Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste tankloze waterverwarmers

De beste tankless boiler moet krachtig genoeg zijn om de gallons per minuut die u nodig heeft eruit te pompen. Om de beste eenheden te vinden voor een scala aan thuismaten en brandstoftypen, hebben we loodgieters geraadpleegd, door gebruikersbeoordelingen gekamd en de specificaties vergeleken van elke gas- en elektrische serie die we konden vinden.

De 3 beste tankloze boilerseries

De beste tankloze waterverwarmers: samengevat

Takagi K4
Rheem Professional Prestige
Stiebel Eltron Tempra Plus
Het beste
Gasreeks voor middelgrote woningen
Gasreeks voor grote huizen
Elektrische serie voor middelgrote woningen
Prijs
$ 774
$ 1.254
$ 799
Energiefactor
0.79
0.96
0.99
Energy Star-certificering
Garantie
15 jaar op warmtewisselaar, 5 jaar op onderdelen
12 jaar op warmtewisselaar, 5 jaar op onderdelen, 1 jaar op arbeid
7 jaar tegen lekkage, 3 jaar tegen fabricage- en materiaalfouten

Prijzen zijn onderhevig aan frequente schommelingen op basis van particuliere Amazon-verkopers

Takagi K4 tankloze boiler

Beste gasreeks
Voor middelgrote huizen

Takagi K4 tankloze boiler
Een solide optie voor de meeste gasgestookte huishoudens, met een middelhoge GPM en een uitgebreide klantenondersteuning.
Pros
Hoog debiet
Temperatuurregeling
Klantenservice
Cons
Lagere energiefactor

Waarom we ervoor kozen

Hoog debiet

Zelfs in koude klimaten kan de Takagi K4 acht liter heet water per minuut leveren - genoeg voor twee douches en een gootsteen om tegelijkertijd te werken. Toen we de prijs per GPM berekenden, ontdekten we dat het de meeste heet water biedt, ongeveer $ 50 minder per GPM dan zijn collega's. We houden van de K4-serie voor een middelgroot huishouden, maar Takagi produceert ook gastoestellen die meer dan 8 GPM kunnen leveren, zelfs met extreem koud inkomend water.

Temperatuurregeling

Standaardfuncties zijn onder meer antivriestechnologie, zodat de buitenunits alle seizoenen soepel werken, en een Hi-Limit-schakelaar die ervoor zorgt dat de watertemperatuur binnen veilige niveaus blijft. Dit is be>

Klantenservice

We zijn blij te kunnen melden dat het bellen van Takagi elke keer snel en pijnloos was. Binnen enkele minuten na bellen, beantwoordde een deskundige supportmedewerker al onze vragen - zonder ze op te zoeken of over te dragen. We waardeerden ook de bibliotheek met bronnen op de website van Takagi. Het zit boordevol productspecificaties, handleidingen, probleemoplossingsgidsen en zelfs een kortingszoeker . Of u nu liever om hulp belt of de oplossing zelf wilt maken, het is duidelijk dat Takagi uitblinkt in klantenservice.

Punten om te overwegen

Lagere energiefactor

De lagere prijs van de K4 is gedeeltelijk te wijten aan een lagere energiefactor dan sommige van zijn concurrenten. Maar met 0,79 zit het nog steeds precies in het middenbereik van gasefficiëntie. Voor kleinere en middelgrote huizen is het onwaarschijnlijk dat de energiebesparingen van een efficiënter model voldoende impact hebben om het aanzienlijk hogere prijskaartje te compenseren.

Rheem Professional Prestige-serie

Beste gasreeks
Voor grotere huizen

Rheem Professional Prestige-serie
Vrijwel eindeloos warm water via een van de meest efficiënte condenserende gaseenheden op de markt.
Pros
Hoge energiefactor
Condenserende technologie
Compatibel met Smart Home
Cons
Bulkere afmetingen
Kale botten website

Waarom we ervoor kozen

Hoge energiefactor

De Professional Prestige-serie kan je in veel heet water brengen. Nog indrukwekkender, het genereert dat warme water met maximale efficiëntie, met een van de hoogste energiefactoren van alle gasmodellen op 0,96 - ruim boven de verwachtingen van Energy Star voor gasefficiëntie. De machine heeft ook een indrukwekkend debiet van 8,5 GPM, wat betekent dat u twee warme douches en een wastafel tegelijkertijd kunt uitvoeren.

