Van Lee Oatridge

De beste hoorversterkers

Een gehoorapparaat vereist een doktersconsult, een aangepaste aanpassing en een paar duizend dollar. Maar als u alleen lichte gehoorproblemen opmerkt tijdens het dineren in restaurants of naar de film gaan en u zoekt iets dat u zonder recept kunt kopen, dan zijn er alternatieven zoals gehoorversterkers. Deze apparaten - soms PSAP's (personal sound amplification products) genoemd - zijn goedkoper, gemakkelijker toegankelijk en het beste voor mensen met een minimale gehoorbeschadiging. We hebben negen verschillende hoorversterkers getest en vier discrete apparaten gevonden die u helpen te horen voor minder dan $ 500.

De 2 beste hoorversterkers

De beste hoorversterkers: samengevat

Tweak Focus
Sound World Solutions CS50 +
Het beste voor ...
Superieure geluidskwaliteit
Strak en subtiel ontwerp
Prijs
Vanaf $ 299
Vanaf $ 349
Ontwerpstijl
Achter-het-oor
Achter-het-oor
Garantie
6 maanden
90 dagen
Batterijduur
7-10 dagen
15 uur
Baterij type
312 batterijen
Oplaadbare batterijen
Bluetooth
X
Applicatie voor de mobiele telefoon
X

Tweak Focus

Superieure geluidskwaliteit

tweak
Een traditioneel uitziend apparaat dat verrassend helder geluid produceert.
Pros
Gladde geluidskwaliteit
Licht en comfortabel ontwerp
Duurzame draagtas
Cons
Zichtbaar apparaat voor achter het oor

Waarom we ervoor kozen

Gladde geluidskwaliteit

produced a crisp, larger-than-life sound quality. Naast eenvoudige hoogfrequente versterking, produceerde de Tweak Focus een heldere, levensechte geluidskwaliteit. Tijdens ons concertuitje fluiten de meeste apparaten die we hebben getest scherp in onze oren of waren gevuld met zware witte ruis. De Tweak Focus was daarentegen in staat om de muziek duidelijk te scheiden van de achtergrondgeluiden.

We waren ook in staat om de vocalen veel beter te onderscheiden dan met welke andere versterker dan ook. Zelfs in Starbucks, met al het echoën van een coffeeshop in de binnenstad van Seattle, konden we comfortabel een gesprek met de barista voeren zonder afgeleid te worden door het achtergrondgeluid.

Licht en comfortabel ontwerp

Het ontbreken van oordopjes gaf de Tweak zo'n licht gevoel dat we bijna vergaten dat we hem droegen. Andere versterkers hadden een oordopjesontwerp dat de gewoonte had om onze oren aan te sluiten, waardoor een vissenkomeffect werd gecreëerd waardoor onze stem klonk alsof het ver weg gevangen zat. De slanke microfoon van de Tweak heeft een oortelefoontip die net kleiner is dan een peperkorrel, waardoor we onszelf kunnen horen terwijl we ons volledig bewust zijn van het volume waarop we spraken.

Duurzame draagtas

Alle producten die we hebben getest, werden geleverd met draagtassen, maar de Tweak Focus leek het meest geschikt om het apparaat veilig te houden. De buitenmantel kon niet worden overreden door een fiets, stampte erop en ging zitten. De afgeronde randen zorgden voor een gemakkelijkere hantering en een betere pasvorm wanneer ze in een tas of tas werden geplaatst, maar wat ons echt aan de case verkocht, was de schuimvulling aan de binnenkant - geen van onze andere cases had dit. Aangezien je een paar honderd dollar aan deze apparaten uitgeeft, vonden we het leuk dat de draagtas van de Tweak uitzonderlijk goed was in het beschermen van de versterker.

Punten om te overwegen

Zichtbaar apparaat voor achter het oor

Als je nog niet klaar bent om een ​​hoorversterker te dragen die er echt zo uitziet, is de Tweak misschien niet de juiste keuze voor jou. Ondanks dat het comfortabel is, heeft het apparaat toch dat traditionele ontwerp voor achter het oor. Het is nog steeds een van de beste versterkers op de markt en als esthetiek geen dealbreaker voor je is, is het zeker het overwegen waard.

