Opmerking van de uitgever
  • 16 februari 2018 - We hebben de 10 populairste e-mailmarketingdiensten opnieuw getest om te zien of er iets is veranderd sinds we deze review in 2016 hebben gepubliceerd. Zelfs na twee jaar zijn we ervan overtuigd dat MailChimp en GetResponse de beste e-mailmarketing zijn diensten die er zijn.

De beste e-mailmarketingdiensten

Er zijn honderden e-mailmarketingdiensten om u en uw bedrijf te helpen contact te houden met uw doelgroep, maar veel minder hebben bewezen staat van dienst. Wanneer u met klanten (of potentiële) communiceert, wilt u er zeker van zijn dat uw service u niet teleurstelt. We gingen op zoek naar de e-mailplatforms die geavanceerde tools combineren voor elke fase van een campagne - van uitvoering tot analyse - met eenvoudige interfaces en bronnen om u te helpen het meeste uit uw e-mailmarketinginspanningen te halen.

De 2 beste e-mailmarketingdiensten

Best voor
beginners

MailChimp
Minimalistische interfaces en geavanceerde analyse maken MailChimp een naadloze, gratis introductie tot e-mailmarketing.
Pros
Gratis automatisering
Gebruiksvriendelijke ontwerpfuncties
Robuuste rapport- en analysefuncties
Cons
Klantenservice
Lijst beperkingen

Waarom we ervoor kozen

Gratis automatisering

Met de toevoeging van automatisering overtreffen de Forever Free-mogelijkheden van MailChimp nu het serviceaanbod van enkele van de best betaalde concurrenten in de branche. Automatisering is een enorm pluspunt en stelt u in staat e-mails te sturen voor verschillende acties (zoals nieuwe abonnees verwelkomen of oude een gelukkige verjaardag wensen) zonder zelf iets te doen. Meer dan de helft van de e-mailmarketingexperts die we hebben geïnterviewd, zei dat automatisering een van de be>

Gebruiksvriendelijke ontwerpfuncties

E-mails ontwerpen met MailChimp is eenvoudig op elk niveau. Voor beginners met weinig tot geen ontwerpervaring biedt MailChimp elegante en veelzijdige sjablonen die kunnen worden aangepast met een editor voor slepen en neerzetten, zodat u zeker weet dat u een vooraf ingestelde lay-out of thema vindt die bij uw visie past. Als u de e-mail die u wilt verzenden al hebt ontworpen of een interne ontwikkelaar hebt, kunt u met MailChimp ook aangepaste code plakken of HTML- en zip-bestanden importeren. Voor gebruikers die ergens tussenin zitten, kunnen alle sjablonen van MailChimp worden gepersonaliseerd door stukjes aangepaste HTML toe te voegen aan de bestaande thema's - het bevat zelfs koppelingen naar een artikel over HTML-e-mailbasics met best practices voor ontwerp en ontwikkeling.

Robuuste rapport- en analysefuncties

Gezien de robuuste functies bij de planning en uitvoering van e-mailcampagnes, hadden we hoge verwachtingen van de analyse en rapportage van MailChimp - en we werden niet teleurgesteld. Rapporten bevatten alle standaard prestatie-indicatoren, maar het bevat ook analyses op basis van de miljoenen e-mails verzonden via MailChimp. Hiermee kunt u zien hoe uw campagne zich verhoudt tot het sectorgemiddelde, een detailniveau dat zeldzaam is bij gratis services. Voeg daar een integratie met Google Analytics en een interactieve kaart aan toe die laat zien waar ter wereld uw e-mails worden geopend, en u hebt een service die onmogelijk uitgebreid lijkt voor een gratis abonnement.

MailChimp_Report

Punten om te overwegen

Klantenservice

Forever Free ontbreekt als het gaat om klantenservice. MailChimp biedt klanten extreem uitgebreide artikelen, video's en andere bronnen om alle details van uw e-mailmarketing eenvoudig te maken. Maar voor klanten met het Forever Free-abonnement houdt dat op. Er is geen telefoonnummer om te bellen als u problemen ondervindt met uw service en e-mailondersteuning is alleen beschikbaar gedurende de eerste 30 dagen van uw abonnement. Daarna sta je er alleen voor.

Lijst beperkingen

Zoals bij elk gratis abonnement, zijn er grenzen aan de grootte van uw doelgroep. Het Forever Free-abonnement van MailChimp biedt ruimte aan maximaal 2.000 abonnees en 12.000 e-mails per maand, wat waarschijnlijk voldoende zal zijn als u een eigenaar van een klein bedrijf bent of uw eigen website beheert. Maar als u weet dat uw bedrijf binnenkort zal uitbreiden (of als u al meer dan 2.000 abonnees hebt), is dit mogelijk niet voldoende om aan uw behoeften te voldoen. Zelfs zonder deze functies is de gratis service van MailChimp verreweg de beste e-mailmarketingservice voor de minste en heeft het de mogelijkheden om ook te concurreren met enkele van de best betaalde services.

Best voor
Geavanceerde gebruikers

Reactie terug krijgen
Geavanceerde automatisering, praktische ondersteuning en alle tools die nodig zijn om u en uw klanten verbonden te houden.
Pros
Automatisering workflows
Efficiënte A / B-testen voor bestemmingspagina's
Klantenservice
Cons
Leercurve

Waarom we ervoor kozen

Automatisering workflows

Automatiseringsworkflows, die vooraf ontworpen e-mails verzenden naar abonnees na het voltooien van bepaalde acties (zoals het klikken op een link of het kopen van iets van uw website), zijn niet bepaald moeilijk met MailChimp, maar na het gebruik van de workflowtool van GetResponse is het duidelijk dat de laatste de superieure manier om te automatiseren.

