Danika Miller Internet Entertainment Writer Door Danika Miller Internet Entertainment Writer

Danika dekt momenteel de beat van internet en entertainment. Haar vorige werk woont in willekeurige hoeken van het internet en fictie-bloemlezingen verborgen in universiteitsbibliotheken.

De beste draadloze router

Of je nu te maken hebt met lage snelheden of wifi-dode zones, een nieuwe router kan je internetervaring aanzienlijk verbeteren. We spraken met netwerkexperts en wifi-nerds om de kern van de zaak te achterhalen . Onze topkeuzes worden geleverd met de nieuwste protocollen en aanbevolen frequenties, zijn onafhankelijk getest op snelheid en bereik en hebben een uitstekende staat van dienst bij gebruikers.

De 4 beste draadloze routers

De beste draadloze router: samengevat

NETGEAR Nighthawk
TP-LINK Archer C7
Google Home wifi-systeem
Asus AC88U
Het beste
Voor huizen met veel verkeer
Budget Router
Voor grote huizen
Voor gamers
Prijs
$ 145
$ 66
$ 280
$ 237
Dual-band frequentie
Kwaliteit van de dienstverlening
Ouderlijk toezicht
Aantal poorten
6
6
2
10

NETGEAR Nighthawk AC1900 dual-band wifi-router

Beste router voor drukbezochte huizen

Netgear Nighthawk
Een krachtige router met eenvoudige aanpassing.
Pros
De beste prestaties in zijn klasse
Eenvoudige installatie
Gedetailleerd ouderlijk toezicht
Cons
Gebrekkige technische ondersteuning

Waarom we ervoor kozen

De beste prestaties in zijn klasse

CNET ontdekte dat de Nighthawk op de drukke 2,4 Ghz-band op 100 voet 64 Mbps leverde . Dat is een stuk beter dan de meeste routers op die afstand, hoewel weliswaar niet zo indrukwekkend als de 102 Mbps die onze andere topkeuze, de ASUS AC88U, op dat bereik heeft getest. Door over te schakelen naar de 5 GHz-band leverde het echter maar liefst 295 Mbps op dezelfde afstand . Simpel gezegd, u hoeft zich nooit zorgen te maken over >

Eenvoudige installatie

Gebruikersrecensies prijzen de installatie-wizard van NetGear, die u stap voor stap door de installatie van 10 minuten leidt. Je hebt wat technische intuïtie nodig voor geavanceerde aanpassingen, zoals het inschakelen van een gastnetwerk of het meten van je internetverkeer. Maak je geen zorgen; dit is geen kennis op coderingsniveau, meer zoals rommelen met uw Myspace HTML. Er is ook een speciale mobiele app om de basis te bedienen: verbonden apparaten bewaken, uw internetgebruik volgen of ouderlijk toezicht aanpassen.

Gedetailleerd ouderlijk toezicht

Er is ook een afzonderlijke door Disney gesponsorde app voor ouderlijk toezicht, genaamd Circle with Disney . U kunt inhoud beheren, internet pauzeren, online tijd beperken, bestemmingen opgeven en een "bedtijd" instellen voor elk gezinslid. Wat dit opheft van standaard ouderlijk toezicht, is dat deze opties allemaal handig zijn toegewezen aan een afzonderlijke app. U hoeft uw laptop niet te openen en in te loggen op het webportaal van uw router om internettoegang voor het avondeten te pauzeren.

Punten om te overwegen

Gebrekkige technische ondersteuning

Klachten over Best Buy en Amazon vermelden slechte technische ondersteuning van Netgear; klanten hebben moeite om de vertegenwoordigers van Netgear te bemachtigen en ervaren telefoonlabel en >

TP-LINK Archer C7 AC1750 Wireless-AC dual-band router

Best Budget Router

TP-LINK Archer
Een serieuze snelheidsupgrade, maar maatwerk wordt ingewikkeld.
Pros
Grote waarde
Indrukwekkende prestaties
Eenvoudige installatie
Cons
Niet bedoeld voor meer dan 10 apparaten
Moeilijker aan te passen

Waarom we ervoor kozen

Grote waarde

Als je nog niet helemaal klaar bent om geavanceerde functies te gebruiken, maar op zoek bent naar naadloos streamen of sneller browsen, dan heb je met de TP-Link Archer C7 gedekt. Met $ 65 concurreert het met de snelheid van routers die twee keer zo duur zijn. Hoewel je een router kunt kopen voor veel goedkoper, zelfs al vanaf $ 20, werkt deze niet met de betrouwbaarheid die de TP-Link Archer belooft.

