Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

Wat is een medisch waarschuwingssysteem?

Op het eerste gezicht zijn medische waarschuwingssystemen vrij eenvoudig: druk op een knop en krijg hulp. Maar het aantal opties kan overweldigend zijn. Heb je een apparaat nodig dat je altijd draagt? Moet je er een krijgen die buiten het huis werkt? Hoe weet u welke bedrijven er voor u zijn als er zich een noodsituatie voordoet?

Ondanks het scala aan producten op de markt, werken alle medische waarschuwingssystemen op dezelfde manier. Je draagt ​​een apparaat met een knop om je nek of pols. Als het eenmaal is ingedrukt, stuurt het een signaal naar een groter basissysteem, dat een voorgeprogrammeerd nummer belt. Dit is meestal het callcenter van het bedrijf, maar op sommige apparaten kunt u het instellen met een familielid of verzorger.

Zodra het callcenter uw signaal heeft ontvangen, belt de operator terug via het basissysteem, waar u ze kunt doorverwijzen naar de volgende stappen: een ambulance, familielid of buurman bellen of eenvoudigweg vertellen dat het een vals alarm was.

Wat is het voordeel van een medisch waarschuwingssysteem?

Terwijl Life Alert vaak wordt bespot: "Ik ben gevallen en ik kan niet opstaan!" Is de reclame nog steeds wat de meeste mensen denken als ze de woorden "medische waarschuwing" horen, dit zijn echt levensreddende producten.

“In het geval van een beroerte of een hartaanval is het van cruciaal be> Seconden doen ertoe, ”verklaarde Dr. Kori Novak, een gerontoloog en onderzoeker aan de Universiteit van Oxford. "De druk op een knop die waarschuwt en hen 3 minuten sneller brengt, kan het verschil zijn tussen niet alleen leven en dood, maar leven met beperkte functie versus terugkeren naar waar ze waren."

Maar zelfs buiten noodsituaties kan het grootste voordeel van medische waarschuwingssystemen het gevoel van veiligheid zijn dat ze bieden. Elke expert in ouderenzorg met wie we spraken, benadrukte hoe deze apparaten gemoedsrust bieden voor senioren en hun familieleden. "Het wordt niet verondersteld een bewakingsapparaat te zijn dat hen belemmert, maar iets dat hun kwaliteit van leven verhoogt," zei Dr. Novak.

Jonathan Marsh, eigenaar van het thuiszorgbedrijf Home Helpers uit Bradenton, Florida, was het ermee eens en zei: “Ik geloof sterk in medische alarmdiensten en het idee dat ze een be>

Wie moet overwegen een medisch waarschuwingssysteem te gebruiken?

Iedereen met een chronische medische aandoening

Medische waarschuwingssystemen zijn van cruciaal be> "Als er een degeneratieve neuro-cognitieve ziekte zoals dementie of Alzheimer is, is dit een geweldig hulpmiddel," zei Dr. Novak. Evenzo kunnen chronische pijnaandoeningen het bijzonder moeilijk maken om op te staan ​​na een val.

De experts met wie we spraken benadrukten dat deze apparaten nog onmisbaarder zijn voor iedereen die alleen leeft met deze aandoeningen. "Het hebben van een medisch waarschuwingsapparaat geeft hen het vertrouwen dat hulp beschikbaar is met een druk op de knop," vertelde Marsh ons.

Iedereen die kan vallen

Degenen die niet lijden aan een chronische aandoening moeten nog steeds potentiële risico's overwegen. Ongevallen kunnen op elk moment gebeuren, en hoe ouder we worden, hoe moeilijker het is om terug te stuiteren.

not just for the frail elderly. Dr. Novak herhaalde dit en zei: “Medische systemen zijn niet alleen voor kwetsbare ouderen. Iedereen die een chronische ziekte of chronische of slopende pijn heeft, moet overwegen een systeem te kopen. De relatief kleine kosten zijn de potentiële gemoedsrust en levensreddende minuten waard als er een ongeluk zou gebeuren. "

Iedereen die herstelt van een operatie of letsel

Herstellen van een operatie of letsel als senior kan een > Ons lichaam heeft meer tijd nodig om te genezen van de ouderen die we krijgen, en pijn en moeite met lopen kunnen vaak weken blijven hangen, waardoor ernstige valpartijen waarschijnlijker worden.

Een goed medisch waarschuwingssysteem kan tijdens het herstel voor extra comfort en veiligheid zorgen. Marsh benadrukte dit punt voor senioren die alleen wonen en zei: "Dit is vooral be>

Senioren die alleen wonen

Als u een van de 11,3 miljoen oudere volwassenen in Amerika bent die alleen wonen , kan een medisch waarschuwingssysteem uw beste levensader zijn. Zelfs als je helemaal gezond bent, betekent alleen wonen dat het moeilijk kan zijn om hulp te krijgen als er een ongeluk gebeurt.

