Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste snelkookpannen

De meeste snelkookpannen gaan je behoorlijk heerlijke maaltijden maken, maar de beste doet het snel, betrouwbaar en probleemloos. We hebben zeven snelkookpannen getest - vier fornuizen en drie elektrische - om te bepalen welke het veiligst en gemakkelijkst te gebruiken zijn. We hebben er twee gevonden in elke categorie die we graag thuis zouden gebruiken.

De beste snelkookpannen

Beste elektrisch

Instant Pot
Solide gebouwd en gemakkelijk te gebruiken, de Duo is de gouden standaard voor elektrische snelkookpannen.
Pros
Solide constructie
Eenvoudige functionaliteit
Toegewijd bedrijf, toegewijde eigenaren
Cons
Minder hightech dan andere Instant Pot-modellen

Waarom we ervoor kozen

Solide constructie

Als u op zoek bent naar gemak, is het moeilijk om elektrische snelkookpannen te verslaan: sluit ze gewoon aan, kies een van de vele vooraf ingestelde kookopties en ze regelen de rest. had everything we were looking for at a reasonable price. De Instant Pot Duo 60 had alles wat we zochten tegen een redelijke prijs. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, met een flinke anti-aanbak, roestvrijstalen binnenpot en drielagige bodem, die zorgen voor duurzaamheid en duurzaamheid.

Eenvoudige functionaliteit

Hoewel geen snelkookpannen bijzonder intuïtief aanvoelen, was de Duo verreweg het gemakkelijkst te leren; er is een voorinstelling voor zo ongeveer alles, dus het indrukken van knoppen is tot een minimum beperkt. We waardeerden ook de afzonderlijke instellingen voor hoge en lage druk en de bruikbare verspreiding van kookprogramma's. Het heeft alle "7-in-1 multi-cooker" -functionaliteit waar Instant Pot bekend om staat - snelkookpan, slowcooker, rijstkoker, steamer, sauté, yoghurtmaker en warmer - terwijl je je nog steeds vraagt ​​om er een te maken of twee beslissingen elke keer dat u het gebruikt.

Toegewijd bedrijf, toegewijde eigenaren

Er is een reden waarom Instant Pot zo'n gepassioneerde en loyale fanbase heeft gegroeid sinds het in 2009 debuteerde: het maken van echt goede snelkookpannen is alles wat het bedrijf doet. Dit betekent dat u een plezierige en gemakkelijke ervaring zult hebben bij het bestellen van vervangende onderdelen (u hoeft niet door pagina's met apparaten op hun website te bladeren om bij het onderdeel te komen dat u nodig hebt, en ze zijn direct beschikbaar op Amazon). Het betekent ook dat u kunt profiteren van de gepoolde kennis van een enthousiaste gemeenschap van Instant Pot-eigenaren die graag hun recepten delen. Alleen al de Instant Pot Facebook-groep heeft meer dan 700.000 leden.

Punten om te overwegen

Minder hightech dan andere Instant Pot-modellen

Als u op zoek bent naar exacte temperaturen of de mogelijkheid om recepten uit een gesynchroniseerde app te importeren, bent u misschien geïnteresseerd in een upgrade naar de Instant Pot Smart. Hoewel een ervaren hogedrukpan misschien meer plezier heeft met het onbeperkte potentieel van de Smart, dachten we dat het de be>

Beste elektrische upgrade

Instant Pot
Instant Pot krijgt een Bluetooth-upgrade voor extra programmeerbaarheid.
Pros
Een opstap voor de ervaren
Indrukwekkende controle
Cons
Overweldigende opties

Waarom we ervoor kozen

Een opstap voor de ervaren

. Als u al een ervaren gebruiker van een snelkookpan bent, is het misschien de moeite waard om te upgraden naar de Instant Pot Smart 60 Bluetooth . De Bluetooth-mogelijkheid van de Smart betekent dat je bijna onbeperkte kookopties binnen handbereik hebt, perfect voor iemand die bekend is met snelkookpannen en op zoek is naar meer controle.