GetResponse_Workflow

De visuele, drag-and-drop automatiseringsworkflow van GetResponse was verreweg het gemakkelijkst te gebruiken.

In plaats van te vertrouwen op een reeks opdrachten die achter elkaar worden vermeld, gebruikt GetResponse een meer betrokken en visuele aanpak: gebruikers slepen en verplaatsen acties naar de workflow, waarbij triggers en opdrachten direct worden gekoppeld op een manier die meer aanvoelt als het voltooien van een connect-the-dots dan het instellen van geautomatiseerde e-mails. Dit vereenvoudigt wat een anders complex proces kan zijn en zorgt voor één element van de GetResponse-gebruikerservaring die MailChimp overtreft in termen van gemak.

Efficiënte A / B-testen voor bestemmingspagina's

GetResponse voegt een extra laag toe aan de functionaliteit van bestemmingspagina's met A / B-testen die de efficiëntie van uw campagnes verder kunnen verhogen. Volgens McKinsey kunnen "Aangepaste bestemmingspagina's - die de gebruiker rechtstreeks naar het item of de aanbieding in de e-mail sturen - de conversieratio's met meer dan 25 procent verhogen." Hoewel minder be>

Klantenservice

We waren onder de indruk van de klantenservice van GetResponse. Na het vinden van een fout in onze accountregistratie, hebben we de ondersteuningslijn gebeld en werden we onmiddellijk geholpen door een vertegenwoordiger die uiterst beleefd en begripvol was en die nooit probeerde ons te upsellen. Misschien werd het alleen vergeleken met het gebrek aan service-opties van MailChimp (e-mailondersteuning is alleen beschikbaar gedurende de eerste 30 dagen van het Forever Free-abonnement), maar we waren bijzonder dankbaar dat onze zorgen snel en persoonlijk werden weggenomen.

Punten om te overwegen

Leercurve

GetResponse is >

getresponse_resources

E-mailmarketing 101

De toekomst van e-mailmarketing is mobiel

Volgens een onderzoek uit 2017 wordt 55% van de e-mails nu geopend op mobiele apparaten , wat betekent dat het bieden van een marketingervaring die zowel op desktop- als mobiele platforms werkt, be>

Zoek naar kwaliteitscontacten boven kwantiteit

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat marketingsucces afhangt van het aantal mensen dat u bereikt, maar een effectieve e-mailmarketingcampagne hangt ook af van de ontvangers zelf. Dat betekent dat je de kwaliteit van de abonnees op je lijsten regelmatig moet evalueren om te zorgen dat ze nog steeds de moeite waard zijn om aan te trekken. Het sturen van herhaalde berichten naar iemand die uw e-mails niet opent, maakt u immers al snel meer hinderlijk dan actief.

Zowel MailChimp als GetResponse bieden scoretools om de kwaliteit van uw contacten te meten, waardoor het eenvoudig wordt om te bepalen met wie u contact moet opnemen; in combinatie met geautomatiseerde workflows kunt u eenvoudig gesegmenteerde campagnes opzetten op basis van de kwaliteit van uw abonnees, door gerichte berichten naar verschillende ontvangers te sturen om de betrokkenheid te vergroten.

Focus op klikken, niet openen

Hoewel open tarieven een be>

Verschillende industrieën hebben verschillende standaarden voor e-mailsucces, maar MailChimp zegt dat de gemiddelde klikfrequentie in alle industrieën 2,43% is .

E-mail Nieuwsbrief Service FAQ

Wat is een goede open rate voor e-mails?

Open rate is een geweldige manier om te beoordelen of uw e-mailcampagne succesvol is. Volgens MailChimp is het gemiddelde open tarief voor e-mails in alle sectoren 20,81% . Om dit gemiddelde te krijgen, keek het bedrijf naar gebruikers variërend van kleine bedrijven tot Fortune 500-bedrijven en voerde het campagnes met ten minste 1.000 abonnees.

Hoe verhoudt e-mailmarketing zich tot sociale media marketing?

E-mail is gemakkelijk te beschouwen als niet meer dan een communicatiemiddel, maar voor bedrijven is e-mailmarketing een van de meest effectieve manieren om een ​​publiek te laten groeien. Volgens een rapport van adviesbureau McKinsey is e-mail 40 keer beter in het werven van nieuwe klanten dan Facebook en Twitter samen. En marketingonderzoeksgroep eMarketer constateert dat e-mailcampagnes een return on investment hebben die meer dan vier keer de ROI is van zoeken, weergeven of sociale media.

Is de onderwerpregel van een e-mail be>

Ja. Onderwerpregels spelen een be>47% van de marketeers dat ze verschillende e-mailonderwerpregels testen om de prestaties van hun e-mails te optimaliseren."

De beste e-mailmarketingdiensten: samengevat

MailChimp Forever Free
GetResponse Email
Prijs
Vrij
$ 15 per maand
Maximale lijstgrootte
2000
1.000 op inleidend niveau
Maandelijkse e-maillimiet
12.000
Onbeperkt
E-mailsjablonen
Contact importeren
Lijstsegmentatie
Editor voor slepen en neerzetten
A / B testen
Automatisering workflows
Mobielvriendelijk / responsief ontwerp
KPI-rapportage
Educatieve bronnen
Telefonische ondersteuning

Meer softwarebeoordelingen

E-mailmarketing is niet de enige manier om uw bedrijf van de grond te krijgen. Bekijk enkele van onze andere softwarebeoordelingen:

Misschien vind je dit ook leuk