Condenserende technologie

Een groot deel van de efficiëntie van de Professional Prestige-serie is te danken aan de condensatietechnologie die voorkomt dat heet gas ontsnapt en in plaats daarvan opnieuw wordt gebruikt om meer water te verwarmen. Deze functie kost vooraf meer, maar als de grootte van uw huishouden een hoog debiet vereist, zorgt condensatie ervoor dat elke druppel energie naar heet water gaat. Hoe efficiënter uw boiler, hoe lager uw gasrekening.

Compatibel met Smart Home

De Professional Prestige-serie is ook compatibel met EcoNet Smart Home Technology . EcoNet-compatibele apparaten kunnen op afstand worden beheerd via de app, wat betekent dat u uw boiler kunt uitschakelen, zelfs als u ver van huis bent. Terwijl u op vakantie bent in tropische wateren, zorgen een paar telefoontappen ervoor dat uw waterverwarmer niets van zichzelf produceert.

Punten om te overwegen

Bulkere afmetingen

Het topmodel in deze krachtige serie is de Professional Prestige 96 en de afmetingen komen overeen met de statistieken. Terwijl andere fabrikanten opscheppen over de draagbare afmetingen van hun tankloze eenheden, is de 96 geen eenheid waar je mee rond wilt slepen. Met ongeveer 28 x 19 x 10 inch en 82 lbs lijkt het op een zwaar stuk ingecheckte bagage.

Kale botten website

De Rheem-website is niet zo gebruiksvriendelijk als die van Takagi - het vereist behoorlijk wat snuffelen om dezelfde informatie te verzamelen. U moet individuele modellen zoeken om hun specificaties en probleemoplossingsdocumenten te vinden, maar met voldoende rondneuzen kunt u vinden wat u nodig hebt om een ​​selectie te maken, uw eenheid naar keuze te installeren en het onderhoud later bij te houden.

Stiebel Eltron Tempra Plus

Beste elektrische serie
Voor middelgrote huizen

Stiebel Eltron Tempra Plus
De regerend kampioen van elektrische waterverwarming, biedt stellaire technologie, een strak design en betrouwbare service.
Pros
Ultra efficiënt
Verscheidenheid aan modellen
Kleine maat
Klantenservice
Cons
Prijs
Laag debiet

Waarom we ervoor kozen

Ultra efficiënt

Weinig andere fabrikanten van elektrische modellen kunnen in de buurt komen van Stiebel Eltron op het gebied van GPM en energie-efficiëntie - al zijn modellen hebben een energiefactor van 0,99, de hoogste beoordeling onder elektrische tankless boilers. Terwijl dat komt op een hogere prijs vooraf, kan het u ook een ton aan energierekeningen besparen gedurende de levensduur van de kachel.

Verscheidenheid aan modellen

De twee series van Stiebel Eltron, Tempra en Tempra Plus, komen beide in dezelfde zes modellen: 12, 15, 20, 24, 29 en 36. Net zoals het beklimmen van de trappen van een trap, neemt elke kracht toe.

Als u er één voor uw hele huis wilt leveren, houd u dan aan de 29- en 36-modellen, die meer dan 4 GPM kunnen leveren, maar raadpleeg de grafiek in onze gids om het model te vinden dat uw ideale stroomsnelheid bij uw huidige temperatuurstijging kan leveren.

Volgens de Stiebel Eltron-vertegenwoordiger waarmee we spraken, is het be>

Kleine maat

Alle modellen hebben exact dezelfde afmetingen. Als de Rheem Professional Prestige afmetingen aan bagage, de Stiebel Eltron is een koffer, op ongeveer 17 x 15 x 5 inch en 19 pond. Het installeren van een in een kelder of kast zou een aanzienlijke hoeveelheid ruimte vrijmaken. De Tempra en Tempra Plus zijn ook slank. Ze zijn voorzien van geborstelde grijze metalen deksels en gedetailleerde bedieningsknoppen.