Indrukwekkende prestaties

Uit de tests van PCMag bleek dat de Archer C7 hogere snelheden leverde dan de meeste andere routers in zijn prijsklasse , en zelfs concurrerende power picks, zoals de Asus AC88U. Op de drukkere 2,4 GHz-frequentie en 30 voet van de router worden snelheden nog steeds getest op 62,8 Mbps. Springen naar 5 GHz verhoogde die snelheid tot 250 Mbps. Beide snelheden zijn meer dan voldoende voor streaming, webbrowsen en sommige bestandsdownloads op een paar verschillende apparaten.

Eenvoudige installatie

De Archer C7 heeft alles wat u nodig hebt om uw internet in een kleinere woning te optimaliseren, zonder enkele dure functies van onze meer geavanceerde keuzes. Amazon-beoordelingen zeggen dat het eerste installatieproces eenvoudig is, en er is ook een standaard Quick Setup-optie. Je bent binnen 15 minuten aangesloten en klaar om verbinding te maken. Als het enige dat u met uw router wilt doen, het aansluiten, heeft de Archer C7 niets anders nodig.

Punten om te overwegen

Ondersteunt niet zoveel apparaten

Hoewel deze router goed op snelheid heeft getest, verwacht je niet hetzelfde resultaat als je dichter bij 10 apparaten aansluit. Het gebrek aan beamforming en lagere bandbreedtesnelheden van de Archer C7 verstopt het netwerk. Het is een goedkopere router, dus de firmware is niet ontworpen om veel verkeer te verwerken, maar als je in een kleiner huis of appartement met minder dan 10 apparaten woont, voldoet deze router aan je behoeften.

Moeilijker aan te passen

Klantrecensies wezen erop dat aanpassing moeilijk is vanwege een overdreven tekstgebaseerde setup-portal en een duidelijk gebrek aan beginnende grafische elementen. Dus hoewel de Archer C7 een aantal geavanceerde functies heeft, zoals Quality of Service (om prioriteit te geven aan specifieke apparaten of apps) en ouderlijk toezicht, zijn ze moeilijk toegankelijk, waardoor deze router een betere keuze is voor de "plug and play" -gebruiker of iemand die bereid is te sleutelen. Er is ook een TP-Link-tether-app , maar het gebruik ervan is beperkt, behalve het wijzigen van netwerkwachtwoorden en het blokkeren van gebruikers.

Google Wi-Fi AC1200 Dual-Band Whole Home Wi-Fi-systeem (3-pack)

Beste router voor grote huizen

Google Whole House wifi-systeem
Een mesh-netwerk om uw hele huis in wifi te bedekken.
Pros
Uitgestrekte connectiviteit
Auto-stuursnelheden
Intuïtieve interface
Cons
Overmatig voor kleinere huizen
Beperkte aanpassing

Waarom we ervoor kozen

Uitgestrekte connectiviteit

Als je huidige router-extender-combinatie niet genoeg is om je hele huis te bestrijken, is een mesh-netwerk een gemakkelijke, uniforme manier om te upgraden. Mesh-systemen bestaan ​​uit meerdere router-pods die rond uw huis worden geplaatst om een ​​deken van verbinding te bieden. De pods pingelen van elkaar af om dode zones en verborgen hoeken te bereiken. to discreetly install the pods in central hallways. Je kunt zelfs muurbeugels kopen om de pods discreet in centrale gangen te installeren.

Auto-besturing maakt het snel

Google Wi-Fi voert op unieke wijze automatische besturing uit voor bandfrequenties. Dus in plaats van handmatig over te schakelen van 2,4 GHz naar 5 GHz wanneer uw internet vastloopt, schakelt het systeem over naar de snelste op dit moment. Dientengevolge ontdekte PCMag dat het beter presteerde dan de Eero en Luma mesh-systemen met ongeveer 100 Mbps en 175 Mbps op 30 voet afstand leverde.

Intuïtieve interface

Het Google Wi-Fi-systeem beheerst eenvoudig netwerken. Setup is ongelooflijk intuïtief; Amazon beoordelingen melden dat het ongeveer 15 minuten duurt. Sluit het systeem aan en volg een paar stappen in de mobiele app. Toegegeven, initialiseren op elk mesh-netwerk is vrij eenvoudig , maar Google Wi-Fi maakt geavanceerde functies, zoals Quality of Service en beamforming, toegankelijk voor elke gebruiker om in te schakelen via de app.

Punten om te overwegen

Overmatig voor kleinere huizen

Mesh-systemen zijn meestal duur, beginnend bij ongeveer $ 270. Als je een paar dode plekken hebt, maar in een kleiner huis met één verdieping woont, hoef je waarschijnlijk niet te investeren in een mesh-systeem. Ze zijn ontworpen voor grote huizen met een dichte constructie en een geschiedenis van slechte connectiviteit in kamers verder van de router. . Als uw huis minder dan 2.000 vierkante voet is, bent u beter af met de NetGear Nighthawk .