Sound World Solutions CS50

Strak en subtiel ontwerp

Oplossingen voor een gezonde wereld
Een discreet alternatief voor het traditionele uiterlijk van het hoortoestel.
Pros
Uniek ontwerp
Applicatie voor de mobiele telefoon
Oplaadbare batterijen
Cons
Moeilijk aan te passen
Neemt veel geluid op

Waarom we ervoor kozen

Uniek ontwerp

is its appearance: It looks just like a normal Bluetooth headset that you would use to answer your phone. Het grootste verkoopargument van de Sound World Solutions CS50 + is het uiterlijk: het ziet eruit als een normale Bluetooth-headset die u zou gebruiken om uw telefoon te beantwoorden. In feite maakt de CS50 verbinding met uw handset, zodat u hem kunt gebruiken om oproepen te beantwoorden en muziek te streamen - net als een traditionele Bluetooth-headset - terwijl u toch geluid versterkt om beter te kunnen horen. We vonden dit ontwerp leuk omdat het een andere weg naar discretie is. Waar de Tweak Focus bijna onzichtbaar is, ziet de CS50 eruit als elke andere Bluetooth-oortelefoon.

Applicatie voor de mobiele telefoon

We houden van de mobiele app van Sound World Solutions CS50. Het combineert met zowel Apple- als Android-smartphones en laat u uw apparaat personaliseren via een geautomatiseerde gehoorscreening die uw apparaat kan afstemmen op uw specifieke gehoorbehoeften. Of, als u vertrouwd bent met een vooraf ingestelde optie, kunt u een van de drie vooraf ingestelde luisterprofielen selecteren. Bovendien kunt u de app gebruiken om geluid gelijk te maken en te configureren voor specifieke omgevingen, zoals restaurants en theaters.

Oplaadbare batterijen

We hielden ook van de twee oplaadbare, magnetische batterijen. We vonden de magnetische technologie handig voor opslag en draagbaarheid, omdat het demontage snel en eenvoudig maakt: geen jacht op weggelopen batterijen. Plak de batterij op uw oortelefoon of oplader en u bent klaar. De mobiele app begeleidde ons bij elke stap van het batterijvervangingsproces, waardoor mogelijk ongemakkelijk gevoel bij het gebruik van een nieuw hoortoestel werd weggenomen.

Punten om te overwegen

Moeilijk aan te passen

De CS50 krijgt volledige punten voor instelbare geluidsopties, maar het is niet de meest gebruiksvriendelijke hoorversterker. Na een eerste kalibratie kunt u het algehele volume, hoge tonen, lage tonen en "midden" ruis aanpassen, maar er was geen uitleg in de handleiding om ons te helpen te bepalen welke instelling we moesten veranderen op basis van wat we hoorden. Uiteindelijk hebben we zes uur besteed aan het sleutelen aan aanpassingen voordat de dingen uiteindelijk klonken zoals we wilden.

Neemt veel geluid op

Het apparaat is misschien te goed in het versterken van geluiden - het dragen van de versterker van Sound World Solutions begon het gevoel te hebben spyware te dragen. We waren in staat om muziek te horen uit de koptelefoons en gefluister uit de hele kamer. Tijdens de geluidstest van Starbucks moesten we stoppen en de geluidsinstellingen aanpassen voordat we de barista echt konden begrijpen. Als u wilt dat deze hoorversterker goed klinkt, moet u bereid zijn veel tijd te steken in het aanpassen van de opties.

Hoe we de beste hoorversterkers hebben gekozen

We hebben alle niet-voorgeschreven apparaten bekeken die we konden vinden op sites van fabrikanten zoals HearingDirect.com , plus apparaten die beschikbaar zijn bij online retailers zoals Amazon en Walmart. Van daaruit hebben we een lijst met 38 producten samengesteld, variërend in prijs van $ 2 tot $ 600. Vervolgens doken we meteen in het onderzoek om uit te vinden welke functies en componenten afbreuk deden aan een effectieve hoorversterker en welke we zonder niet konden horen.