Klantenservice

We waardeerden dat het verkrijgen van informatie van Stiebel Eltron altijd een eenvoudige zaak was. Het telefoonnummer van de klantenservice brengt u daadwerkelijk naar de klantenservice, niet naar ondoordringbare webs van herverbindingen en het kiezen van 0 voor een operator.

Punten om te overwegen

Prijs

Het bezitten van het beste van het beste komt echter met een prijs, omdat Stiebel Eltron de concurrentie overtreft in termen van capaciteit en kosten. De modellen bellen meestal met $ 100 tot $ 200 meer dan eenheden van andere merken met een vergelijkbare of iets lagere GPM. Dus is het de opwaardering waard? We zeggen ja, op basis van kracht, betrouwbaarheid, geavanceerde technologie en middelen voor klantenondersteuning.

Laag debiet

Elektrische modellen hebben over het algemeen een veel lager debiet dan gas, en Stiebel is geen uitzondering. Elk model in de serie bereikt een andere GPM op basis van de temperatuurstijging. Als u op zoek bent naar een hele boiler, houdt u zich aan de bovenste modellen - 29 of 36. Als u alleen een point-of-use boiler wilt of ergens in de tropen woont, bekijk dan uw opties aan de kleinere kant van de GPM-schaal.

Hoe u de juiste tankloze boiler voor uw huis kunt vinden

Hoe machtig deze minimachines ook zijn, fabrikanten overdrijven hun capaciteiten steevast. Ze kraaien dat je "nooit zonder warm water komt te zitten", maar de waarheid is dat je zonder kan raken als je de stroomsnelheid van de unit te hoog belast - gemeten in gallons per minuut (GPM). Het kopen van een eenheid met de juiste GPM voor uw huishouden is cruciaal.

Dus hoeveel warm water heb je nodig? Een tankloze unit moet snel inkomend koud water verwarmen en naar uw leidingen voeren telkens wanneer u een kraan aanzet of een lading was start. Hoe krachtiger de boiler is, hoe sneller hij kan verwarmen en leveren. Maar een groot huis in Minneapolis heeft veel meer stroom nodig dan een flat in San Diego. Met behulp van de onderstaande stappen helpen we u de eenheid te kiezen die het beste bij u thuis past.

Bereken uw temperatuurstijging

Watertemperatuur varieert per regio en seizoen. Hoe kouder het water dat uw huis binnenkomt, hoe meer uw unit zal moeten werken om het op temperatuur te brengen, dus het is het beste om uw unit op maat te maken op basis van winterse omstandigheden.

Regio Gemiddelde grondwatertemperatuur Temperatuurstijging
Noordelijke staten
40 ℉
80 ℉
Middenwestelijke en Zuidoostelijke staten
50 ℉
70 ℉
Zuid-Californië, de
Zuidwest- en Golfstaten
60 ℉
60 ℉
Hawaii en Puerto Rico
75 ℉
40 ℉

Opmerking: Neem contact op met uw plaatselijke energiebedrijf om de exacte watertemperatuur in uw gebied te vinden.

Tankless units meten de temperatuur van het binnenkomende water en verwarmen deze zodat deze overeenkomt met de thermostaatinstelling van uw boiler. De standaard is 120 ° F, tenzij je een reinigingscyclus in je wasmachine uitvoert. Hoe groter het verschil tussen de grondwatertemperatuur en 120 ° F, hoe groter de vraag naar uw unit.

Zoek uw stroomsnelheid

Dit is een meting van hoeveel warm water uw huishouden gebruikt. Sites zoals Compact Appliance zeggen dat de GPM alleen moet worden opgeteld bij de armaturen die je van plan bent te gebruiken in tijden van piekvraag - zoals wanneer je hele gezin zich 's ochtends klaarmaakt. Als u een tankloze eenheid koopt met een lagere capaciteit, overschrijdt u snel de limieten en voelt u de ijzige effecten.

