Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Danika Miller

Internet- en entertainmentschrijver

4 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Verbonden blijven in onze moderne wereld is niet >DSL , satelliet , glasvezel en kabel zijn allemaal opties voor internet en tv-diensten in het hele land, en het bijhouden van de verschillen kan een moeilijk en betrokken proces zijn.

Hoewel DSL- en satellietdiensten een grote beschikbaarheid hebben, kunnen ze nauwelijks concurreren met de snelheid en kwaliteit die glasvezel- en kabelverbindingen bieden. Het verschil tussen glasvezel en kabel is iets genuanceerder, dus we hebben de twee geavanceerde services tegenover elkaar geplaatst om u te helpen uw zoektocht naar de beste telco-service te navigeren. De korte versie: glasvezel is sneller, betrouwbaarder en duurder. Kabel is >

Onder de draden

Veel van de verschillen tussen glasvezel en kabel kunnen worden verklaard door de manier waarop ze informatie overbrengen.

Glasvezeltechnologie maakt gebruik van kleine, flexibele glasstrengen om de informatie als licht door te geven. De strengen zijn verpakt in een bundel en beschermd met lagen plastic, waardoor vezels sneller, duidelijker en in staat zijn om grote afstanden af ​​te leggen. Glasvezelkabels kunnen ook meer gegevens bevatten dan een bundel koperkabels met dezelfde diameter.

Voor traditionele kabels worden gegevens via elektriciteit overgedragen. Het maakt gebruik van coaxkabels om gegevens te verzenden. Binnen die coax-kabel zit een koperen kern geïsoleerd met aluminium, een koperen afscherming en een plastic buitenlaag. Kabel is gevoeliger voor weersomstandigheden (zoals extreme kou, stormen, enz.) En elektromagnetische interferentie dan glasvezel omdat het elektrische signalen gebruikt.

Een ongelijkheid in kwaliteit

Vanwege verschillen in transmissietechnologie bieden glasvezeldiensten over het algemeen een betere kwaliteit. Het meest opvallend is dat vezels sneller zijn. Vezelsnelheden variëren meestal van 250 Mbps tot 1.000 Mbps. Het kost minder dan 10 seconden om een ​​twee uur durende film met 1.000 Mbps te downloaden (versus 10+ minuten op een 20 Mbps-verbinding). Deze snelheden overtreffen de mediane internetsnelheid van huishoudens van 72 Mbps ver ( vanaf september 2017 ). Aanbieders van glasvezelinternet bieden meestal symmetrische upload- en downloadsnelheden, wat betekent dat u informatie net zo snel naar internet kunt uploaden als dat u deze kunt downloaden. Het is uiterst uniek en zal zware internetgebruikers aanspreken. Als u voortdurend informatie en gegevens uploadt (zoals videoconferenties voor werk of tijdens het gamen), kan deze structuur u veel tijd besparen en elke vertraging minimaliseren.

Kabelinternetwerken bieden klanten doorgaans downloadsnelheden die variëren van 10 Mbps tot 200+ Mbps, hoewel uploadsnelheden een fractie van die aantallen zijn. De hogere snelheidsplannen zijn waarschijnlijk voldoende voor de meeste huishoudens, gebaseerd op FCC-richtlijnen en ons eigen onderzoek . De lagere snelheden van Cable kunnen tegemoet komen aan kleinere huishoudens en minimale internetgebruikers die gewoon een beetje browsen en af ​​en toe films streamen. Maar een van de grote nadelen van kabeltechnologie is dat je je bandbreedte deelt met buren: je snelheden vertragen tijdens avonden als het hele blok het laatste seizoen van "Stranger Things" doorbreekt. Over het algemeen kijkt u naar een meer onbetrouwbaar netwerk dat vatbaar is voor meer externe factoren.

Beschikbaarheid is cruciaal

Voor klanten is de beschikbaarheid het grootste verschil tussen glasvezel en kabelservice. De Federal Communications Commission (FCC) heeft geschat dat slechts ongeveer 14% van de VS toegang heeft tot glasvezelsnelheden van 1.000 Mbps of meer. Op dezelfde manier heeft kabelinternet 88% landelijke dekking bij snelheden van 25 Mbps of meer. Dat betekent dat u veel sneller kabelaanbieders zult vinden die uw adres bedienen dan glasvezelaanbieders.

Waarom de exclusiviteit? Het ontwikkelen van glasvezeltechnologie is een >het vroege nationale uitbreidingsplan van Google Fiber het bedrijf $ 3.000 - $ 8.000 per woning zou hebben gekost. Als een provider als Verizon FiOS heeft besloten om service in uw buurt uit te bouwen - heeft u in wezen de loterij gewonnen.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een glasvezelverbinding als een particuliere, veilige en betrouwbare netwerkoptie, kunnen Direct Internet Access (DIA) glasvezel aanschaffen en een speciale lijn op kantoor hebben. Huiseigenaren die op vezel hopen, moeten hun vingers kruisen en de markt in de gaten houden.

Welke is het beste voor u?

Voor de meeste mensen biedt kabeltechnologie geweldige entertainment-service. De hogere internetsnelheden kunnen een volledige reeks internetgebruikers ondersteunen. We raden ook kabel aan voor mensen die hun services willen bundelen om de prijzen laag te houden. Van wat we hebben gezien, zijn de tv-opties van Fibre vrij beperkt en zullen providers vaak een tv-service van een andere aanbieder contracteren om een ​​bundel aan te bieden. Voor de beste tv-programma's en bundelaanbiedingen bent u beter af met kabelservice.

Vezelsnelheden zijn waarschijnlijk meer dan de meeste mensen op dit moment nodig hebben, maar het is vermeldenswaard dat vezels toekomstbestendig zijn. Elk jaar wordt internet steeds centraler in ons leven, gaat de technologie vooruit en neemt de mediakwaliteit toe (van HD tot 4K tot 8K ). Elk seizoen wordt meer 4K-streaminginhoud vrijgegeven, waarvoor meer gegevens en snelheid nodig zijn. Nikolai Tenev, de oprichter van DigidWorks , vertelde ons dat alle technische enthousiastelingen zullen profiteren van glasvezel - ontwerpers, gamers, software-ingenieurs, enz. Tenev zei: “Gamers moeten vaak video in realtime uploaden tijdens het spelen van een online game. Zelfs de minste daling in verbinding of snelheid kan ertoe leiden dat ze de wedstrijd verliezen. ”Als glasvezeltechnologie beschikbaar is voor uw adres, zullen internetliefhebbers en grote huishoudens het meeste genieten.

Volgende stappen

gerelateerde artikelen

Tips voor veilige connectiviteit voor slachtoffers van huiselijk geweld

Internetkosten: uw gids voor verborgen kosten

Het grootste Apple-nieuws dat je nog niet hebt gehoord

Streaming Royalties and the Starving Artist: How Musicians Money verdienen