Indrukwekkende controle

De functionaliteit van de Smart is buitengewoon indrukwekkend. Nadat u de app hebt gedownload en gekoppeld aan het fornuis, kunt u deze bedienen vanaf uw telefoon. (We vonden het erg leuk om te kunnen controleren hoeveel tijd er nog over was vanuit de andere kamer.) En het bereik van de Smart was uitstekend - we ontdekten dat we het nog steeds konden bedienen vanaf 45 meter afstand. Door receptenscripts in de app te schrijven, kun je de Smart cook een tijdje op hoge druk laten staan, dan een tijdje op laag zetten en hem dan warm houden tot je klaar bent om te eten. Je kunt zelfs de temperatuur bij elke stap binnen vijf graden regelen.

De app van de Instant Pot Smart biedt extra functies.

Punten om te overwegen

Overweldigende opties

Om eerlijk te zijn, vonden we de mogelijkheden van de Smart een beetje overweldigend. De app is niet erg gebruiksvriendelijk en we misten hoe weinig denken de Duo nodig had. Omdat de app slechts 25 recepten bevat, is het meer een middel om uw eigen receptenscripts te schrijven dan een plek om bestaande te vinden. Maar als u klaar bent voor meer aanpassingen, heeft deze programmeerbare snelkookpan meer potentieel dan al het andere op de markt.

Beste kookplaat

T-Fal
Stevige constructie voor een redelijke prijs, de T-Fal wordt ook geleverd met twee drukinstellingen voor gevarieerd koken.
Pros
Uitzonderlijk ontwerp
Eersteklas functies
Cons
Sommige knutselen met drukveranderingen

Waarom we ervoor kozen

Uitzonderlijk ontwerp

Als u sneller wilt koken, of als u een betere aanbraden of sauteren op uw voedsel wilt, wilt u een snelkookpan. Ze vereisen iets meer finessing dan elektra, maar je krijgt ook meer snelheid en kracht omdat je kookt op een directe warmtebron. best out of all the stovetop models we saw, with a thick base, handy settings, and modern safety features. We vonden de T-Fal Ultimate het beste uit alle fornuismodellen die we zagen, met een dikke basis, handige instellingen en moderne veiligheidsvoorzieningen. We vonden het vooral leuk hoe het een modern veerventielmechanisme gebruikte, dat stijgt en daalt met de druk binnenin, zodat je duidelijk kunt zien wat er in de pot gebeurt.

Eersteklas functies

Alle fornuizen zijn vrijwel hetzelfde als het gebruik, maar de T-Fal was bijna een kilo zwaarder dan de andere fornuizen in zijn prijsklasse. En dat is doelbewust gewicht - de basis, twee keer zo dik als de concurrentie, helpt de warmte gelijkmatig onder druk te verdelen. Met afzonderlijke instellingen voor hoge en lage druk (perfect voor delicaat voedsel zoals eieren of vis) en die dikke meerlaagse basis (ideaal voor zelfs schroeien), leek de T-Fal drie keer op zijn fornuizen. En het had meer veiligheidsmechanismen dan elke andere kookplaat waar we naar keken, wat ons extra gemoedsrust geeft.

Instellingen LR: Gesloten, stoomafgifte, lage druk, hoge druk.

Punten om te overwegen

Wat knutselen om de druk te veranderen

Zelfs met de afzonderlijke instellingen van T-Fal voor hoge en lage druk, moet u handmatig de temperatuur verlagen en de warmte controleren als het op druk aankomt en stoom begint te ontsnappen. Het is mogelijk om een ​​lagere druk te schatten door simpelweg de warmte van uw kachel te verminderen, maar de instellingen zijn bedoeld om het giswerk eruit te halen. Toch is een zekere hoeveelheid knutselen onvermijdelijk met fornuizen.