Beperkte aanpassing

Google Wi-Fi is geschikt voor "plug and play" gebruikers, niet voor power users. Wie op zoek is naar meer geavanceerde aanpassingen, kan zich beperkt voelen door de eenvoud van de app. . De ouderlijk toezicht is bijvoorbeeld niet zo uitgebreid als de NetGear Nighthawk's . U kunt bijvoorbeeld het internet 'pauzeren', maar u kunt geen beperkingen instellen voor uren of sites.

Voor degenen met een groot huis die internettoegang voor specifieke profielen willen aanpassen (zoals sociale media blokkeren maar huiswerkgerelateerde sites op doordeweekse avonden toestaan), kunt u overwegen om de gedetailleerde ouderlijk toezicht van de NetGear Nighthawk te koppelen aan een Wi-Fi extender om een ​​bredere dekking te krijgen met meer opties.

Asus AC88U

Beste router voor gamers

Asus AC88U
De ultieme router: snelheid, aanpassing en absoluut geen vertraging.
Pros
Geavanceerde instellingen
Verdubbel de antennes, verdubbel de snelheid
WTFast Game Accelerator
Cons
Moeilijker aan te passen

Waarom we ervoor kozen

Geavanceerde instellingen

Voor de netwerknerds die graag hun router hacken om dingen te doen zoals hun eigen VPN hosten of linkaggregatie mogelijk maken, is de Asus AC88U een solide keuze. Met acht poorten kunt u verschillende Ethernet-bekabelde verbindingen in één integreren. Het resultaat is de mogelijkheid om afzonderlijke datapakketten via afzonderlijke koppelingen te verzenden, wat de prestaties verbetert en een laag betrouwbaarheid toevoegt. Als de ene verbinding mislukt, kunnen die gegevens op een andere springen.

Verdubbel de antennes, verdubbel de snelheid

De Asus heeft vier antennes voor optimale MU-MIMO-functionaliteit, vergeleken met de twee of drie van de meeste concurrenten. Dit betekent dat het gegevens rechtstreeks naar uw apparaten verzendt (plus, het lijkt op een ruimteschip). CNET vond de datestraling van de Asus ook uitzonderlijk snel. De snelheden in dezelfde kamer bereikten 645 Mbps op de 5GHz-frequentie . Zelfs op 100 ft leverde de Asus nog steeds 335 Mbps en beheerde 102 Mbps op de drukkere 2,4 GHz. Als u betaalt voor supersnelle of glasvezel-internetsnelheden, zal deze router u helpen er het beste van te maken.

WTFast Game Accelerator

Een van de verkoopargumenten van de Asus voor gamers is een WTFast Game Accelerator die je verbinding voor online games verbetert door automatisch de meest efficiënte baan te zoeken voor het transport van je gamegegevens. Hoewel nog niet alle games worden ondersteund, zijn er al verschillende populaire pc-, PlayStation 4- en Xbox One-games , en die lijst groeit. Voor niet-ondersteunde games kunt u de Quality of Service-functie van de router gebruiken om prioriteit te geven aan uw gaming-apparaten. Dus wat je ook speelt, je games blijven niet achter bij de Asus.

Punten om te overwegen

Moeilijker aan te passen

Amazon-beoordelingen beweren dat het instellen steeds ingewikkelder wordt naarmate je toegang krijgt tot meer geavanceerde functies. Zonder wat technisch knutselen, levert de basisconfiguratie niet veel meer op dan de Netgear Nighthawk. Amazon-recensenten merken op dat je, om het vermogen van de router te optimaliseren, prioriteit moet geven aan specifieke apparaten en apps, strategisch verschillende taken aan verschillende banden moet toewijzen en de antennes zo moet regelen dat de wifi het beste naar je apparaat wordt geleid.

Gids voor draadloze routers

Hoe u de juiste router voor u kunt vinden

Er zijn daar veel draadloze routers - we hebben het over 10.000+ - en in werkelijkheid is er geen perfecte. De prestaties van de router zullen afhangen van het ontwerp van uw huis, uw internetgebruik en uw internetprovider. Maar er zijn een paar manieren om uw zoekopdracht te verfijnen.

Overweeg hoe uw huishouden internet gebruikt

Houd er rekening mee hoeveel mensen internet gebruiken en wat voor soort activiteit ze doen. De internetbandbreedte kan druk worden en vertragen naarmate het verbinding maakt met meer apparaten. Als je Black Mirror in de woonkamer streamt, spelen de kinderen boven Overwatch en oma downloadt een nieuw e-boek, je internetnetwerk kan overbelast raken en >

Ken de indeling van je huis

Als het gaat om het ontwerp van uw huis, hoe groter en dichterwandig uw huis, hoe moeilijker het is voor uw draadloze router om signalen naar apparaten te verzenden. Volgens consultant Ryan Home voor thuisnetwerken : "Telkens wanneer wifi om obstakels heen moet, zoals muren en meubels, zie je een snelheidsreductie op je apparaat." Als je in het verleden dode zones had of problemen had met het verbinden van je huis, wilt u misschien een mesh-netwerk of een wifi-extender overwegen.