Onderscheid tussen hoge en lage frequenties

Veel gehoorversterkers versterken al het geluid, ongeacht de frequentie. In het beste geval maakt dit ze ineffectieve gehoorversterkers, maar dit gebrek aan onderscheid kan ze ook gevaarlijk maken. Een samenvatting van onderzoek over het onderwerp stelt dat goedkope apparaten over het algemeen "van geen waarde zijn voor personen met mild tot matig gehoorverlies."

We hebben hier diep op ingegaan, en ja hoor, alle sub- $ 50-opties waar we naar keken, konden geen onderscheid maken tussen frequenties. Een hoorversterker moet het onderscheid kunnen maken - of beter nog, instelbare niveaus voor persoonlijk geluid - om effectief te zijn. We snijden producten die hoge en lage frequenties niet zinvol konden onderscheiden.

Draagbaarheid

Als u een versterker nodig heeft om uw gehoor te helpen, wilt u waarschijnlijk dat deze zo comfortabel en onopvallend mogelijk is. Een van onze experts was het erover eens: audioloog Michael Mallahan vertelde ons dat een van de be>

Getest in realistische scenario's

We probeerden onze versterkers een voor een en droegen ze een paar uur >

Het is be>

Geluidskwaliteit

Onze finalisten beweerden dat ze specifieke frequenties konden versterken, maar audioloog Nicholas Reed waarschuwde ons dat "goede versterkers ongeveer 1 tot 5 procent van de markt uitmaken." een paar toiletten om het dagelijkse geluid te simuleren, waarbij wordt gecontroleerd wat elk heeft opgepikt. We hebben ook getest of onze apparaten stemmen konden oppikken in een lawaaierige ruimte - en of we onze eigen stem nog steeds luider konden horen dan de geluiden waarnaar we zochten. De iHear MAX was de duidelijke verliezer hier: het versterkte het geluid zodanig dat kauwgom onaangenaam was, en het pakte zulke hoge frequenties op dat het onze tester misselijk maakte.

Comfort

Als u elke dag acht of meer uren een hoorversterker draagt, moet deze comfortabel zijn. Terwijl we elk apparaat testten, concentreerden we ons op het gewicht, of het dragen ervan interfereerde met een bril en de hoeveelheid druk die het in onze oren veroorzaakte. We deden ook aan jacks en yoga en gingen hardlopen met de apparaten om hun stabiliteit te testen - niemand wil een versterker die er constant afvalt.

Makkelijk te gebruiken

We hebben gecontroleerd hoe gemakkelijk elke versterker te bedienen was. De meeste waren eenvoudig: u plaatst de batterij, klikt deze dicht en de versterker is klaar om aan te zetten. Oplaadbare Bluetooth-apparaten zoals de Here One Wireless Smart Earbuds hebben wat meer moeite gekost om in te stellen, maar niet veel. We hebben ook gekeken hoeveel behendigheid er nodig was om de kleine batterijen van elk apparaat te vervangen.

Handleiding voor hoorversterkers

Hoe u de juiste hoorversterker voor u kunt vinden

Bekijk de Reauthorization Act van de Food and Drug Administration

In augustus 2017 heeft het Congres een wet aangenomen waardoor sommige gehoorapparaten zonder recept verkocht kunnen worden . Patiënten met ernstig gehoorverlies moeten nog steeds naar een professional voor consultatie, maar degenen met mild tot matig verlies (het merendeel van de demografische groepen) kunnen binnenkort naar elke apotheek gaan en gemakkelijk een hoorapparaat aanschaffen voor mogelijk veel goedkoper dan zij zijn momenteel geprijsd. De FDA heeft tot 2020 de tijd om regelgeving te maken voor vrij verkrijgbare gehoorapparaten, dus het is meer een >

Prijzen vergelijken

Het is waar dat gehoorversterkers aanzienlijk goedkoper zijn dan gehoorapparaten, maar goede apparaten kosten nog steeds een paar honderd dollar. En hoewel u niet veel geld hoeft uit te geven aan een solide gehoorversterker, wilt u niet te weinig uitgeven. Uit een Consumer Reports-onderzoek bleek dat apparaten onder de $ 50 helemaal geen hulp boden, of overmatig versterkte hoge geluiden zoals noodsirenes, wat verder gehoorverlies kon veroorzaken.