Beste kookplaat-upgrade

Fissler
Perfect passende onderdelen en een dikke bodem voor een gelijkmatige warmteverdeling maken deze dure snelkookpan even krachtig.
Pros
Superieure prestatie
Opmerkelijke verbeteringen
Cons
Steile prijs

Waarom we ervoor kozen

Superieure prestatie

is hard to beat. Als u op zoek bent naar het beste van het beste, is de Fissler Vitaquick moeilijk te verslaan. Het had de dikste drielagige bodem van alle fornuizen die we hebben getest, en alle onderdelen waren beter op hun plaats vergrendeld dan goedkopere modellen. Alles eraan voelt goed geconstrueerd. En dat maakt een verschil in koken - zowel America's Test Kitchen als Consumer Reports kozen de Vitaquick als hun best presterende fornuis.

Opmerkelijke verbeteringen

Waar al onze andere fornuizen wat moeite deden om het deksel erop te krijgen, maakte de Vitaquick het gemakkelijk om de groef te vinden bij de eerste poging. En toen het eenmaal aan was, sloot het zich veilig op zijn plaats zonder het gekronkel dat we bij sommige anderen vonden. We hielden ook van de oplossing van Fissler voor meerdere drukinstellingen. In plaats van een of twee te kiezen op een wijzerplaat zoals de T-Fal, gebruikt de Vitaquick een gemarkeerde plastic indicator die stijgt naarmate de druk stijgt. De eerste regel betekent lage druk, terwijl de tweede betekent dat je hoog staat. Beide methoden werkten prima, maar de Vitaquick maakt het iets duidelijker wanneer je de juiste kookstand op je fornuis hebt bereikt.

Punten om te overwegen

Steile prijs

De Vitaquick is onmiskenbaar indrukwekkend voor een stuk apparatuur, maar we dachten uiteindelijk niet dat de verbeteringen de extra $ 200 boven de T-Fal voor de meeste mensen rechtvaardigen. Dat gezegd hebbende, als je van plan bent om het grootste deel van je maaltijden te maken met je fornuis op de >

Hoe u uw snelkookpan voor u laat werken

Kies tussen elektrisch en fornuis

Als u op zoek bent naar gemak, moet u gaan met een elektrische snelkookpan. Net als een slowcooker haalt het alle mentale energie uit het kookproces. Voeg gewoon de ingrediënten toe, druk op een knop en wacht tot het klaar is. Elektrische snelkookpannen hebben timers en sensoren die zich automatisch aanpassen, afhankelijk van wat u kookt, dus u bent bijna altijd verzekerd van een kwaliteitsmaaltijd. Het zijn echt alles-in-één machines - bijna alle elektrische modellen waar we naar keken hadden instellingen voor slow cook, rijst, stomen, en sommige hadden zelfs een yoghurt-instelling.

Waar fornuizen de rand hebben, is de controle hoofdzakelijk onder controle. Omdat je kookt op een intense warmtebron, kun je de pan heet genoeg krijgen voor een mooie aanbak - iets waar elektrische fornuizen mee worstelen. De directe warmte geeft hen ook een superieure snelheid en kracht: fornuizen kunnen hogere drukken bereiken dan elektra, en ze komen daar sneller aan. Het nadeel is dat je de kachel handmatig moet aanpassen om op de meeste modellen de juiste druk te krijgen, wat vervelend kan zijn.

Weet dat recepten misleidend kunnen zijn

Je zult veel claims zien over hoeveel tijdsnelkookpannen je zullen besparen (aardappelen in vijf minuten!), En het is gedeeltelijk waar - ze zijn ongeveer 70% sneller dan slowcookers . Maar het is be>

Pas je recept aan

Fornuizen kunnen over het algemeen 15 psi bereiken, of 250 ° F, terwijl de meeste elektrische apparaten tussen 9 psi en 12 psi uitkomen. (Instant Pot meet de hoge instelling als 11,6 psi of 242 ° F. ) Dat betekent dat u uw recept moet vertalen, afhankelijk van het type waarvoor het is geschreven. Over het algemeen hebben fornuizen slechts driekwart van de tijd die elektrische apparaten nodig hebben, en het is een goed idee om een ​​beetje meer vloeistof aan fornuizen toe te voegen, omdat er tijdens het proces zeker wat verdamping zal zijn. Laura Pazzaglia van Hip Pressure Cooking heeft een geweldige bron voor het vertalen van recepten .

