaamheid is in de branche.

"De meeste creditcards worden geleverd met dekking voor secundaire autoverhuurverzekeringen, wat betekent dat het alleen betaalt voor wat uw standaard autoverzekering niet dekt", zegt Sherman. "Hoewel dit u geld kan besparen als uw verzekering niet alle kosten overschrijdt, creëert het wel de extra hoofdpijn van het indienen van twee claims."

Er zijn echter enkele populaire creditcards, zoals de Chase Sapphire Preferred en Chase Sapphire Reserve , die wel een primaire huurauto verzekering bieden . Dit is geweldig omdat het betekent dat u slechts één claim hoeft in te dienen (bij de creditcardmaatschappij) en geen hogere premies hoeft te riskeren of een eigen risico hoeft te betalen , wat zou kunnen gebeuren als u een claim indient met uw reguliere autobeleid.

Secundaire dekking kan nog steeds waardevol zijn, omdat het u kan vergoeden voor uw aftrekbare autoverzekering en andere kosten die niet door uw persoonlijke autoverzekering worden gedekt.

Wat is er gedekt?

De dekking verschilt voor elk tegoed, dus we raden u aan de gids met voordelen voor uw specifieke kaart te raadplegen. Over het algemeen is het voordeel echter ontworpen voor aanrijdingsschade. Dit staat bekend als een Collision Damage Waiver (CDW) of Loss Damage Waiver (LDW).

Uw creditcard kan betrekking hebben op:

 • Fysieke schade of diefstal van het overdekte huurvoertuig
 • Verlies van gebruikskosten
 • Het voertuig naar een reparatiefaciliteit slepen

Wat valt er niet onder?

In het algemeen dekt de huurauto verzekering van uw creditcard niet:

 • Lichamelijk letsel aansprakelijkheid
 • Eigendoms schade
 • Bescherming tegen persoonlijk letsel
 • Uitgebreid
 • Medische betalingen
 • Onverzekerde en onderverzekerde automobilisten
 • Verlies van persoonlijke bezittingen

Afhankelijk van de voorwaarden dekt uw creditcard mogelijk ook niet:

 • Luxe voertuigen (bijv. Aston Martin, Rolls Royce)
 • Antieke voertuigen
 • motorfietsen
 • Pick-up trucks
 • Grote bestelwagens
 • Verlengde huur (meer dan een maand)
 • Huurvoertuigen in andere landen
 • Autodeelservices, zoals ZipCar

We raden u aan de voordelengids van uw creditcard te raadplegen voor de volledige lijst met dekking en uitsluitingen.

Hoe activeer ik dekking?

"In bijna alle gevallen hoeft u voor uw kaartvoordelen niet te worden geactiveerd," zegt Sherman. Om echter in de eerste plaats te worden behandeld, moet u de volgende stappen nemen:

 • Boek de huurauto op de toepasselijke creditcard
 • Boek de huurauto onder de naam van de primaire kaarthouder of geautoriseerde gebruiker
 • Weigeren de CDW / LDW-dekking van het autoverhuurbedrijf

"Als u een ongeluk in een huurauto hebt, raadpleegt u eenvoudig uw gids met voordelen voor informatie over waar u uw claim naartoe kunt sturen", zegt Sherman. "Meestal krijgt u een overzicht van de documenten die moeten worden opgenomen."

Hoe dien ik een claim in?

Tenzij uw creditcard primaire dekking biedt, moet u eerst een claim indienen bij uw primaire verzekeringsmaatschappij (dwz uw persoonlijke autopolis). "Wees ijverig in het bewaren van documentatie met betrekking tot schadebeoordelingen, reparatiekosten en vergoeding", zegt Sherman.

“Als u aan het einde van uw claim vindt dat uw verzekering niet de volledige schade heeft gedekt, kunt u een secundaire claim indienen bij uw creditcardmaatschappij. Raadpleeg uw voordelengids voor contactgegevens en stuur kopieën van alle documentatie die u hebt verzameld. "

Degenen wier creditcards primaire dekking bieden, hoeven alleen een claim in te dienen bij de creditcardmaatschappij. U moet dit doen binnen de in de gids voor uitkeringen aangegeven periode (vaak binnen 60 tot 100 dagen, maar idealiter zo snel mogelijk).

Zal mijn creditcard internationale reizen dekken?

Het hangt er van af. Sommige landen zijn uitgesloten door creditcardmaatschappijen. Met ingang van september 2019 zijn MasterCard en Visa bijvoorbeeld exclusief huurtransacties in de Republiek Ierland, Noord-Ierland, Israël en Jamaica. American Express sluit de lijst met gesanctioneerde landen uit Australië, Italië, Nieuw-Zeeland en elk ander land op de Office of Foreign Assets Control .

Als u van plan bent een auto in het buitenland te huren, kijk dan welke landen zijn opgenomen in uw persoonlijke autoverzekering, de gids voor voordelen van uw creditcardmaatschappij en uw internationale reisverzekering , indien van toepassing.

Wanneer heb ik een afzonderlijke huurauto verzekering nodig?

Huurauto verzekering is meestal niet nodig, maar het kan een goed idee zijn om de CDW / LDW-dekking bij het autoverhuurbedrijf te kopen als:

 • Je hebt geen auto
 • U hebt geen persoonlijke autoverzekering met dekking voor aanrijdingen
 • U wilt geen hogere premies riskeren of een eigen risico betalen op uw persoonlijke autoverzekering
 • U huurt een auto in een land dat niet wordt gedekt door uw autoverzekering of creditcard

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen