De beste ijzersupplementen

Het beste ijzersupplement moet een vorm van ijzer bevatten die gemakkelijk te absorberen is en geen onaangename bijwerkingen veroorzaakt, zoals misselijkheid of maagpijn. Na overleg met artsen en voedingsdeskundigen hebben we geleerd dat er geen 'one size fits all'-oplossing is voor ijzerinname - uw individuele behoeften zijn sterk afhankelijk van factoren als geslacht, dieet en levensstijl. Dus gingen we op zoek naar hoogwaardige ijzersupplementen die voldeden aan de meest voorkomende doseringsbehoeften zoals gedefinieerd door de National Institutes of Health (NIH).

De 4 beste ijzersupplementen

De beste ijzersupplementen: samengevat

Bariatrisch voordeel kauwijzer 18 mg
DaVinci Laboratories Iron Bis-Glycinate
Zahler's Iron Complex
Pure inkapseling Iron-C
Het beste voor vrouwen
Het beste voor vegetarische vrouwen
Het beste voor zwangere vrouwen
Het beste voor mannen
Prijs
$ 34 voor 90 tabletten
$ 21 voor 60 capsules
$ 11 voor 100 capsules
$ 10 voor 60 capsules
Prijs per portie
$ 0.38
$ 0.35
$ 0.11
$ 0,17
IJzergehalte
18 mg
30 mg
25 mg
15 mg
Vitamine C-gehalte
30 mg
100 mg
60 mg
175 mg
Andere voedingsstoffen
N / A
Vitamine B12 (400 mcg); Foliumzuur (400 mcg)
Vitamine B12 (80 mcg); Foliumzuur (400 mcg)
N / A
Het formulier
Kauwtablet
Capsule
Capsule
Capsule

Bariatrisch voordeel kauwijzer 18 mg

Best voor
Dames

IJzer voor een dag met een lichte fruitige smaak.
Pros
Makkelijk mee te nemen
Aangename smaak
Cons
Bevat dierlijke producten
Kostbaarder dan anderen

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk mee te nemen

Op basis van aanbevelingen van de NIH en onze eigen experts hebben we gekeken naar ijzersupplementen met 18 mg tot 20 mg ijzer om onze topkeuze voor vrouwen te vinden. Onze favoriet was Bariatric Advantage Chewable Iron 18 mg, dat zich onderscheidde van de andere finalisten door, op indrukwekkende wijze, 18 mg ijzer aangenaam te consumeren. De licht geurende paarse tablet was een van de kleinste en dunste die we hebben getest en, in tegenstelling tot sommige anderen, overspoelde ons gezicht niet met hoest-inducerend geparfumeerd poeder bij het openen van de fles.

Aangename smaak

Hoewel sommige tabletten veel kauwwerk vereisten en resten op onze tanden achterlieten, loste het Bariatric Advantage Chewable snel op en liet een lichte fruitige buzz achter. Hoewel het label aangeeft dat ze zijn doordrenkt met natuurlijke en kunstmatige aardbeiensmaak, is de smaak meer een generieke kunstmatige fruitsmaak - hoewel aangenaam in vergelijking met de smaak van de meeste ijzersupplementen, kunnen degenen met een sterke afkeer van kunstmatige fruitsmaak de voorkeur geven aan een neutraal gearomatiseerd supplement.

Punten om te overwegen

Bevat dierlijke producten

Hoewel dit supplement goed presteerde, is het niet geschikt voor vegetariërs en mensen die geen dierlijke producten consumeren: een van de ingrediënten is karmijn, een pigment gemaakt van de schelpen van kleine rode insecten.

Kostbaarder dan anderen

Hoewel we vonden dat Bariatric Advantage Chewables een handige, relatief aangename manier is om je dagelijkse ijzerwaarde te krijgen, zijn ze ook de duurste tabletten die we hebben getest. . Elke dosis kost ongeveer $ 0,38, bijna vier keer de prijs van onze minst dure keuze, het ijzercomplex van Zahler .

DaVinci Laboratories Iron Bis-Glycinate

Best voor
Vegetarische vrouwen

Extra ijzer met enkele toegevoegde B12-vitamines.
Pros
Geen dierlijke producten
Smaakloos en gemakkelijk door te slikken
Hoge dosering
Cons
Aan de prijzige kant

Waarom we ervoor kozen

Geen dierlijke producten

In onze zoektocht naar het beste ijzersupplement voor vegetarische vrouwen, hebben we gelet op formules die 30 mg tot 35 mg ijzer bevatten en royale hoeveelheden vitamine B12 (een voedingsstof die vaak ontbreekt in vegetarische diëten), zonder ingrediënten afgeleid van dierlijke bijproducten. , which offers a no-frills, easily digestible 30 mg of iron with 100 mg of absorption-enhancing vitamin C, as well as a generous 400-mcg serving of vitamin B12. We waren onder de indruk van DaVinci Laboratories Iron Bis-Glycinate , dat een no-nonsense, gemakkelijk verteerbare 30 mg ijzer biedt met 100 mg absorptiebevorderende vitamine C, evenals een royale portie vitamine B12 van 400 mcg.

Smaakloos en gemakkelijk door te slikken

De soepele en eenvoudige pil van DaVinci ging zonder enige smaak naar beneden, in tegenstelling tot een paar andere opties die een lichte laag metaalachtig poeder achterlieten in onze keel. Het nemen van een DaVinci-capsule kostte ook minder moeite dan bepaalde kauwtabletten die we hebben getest, hoewel ze smakelijk waren en aan onze tanden vasthielden en zo'n snoepachtige, toegankelijke verpakking hadden dat we vreesden dat kinderen het gemakkelijk zouden kunnen verwarren met een traktatie.

Hoge dosering

DaVinci Laboratories Iron Bis-Glycinate wordt geleverd in flessen van 60 capsules, die elk een flinke 30 mg ijzer bevatten - de hoogste dosering van een van onze topkeuzes.

Punten om te overwegen

Aan de prijzige kant

Hoewel er veel te doen is aan DaVinci, is het ook een van de duurdere opties op de markt. Een flesje van 60 capsules is te koop voor ongeveer $ 21, of ongeveer $ 0,35 per dosis.

Zahler's Iron Complex

Best voor
Zwangere vrouw

Genoeg ijzer voor jou en je baby, plus B12 en foliumzuur.
Pros
Bevordert prenatale gezondheid
Geen dierlijke producten
Goedkoop
Cons
Sommige vrouwen hebben mogelijk meer nodig

Waarom we ervoor kozen

Bevordert prenatale gezondheid

We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn om een ​​licht verteerbaar ijzersupplement te vinden dat 25 tot 27 mg ijzer bevatte, samen met het foliumzuur en vitamine B12 die essentieel zijn voor een gezonde zwangerschap. . Maar tijdens het testen waren we onder de indruk van Zahler's Iron Complex . Hoewel veel van de supplementen bij de aanbevolen ijzerdoseringen voor zwangere vrouwen extreem bitter of kruidig ​​smaken, viel Zahler op door zijn minimale smaak en krachtige voedingsstoffen. Elke poederloze, reukloze capsule bevat 25 mg licht verteerbaar ijzerbisglycinaatchelaatijzer, evenals 80 mcg vitamine B12 en 400 mcg foliumzuur, essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid van de foetus.

Geen dierlijke producten

Elke fles Zahler's bevat 100 gemakkelijk door te slikken capsules en is gecertificeerd als koosjer pareve - wat betekent dat het geen vlees, zuivelproducten of afgeleide producten bevat.

Goedkoop

Naast al zijn andere voordelen, is Zahler's ook gemakkelijk in de portemonnee. Een fles van 100 capsules is te koop voor ongeveer $ 11, waardoor Zahler de goedkoopste optie is onder onze topkeuzes (ongeveer $ 0,11 per dosis).

Punten om te overwegen

Sommige vrouwen hebben mogelijk meer nodig

Als u zwanger bent en een vegetarisch dieet volgt, kan uw ijzerbehoefte sterk variëren, afhankelijk van uw dieet, en kunnen ook veel hogere doseringen nodig zijn dan de supplementen in onze topkeuzes. We raden u ten zeerste aan om met uw arts te praten over welk supplementplan geschikt is voor u.

Pure inkapseling Iron-C

Best voor
Mannen

Een lage dosis ijzer die smaakloos en gemakkelijk in te nemen is.
Pros
Handig
Smaakloos
Geen dierlijke producten
Cons
Lage dosering

Waarom we ervoor kozen

Handig

to be a great option for those with vegetarian diets or minor iron deficiencies, offering an easy-to-swallow low dose of iron without any strong flavoring. Hoewel de meeste mannen geen ijzersupplementen nodig hebben, vonden we Pure Encapsulations Iron-C een geweldige optie voor mensen met vegetarische diëten of kleine ijzertekorten, met een gemakkelijk in te slikken lage dosis ijzer zonder sterke smaakstoffen. Elke capsule levert een dosis van 15 mg verteerbaar ijzerglycinaat en ijzeraspartaat, evenals 175 mg vitamine C om de absorptie te bevorderen. Het nemen van één Iron-C-capsule is ook handiger dan de meerdere pillen of grote gummies die andere merken nodig hebben om dezelfde hoeveelheid ijzer te krijgen.

Smaakloos

Sommige van de supplementen die we probeerden lieten een aanhoudende metaalachtige nasmaak achter, maar deze kleine capsules met neutraal aroma vertroebelden geen veren tijdens het testen. De poederloze capsules zijn gemakkelijk in te slikken en door hun volledige smakeloosheid hoeft u de capsule niet in uw voedsel te begraven om hem eraf te krijgen.

Geen dierlijke producten

Omdat vlees een be>

Punten om te overwegen

Lage dosering

Hoewel de meeste mannen geen hogere dagelijkse dosis nodig hebben dan 15 mg, blijft het feit dat Pure Encapsulations de kleinste hoeveelheid ijzer van een van onze topkeuzes biedt. Als u een aanzienlijk ijzertekort heeft, moet u met uw arts praten over het juiste supplement voor u. Je zou twee capsules moeten nemen om dezelfde hoeveelheid ijzer te krijgen als in één DaVinci Laboratories Iron Bis-Glycinate, bijvoorbeeld (hoewel de prijs ongeveer hetzelfde is).

Hoe u het juiste ijzersupplement voor u kunt vinden

Praat met uw arts

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op uw dagelijkse ijzerbehoeften, naast de factoren die we hier hebben behandeld. Sommige mensen, vooral mannen en postmenopauzale vrouwen, krijgen mogelijk via hun normale dieet voldoende ijzer binnen, maar mensen met bloedarmoede of andere vormen van ijzertekort hebben mogelijk veel hogere behoeften. Maar u moet nooit zelf doses voorschrijven: Dr. Joseph Feuerstein, universitair hoofddocent klinische geneeskunde aan de Columbia University en directeur van integratieve geneeskunde in Stamford Hospital in Stamford, Connecticut, vertelde ons dat iedereen met een gezondheidsdeskundige moet spreken voordat hij met een ijzersupplement begint . Hij legde uit: "De symptomen van bloedarmoede (vermoeidheid, haaruitval, bleekheid, hartkloppingen en kortademigheid) lijken veel op symptomen van andere problemen en moeten worden gecontroleerd door een medische professional."

Overweeg andere supplementen die u gebruikt

Als u extra supplementen neemt, let dan goed op hoeveel ijzer u verbruikt. Voedingsdeskundige Shereen Lehman stelt dat voor de meeste mensen, "het nemen van een multivitamine / mineraal met ijzer erin meer dan genoeg moet zijn." Veel multivitaminen voor vrouwen bevatten 18 mg ijzer (100% van de aanbevolen dagelijkse waarde), en als u geïnteresseerd in een multivitamine, vindt u onze topkeuzes hier . Wat betreft het nemen van een ijzersupplement in combinatie met andere geneesmiddelen, wees voorzichtig. Dr. Feuerstein beveelt aan om uw apotheker te vragen gewoon veilig te zijn.

Overweeg ijzer op basis van voedsel

Het Office of Health Promotion and Disease Prevention adviseert zoveel mogelijk ijzer uit natuurlijke voedingsbronnen te consumeren. Dit komt omdat ijzer uit de voeding voor uw lichaam gemakkelijker te verwerken is en u veel minder snel een overdosis van ijzer uit de voeding krijgt dan voor supplementen. De uitzondering, zegt Lehman, zou zijn als je "een aandoening genaamd hemochromatose hebt, wat betekent dat je lichaam te veel ijzer opslaat." Hemochromatose is een genetische aandoening die zich meestal op middelbare leeftijd uit, met symptomen die vergelijkbaar zijn met veel andere ziekten en aandoeningen. Neem zo snel mogelijk contact op met uw arts als u vermoedt dat het in uw gezin voorkomt.

Veelgestelde vragen over ijzersupplementen

Wat doet ijzer voor mijn lichaam?

IJzer is een van de be>

Hoeveel ijzer heb ik nodig?

De National Institutes of Health (NIH) beveelt een dagelijkse ijzerinname aan van minimaal 8 mg voor mannen en 18 mg voor premenopauzale vrouwen. Na de overgang zijn de dagelijkse behoeften vergelijkbaar met die voor mannen. Zwangere vrouwen hebben minimaal 27 mg per dag nodig en vegetariërs hebben 1,8x de hoeveelheid van de aanbevolen dagelijkse waarde voor hun leeftijdsgroep en geslacht nodig.

Aanbevolen dagelijkse waarden (RDV) voor ijzer:

Vrouwen (niet-vegetarisch): 18 mg
Vrouwen (vegetarisch): 32,4 mg
Vrouwen (zwanger): 27 mg
Mannen (niet-vegetarisch): 8 mg
Mannen (vegetarisch): 14,4 mg

Hoeveel ijzer is teveel?

De exacte hoeveelheid varieert afhankelijk van uw geslacht, leeftijd en andere factoren, maar Dr. Feuerstein adviseert om supplementen met meer dan 45 mg ijzer per dag te vermijden. Deze hoge doseringssupplementen “kunnen bijwerkingen veroorzaken, meestal gerelateerd aan de maag [darm].” Al onze topkeuzes bevatten minder dan 45 mg ijzer.

Hoe kan ik mijn ijzerniveaus snel verhogen?

Het eten van voedingsmiddelen en het drinken van ijzerrijke dranken zijn geweldige manieren om uw ijzerniveaus te maximaliseren. Dit kan voedsel zijn zoals oesters, linzen en runderlever, en dranken zoals fruit- en groentesappen. Andere manieren om uw ijzerinname via de voeding te verhogen, zijn onder meer:

Koffie vermijden bij uw maaltijden
Van koffie en thee is aangetoond dat ze de ijzerabsorptie remmen wanneer ze worden gecombineerd met ijzerrijk voedsel. Dat is jammer, want koffie is de go-to-breakfastdrank voor meer dan 60% van de Amerikanen en eieren - een geweldige bron van niet-heemijzer - zijn een steunpilaar voor de ochtend, met de gemiddelde Amerikaan die bijna 300 eieren per jaar verbruikt. U hoeft geen koffie of thee op te geven, maar u kunt uw ijzerabsorptie tijdens maaltijden verbeteren door simpelweg te genieten van deze drankjes tussen de maaltijden.

Niet-heem-ijzer consumeren
Niet-heemijzer wordt soms aangeduid als ijzer uit plantaardige eiwitten. Je kunt het echter ook krijgen van dierlijke producten zoals eieren. Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds voldoende plantaardige bronnen van non-heemijzer voor vegetariërs.

Deze omvatten gekookt:

  • Spinazie
  • linzen
  • Soja bonen
  • limabonen
  • kikkererwten

Wat vitamine C toevoegen
Vitamine C helpt het lichaam af te breken en ijzer te absorberen, dus het toevoegen aan uw dieet kan zeer gunstig zijn. Het kan zoiets eenvoudigs zijn als citroensap op je vis doen of sinaasappelsap (in plaats van koffie) bij je eieren.

Welke voedingsmiddelen zijn ijzerrijk?

Rood vlees, schaaldieren en kalkoen zijn allemaal goede bronnen van ijzer , maar er zijn ook voldoende plantaardige bronnen. Vooral linzen, spinazie, abrikozen en bruine bonen zijn goede bronnen, net als pure chocolade.

Meer supplementbeoordelingen

IJzer is niet het enige dat uw lichaam nodig heeft om op zijn best te functioneren. Bekijk onze topkeuzes voor andere manieren om een ​​gezond innerlijk evenwicht te behouden:

Misschien vind je dit ook leuk