Houd rekening met het ontwerp van het apparaat

Voor sommigen is het uiterlijk van een gehoorversterker bijna net zo be>

Bekijk extra functies

De technologie van hoorversterkers is de afgelopen jaren geëvolueerd, waarbij veel dezelfde high-end functies bieden die u van de nieuwste slimme apparaten zou verwachten. , for example, pairs with your smartphone and lets you control your device directly from an app. De Sound World Solutions CS50 + , bijvoorbeeld, koppelt met uw smartphone en laat u uw apparaat rechtstreeks vanuit een app bedienen. Andere gehoorversterkers bevatten vergelijkbare functies zoals draadloze connectiviteit en automatische telefoonprogrammering, waardoor uw versterker in wezen een Bluetooth-apparaat wordt wanneer u een oproep moet beantwoorden. Bedenk in welke geavanceerde functies u het meest geïnteresseerd bent en zoek naar gehoorversterkers die aan die behoeften voldoen.

Veelgestelde vragen over gehoorversterkers

Wat is het verschil tussen gehoorapparaten en gehoorversterkers?

Volgens de FDA zijn gehoorapparaten “geluidsversterkende apparaten [en] bedoeld om gehoorverlies te compenseren.” Gehoorversterkers zijn “bedoeld voor niet-slechthorende consumenten om geluiden in de omgeving te versterken om een ​​aantal redenen, zoals voor recreatieve activiteiten. ”Als u merkt dat u in bepaalde situaties moeite hebt met horen, zoals tv kijken, maar niet in uw dagelijks leven, dan bent u misschien een goede kandidaat voor een hoorversterker.

Is er een aanpassingsperiode voor hoorversterkers?

Hoewel we het via onze oren horen, verwerken onze hersenen de geluiden, dus geef je hersenen de tijd om te wennen aan al het onbekende geluid. Nicholas Reed, een audioloog aan de Johns Hopkins University vertelde ons dat er echt geen specifieke tijdlijn is voor deze aanpassing: "Veel heeft te maken met hoeveel de persoon hun hoortoestel draagt ​​en wat zijn houding erin gaat."

Betaalt Medicare voor gehoorapparaten?

Nee. De meeste verzekeraars, inclusief Medicare, dekken geen gehoorapparaten of de benodigde afspraken. Dit grote gebrek aan dekking is gedeeltelijk te wijten aan de hoge prijzen van gehoorapparaten en de artsafspraken die ze nodig hebben. Met vergelijkbare technologie in de lift, hebben gehoorversterkers het potentieel om een ​​goedkopere optie te bieden voor diegenen die niet $ 6.000 of meer aan hun gehoor willen of kunnen uitgeven.

Heeft de Reauthorisation Act van de Food and Drug Administration invloed op de prijzen van gehoorapparaten?

Mogelijk. Deze wet zal in wezen gehoorapparaten en gehoorversterkers samenvoegen in een meer geconsolideerde prijsklasse. De experts met wie we spraken, zijn enthousiast en zeggen dat de nieuwe wet waarschijnlijk de kosten van hoortoestellen zal verlagen en tegelijkertijd een vaste standaard zal creëren voor de apparaten die we momenteel kennen als hoorversterkers. Als dit het geval is, zijn hoortoestellen en hoorversterkers kosteneffectief, beter gereguleerd en een meer toegankelijke optie voor consumenten.

Misschien vind je dit ook leuk