Controleer of uw internetplan snel genoeg is

Als uw internetsnelheid het moeilijk heeft, kunt u uw abonnement bekijken voordat u een nieuwe router aanschaft. Het internet waarvoor u betaalt van een internetprovider (ISP) , zoals Comcast of AT zal onvermijdelijk een effect hebben op de prestaties van uw internet - als u alleen betaalt voor 30 Mbps, is uw ISP alleen verantwoordelijk voor het leveren van 30 Mbps, ongeacht hoe Fijn dat je router dat is.

Om u te helpen de juiste snelheid voor uw huishouden te vinden, hebben we aanbevelingen verzameld van verschillende websites van internetproviders, evenals HighSpeedInternet.com, een site die is gewijd aan het verstrekken van informatie en hulpmiddelen om snel internet te begrijpen. Daarna overlegden we met het team van BroadbandNow om de ideale snelheidsbereiken voor de meeste huishoudens te vinden.

Ideale snelheden Aantal personen / apparaten Typisch gebruik
5-15 Mbps
1–2 personen of 1-3 apparaten
Basisverkeer: e-mails, internetten, sociale media, SD-videostreaming op één apparaat)
25–50 Mbps
2-3 personen of 4-8 apparaten
Matig verkeer: muziekstreaming, incidenteel online gamen, HD-video streamen op een of twee apparaten
50-100 Mbps
3-5 personen of 8-10 apparaten
Veel verkeer: meerdere apparaten die tegelijkertijd HD- of 4K-video streamen, realtime gaming of videoconferenties
100+ Mbps
5+ mensen of 10+ apparaten
Zeer veel verkeer: meerdere apparaten die tegelijkertijd HD- of 4K-video streamen, realtime gaming, videovergaderen, downloaden van grote bestanden

Denk na over de functies die u daadwerkelijk zult gebruiken

Geavanceerde functies kunnen duur zijn en ze vereisen zowel instellen als optimaliseren. Whitson Gordon, hoofdredacteur van How-To Geek waarschuwde ons dat ze niet voor iedereen zijn: “Tenzij je al weet wat de functie is en hoe je deze kunt gebruiken, is de kans groot dat je er geen geld aan hoeft uit te geven. ”

Voor meer gevorderde gebruikers kunnen deze functies echter de investering waard zijn. De mogelijkheid om beamforming te optimaliseren, ouderlijk toezicht in te schakelen, linkaggregatie in te schakelen en een VPN te verbinden zijn geavanceerde functies die u kosten, maar het is een geweldige manier om uw internetervaring aan te passen.

Veelgestelde vragen over de draadloze router

Waar staat wifi voor?

Het korte antwoord - niets. Serieus, het is gewoon een pakkende naam. Je hebt misschien gehoord dat het staat voor draadloze betrouwbaarheid, maar die >oprichter van de Wi-Fi Alliance, Phil Be> , is "The Standard for Wireless Fidelity" een verzonnen slogan; collega's maakten zich zorgen over marketing met een naam die niets betekende. Sindsdien hebben ze de slogan laten vallen, omdat het eigenlijk meer verwarring veroorzaakte.

Moet ik een router huren bij mijn internetprovider?

Wij zijn voorstander van het aanschaffen van uw eigen router. Het bespaart u niet alleen geld op de >

Waar moet ik mijn router plaatsen?

Plaats uw router waar uw apparaten zijn. Het moet in de open lucht zijn, onbelemmerd en zo centraal mogelijk op uw meest gebruikte apparaten. Als uw router antennes heeft, speel ermee en probeer ze verticaal of horizontaal te plaatsen op basis van waar u het zwakste signaal hebt.

Adviseur voor thuisnetwerken, Ryan Hunt, legt uit waarom: “Signaal wordt in een ongeveer sferische vorm vrijgegeven, dus stel je voor dat je de 'bubbel' zo veel mogelijk kamers plaatst. Als je het in een kast, kast, hoek, achter een bureau en op andere claustrofobische plaatsingen plaatst, zal de signaalkwaliteit afnemen en de prestaties vertragen. ”

Moet ik me zorgen maken dat mijn router wordt gehackt?

Waarschijnlijk niet. Na het ontrafelen van traditionele WPA2-beveiliging in 2017 zijn sommigen bang dat hun apparaten gevaar lopen. Sindsdien hebben alle be>en uw wachtwoord moeten hebben. Met andere woorden, het is niets om over te zweten.

Misschien vind je dit ook leuk