Snelkookpan FAQ

Wat kun je koken in een snelkookpan?

Alles van aardappelpuree tot bonensoep tot gestoofde kip. Maar hoewel merken en liefhebbers van snelkookpannen je graag vertellen dat dit het enige apparaat is dat je ooit weer in je keuken nodig hebt, heeft het een paar blinde vlekken. Het is een kookmethode op basis van vocht, dus er zijn bepaalde dingen die ze nooit goed zullen kunnen doen. Knapperig is een textuur die je nooit uit je snelkookpan haalt, dus laat die gerechten in je oven.

Waar snelkookpannen echt uitblinken, zijn zachte, sappige maaltijden die meestal uren in de oven zouden duren. (Hiermee kun je ook wegkomen met het kopen van hardere stukken vlees, omdat het alles in een smelt-in-je-mond-consistentie verandert.) Zoals auteur van het kookboek Lorna Sass tegen The New York Times zei: "Mensen willen hun snelkookpannen gebruiken voor alles, maar ze zijn beter voor sommige dingen dan andere ... Blijf bij soepen, stoofschotels, bonen en risotto. Het maakt fantastische risotto. ”

Is Instant Pot de beste snelkookpan?

Instant Pot is de gouden standaard voor elektrische fornuizen. Dat viel ons meteen op in ons onderzoek. Van best-of-lijsten tot bestsellers van retailers tot geroezemoes van media , de Instant Pot staat synoniem voor elektrische snelkookpannen. We wilden weten of ze echt beter waren dan al het andere op de markt en hoe ze zo populair waren geworden. Van buitenaf bekeken leken ze behoorlijk op andere elektrische snelkookpannen. Maar toen we ingraven, werd het duidelijk waarom ze dergelijke bewondering van hun gebruikers inspireren. Ze gebruiken de beste materialen, hebben een reputatie voor geweldige klantenservice en worden ondersteund door een enorme online community die graag recepten en tips wil delen.

Zijn snelkookpannen veilig?

Hoewel van oude snelkookpannen bekend was dat ze een walvisuitloop van heet water en half gekookt voedsel recht omhoog blazen toen de inwendige druk te intens werd, zijn moderne snelkookpannen uitgerust met meerdere veiligheidsvoorzieningen. We hadden ten minste drie afzonderlijke veiligheidsmechanismen nodig, wat betekent dat als er een faalt, er een andere beschikbaar is om de druk te regelen en de inhoud veilig op zijn plaats te houden.

De beste snelkookpannen: samengevat

Instant Pot Duo 60
Instant Pot Smart 60 Bluetooth
T-Fal Ultimate
Fissler Vitaquick
Beste elektrisch
Beste elektrische upgrade
Beste kookplaat
Beste kookplaat-upgrade
Aantal vooraf ingestelde functies
14
14
2
2
Dimensies
13,39 x 12,21 x 12,48
13,19 x 12,21 x 12,48
18,1 x 11,5 x 10,5
9,48 x 11,65 x 15,83
Garantie
1 jaar
1 jaar
1 jaar
Levens>

Meer productrecensies voor thuis
Houd je huis zoemend in topprestaties met behulp van een paar ingenieuze gadgets. We hebben de beste opties in zijn klasse gevonden voor alles, van het schoonhouden van uw vloeren tot het op slot houden van uw voordeur. Lees onze topkeuzes in de onderstaande recensies.

Misschien vind je dit ook leuk