De Bosch-vertegenwoordiger met wie we hebben gesproken, staat er echter op dat u de GPM van elk armatuur in uw huis moet optellen. Op deze manier is het onmogelijk om geen warm water meer te hebben. Maar hoe vaak voer je elke afzonderlijke fixture tegelijkertijd uit? We raden een gematigde aanpak aan: voeg de GPM toe van de fixtures die u tegelijkertijd gebruikt, en ronden vervolgens royaal af.

spaninrichting GPM
Wastafel in de badkamer
1,5-2,2 *
Bad
4
Vaatwasser
1.5
Gootsteen
1,5-2,5 *
Douche
2-3 *
Wasmachine
2

* Oudere armaturen hebben meestal een hogere GPM dan moderne, waterbesparende ontwerpen.
GPM-aanbevelingen aangepast van The Engineering Toolbox

Kies een model dat voldoet aan het debiet dat u nodig heeft bij uw lokale temperatuurstijging

In alle klantrecensies die we lazen, was de be>

Robert Dishman, General Manager van Alliance Plumbing in Portland, Oregon, meldt dat huiseigenaren hun onderzoek moeten doen en een eenheid moeten kiezen die 'op maat is gemaakt en correct is ontworpen voor de vraag naar warm water voor huishoudelijk gebruik. Dan zullen ze een gelukkige klant zijn. ”Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor een goedkoper, lager GPM-model, hebben we op basis van beoordelingen en deskundige input ontdekt dat deze waarschijnlijk niet het warme water leveren dat uw huishouden nodig heeft.

Voor elk van onze voorkeursreeksen hebben we hun GPM-capaciteiten bij een reeks temperatuurstijgingen geleverd, zodat u hun kracht kunt zien zoals deze van toepassing is op uw klimaat.

Als u voor een andere eenheid kiest, kunt u dezelfde informatie vinden in specificatie-PDF's op de bedrijfswebsite of verder op de pagina op sites zoals The Home Depot. Het kan een paar extra klikken kosten, maar het vinden van het debiet van een eenheid voor echte temperaturen geeft u veel nauwkeurigere verwachtingen.

Takagi-modellen

KJr2 H3M K4 H3
80 ℉
2.9
3.8
3.9
4.3
70 ℉
3.3
4.3
4.4
4.9
60 ℉
3.8
5.1
5.2
5.7
45 ℉
5.1
6.6
6.9
7.6

In tegenstelling tot onze andere twee topkeuzes, bevatten de Takagi's-serie alleen de twee standaard gastypes (aardgas of propaan), geen reeks verschillende GPM. Om je meer opties te laten zien, hebben we de statistieken van een paar aangrenzende Takagi-series in de onderstaande tabel verzameld. We hebben voor de K4 gekozen omdat deze een hoge GPM biedt tegen een goede prijs, maar als je in een bad met één slaapkamer in de woestijn van Arizona woont, kun je wegkomen met een minder krachtig stuk apparatuur.

Rheem Professional Prestige-modellen

84 90 96
80 ℉
3.8
4.3
4.8
70 ℉
4.3
4.9
5.5
60 ℉
5.0
5.8
6.4
45 ℉
6.7
7.7
8.5

We werden overweldigd door het hoge vermogen van de Professional Prestige 96, maar als je in een warm klimaat leeft, kun je gemakkelijk wegkomen met een van de mindere modellen.

Stiebel Eltron Tempra- en Tempra Plus-modellen

20 24 29 36
80 ℉
1.65
2.0
2.5
3
70 ℉
1.9
2.25
2.75
3.5
60 ℉
2.25
2.75
3.25
4
45 ℉
2.75
3.64
4.37
5.46

Elk model in de serie bereikt een andere GPM op basis van de temperatuurstijging. Als u op zoek bent naar een hele boiler, houdt u zich aan de bovenste modellen - 29 of 36. Als u alleen een point-of-use boiler wilt of ergens in de tropen woont, bekijk dan uw opties aan de kleinere kant van de GPM-schaal.

Let op het brandstoftype

Aardgas- en propaanmodellen zijn over het algemeen identiek wat betreft kosten, energiefactor en GPM, maar ze zijn niet uitwisselbaar. Zorg ervoor dat u een eenheid koopt die compatibel is met het gastype van uw huis, evenals het juiste model voor uw gewenste installatielocatie - binnen of buiten.

Tankless boiler Veelgestelde vragen

Wat zijn de be>

Het is bekend dat tankloze waterverwarmers een aanzienlijk >

Moet ik kiezen voor een gas- of elektrische boiler zonder tank?

Kleinere en middelgrote huizen kunnen kiezen tussen gas en elektrisch, maar grotere huizen moeten zich aan gas houden.

Elektrische eenheden zijn van nature minder robuust dan gas, met een debiet van maximaal 5,5 gallons per minuut - genoeg om tegelijkertijd een douche en een wasmachine aan te drijven in de meeste klimaten.

Gasunits hebben vaak GPM's die in de richting van de dubbele cijfers stijgen, maar er is een nadeel aan al die kracht: u betaalt ervoor. Eersteklas gasmodellen kosten $ 1.000, maar die opties maken gebruik van condensatietechnologie, dus ze zijn aanzienlijk energiezuiniger.

Dat gezegd hebbende, het verwarmingssysteem van elk huis werkt op aardgas, propaan of elektrisch. Waar uw huidige boiler ook op is aangesloten, is waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve brandstofoptie voor uw volgende.

Wat dekken de garanties voor tankless boiler?

Er is veel hairsplitting als het gaat om garantiedekking; bedrijven aanvaarden verantwoordelijkheid voor onderdelen, arbeid en vervangingen voor verschillende tijdsperioden - respectievelijk ongeveer vijf jaar, drie jaar en één jaar. Vaak is het aspect van de boiler dat met de >

Helaas zijn veel garanties alleen van toepassing als het apparaat professioneel is geïnstalleerd en in sommige gevallen regelmatig wordt onderhouden. Fabrikanten moeten al deze informatie voor u beschikbaar stellen tijdens het aankoopproces - nog een reden waarom we in ons selectieproces prioriteit hebben gegeven aan goede klantenbronnen.

Kan hard water een boiler zonder tank beschadigen?

Hard water is water met een hoger mineraalgetal, en volgens Ryan Gardener, een vertegenwoordiger van de technische ondersteuning bij HomePlus Products , "verreweg het meest voorkomende dat een tankloze boiler kan doden, is overmatige hardheid ." Eenvoudig gezegd: hard water is neiging om schaal na verloop van tijd te deponeren en tankless 'kwetsbaarheid ervoor. Terwijl de mineralen in hard water verkalken, begint kalk het verwarmingselement te isoleren, waardoor het harder en harder moet werken om zijn werk te doen.

U kunt thuis tests uitvoeren om de minerale samenstelling van uw watervoorziening te controleren, of u kunt een schatting maken met behulp van geologische kaarten. Experts raden aan om een ​​actieve behandeling op uw tankloze eenheid uit te voeren voordat verkalking een probleem wordt. Spoel het elke zes maanden tot een jaar met een in de winkel gekocht ontkalkingsmiddel of schone witte azijn.

Wat is de gemiddelde temperatuur voor baden en douchen?

De meeste tankless boilers hebben een standaardinstelling van 120 graden Fahrenheit. Sommige mensen houden er de voorkeur aan om de standaard zo hoog als 140 graden te houden, maar wees gewaarschuwd dat die instelling de huid in slechts 6 seconden kan verbranden . Water verwarmd tot 120 graden duurt echter ongeveer 10 minuten om brandwonden te veroorzaken. De aanbevolen temperatuur voor het baden ligt tussen 96-110 graden en douchen wordt aanbevolen bij 105 graden.

Misschien vind je dit ook leuk