Marsh noemde 'een negatieve reactie op een medicijn, verstikking, pijn op de borst, duizeligheid en zelfs zoiets eenvoudigs als buitengesloten te zijn', omdat alleenstaande ouderen baat zouden kunnen hebben bij een apparaat.

Hoe bespreek je het krijgen van een medisch alarmapparaat met een familielid

Dit kan een moeilijk gesprek zijn, maar het is be> Dat wil niet zeggen dat het altijd weerstand ondervond, maar het is een goed idee om je voor te bereiden, wat er ook gebeurt.

Scott Knoll , MSW en eigenaar van het thuiszorgbureau By Your Side Home Care , vertelde ons: "Over het algemeen staan ​​de meeste senioren open voor deze apparaten - vooral als ze hiermee in hun eigen huis kunnen blijven."

Onze ouderenzorgexperts adviseren een paar strategieën om in gedachten te houden bij het bespreken van medische waarschuwingssystemen met een familielid.

Wees proactief in plaats van reactief

Voordat je zelfs maar begint, kunnen de omstandigheden rond het gesprek een grote invloed hebben op de uitkomst. Marsh beveelt aan om de dialoog eerder in plaats van later te beginnen: “Ik raad altijd aan het gesprek met een beetje nadenken en voorbereiding te benaderen. Probeer het gesprek te voeren voordat er een onmiddellijke noodzaak of reden voor interventie is. '

Dit kan iedereen helpen zich minder defensief te voelen. Dr. Novak is het ermee eens: "Het is be>

Maak het over jou

Niemand wil te horen krijgen dat ze niet weten wat het beste voor zichzelf is, dus een effectieve tactiek is om de focus op jezelf te verleggen. “In plaats van te zeggen: 'Ik ben bang dat je ziek wordt en er iets met je kan gebeuren', overweeg dan je bezorgdheid over het hele gezin opnieuw te formuleren: 'Je weet dat ik me zorgen maak, ik zou me zoveel beter voelen als u zou overwegen een van deze systemen te gebruiken, '' adviseerde Dr. Novak. "Dit kan ervoor zorgen dat het minder voelt alsof de geliefde het nodig heeft, omdat er iets met hen aan de hand is, en meer dat de familie het nodig heeft om zich zelfverzekerd te voelen."

Benader het onderwerp met gevoeligheid en vriendelijkheid

Dit is absoluut het be> Het is niet gemakkelijk voor iedereen om te confronteren met het feit dat ze misschien hulp nodig hebben, dus hoe meer compassie en begrip je kunt hebben, hoe beter. "Leg uit dat dit apparaat op geen enkele manier duidt op een gebrek aan respect, maar een manier is om de veiligheid te waarborgen van iemand die be>

Vragen stellen

Een van de beste manieren om dingen niet-confronterend te houden, is door eenvoudige vragen te stellen over de wensen en behoeften van uw familielid, of dingen die ze graag doen en willen blijven doen.

'Een geliefde vragen' Heb je in het hele huis hulp nodig? ' kunnen een gesprek beginnen dat leidt tot dingen in huis, die ze misschien uitdagender vinden, 'adviseerde Jonathan Marsh. "Zijn of haar behoeften en wil veilig en onafhankelijk leven zullen zich tijdens het gesprek op een natuurlijke en comfortabele manier ontvouwen."

Hoe te winkelen voor een medisch waarschuwingssysteem

Raadpleeg eerst uw arts

Voordat u begint met winkelen, praat met de arts van uw familielid over hun behoeften. "Een arts die het individu kent, is het best in staat om te bepalen of een medisch alarmapparaat een goede weg is om na te streven," vertelde Scott Knoll ons. Als er specifieke functies zijn die u nodig heeft via een medisch waarschuwingssysteem, kan uw arts u informeren.

Omdat de apparaten enige oefening nodig hebben om goed in te stellen en te gebruiken, zijn ze niet geschikt voor elke situatie. Stephanie Erickson, expert op het gebied van mantelzorg en gastheer bij thismatters2Media, vertelde ons: "Als iemand gevorderde cognitieve tekorten heeft, kan hij het apparaat mogelijk niet goed begrijpen of gebruiken." In deze gevallen moet een alternatief zorgpad worden overwogen.

Onthoud: ieders behoeften zijn verschillend

Leren wat essentieel is en wat niet relevant is voor de situatie van uw gezin, is een be> “Het is niet nodig om te gaan met de service die alle toeters en bellen heeft. Het is heel be>

De gids van de AARP voor medische waarschuwingssystemen geeft dit advies weer: “Begin bij het selecteren van een medisch waarschuwingssysteem, de specifieke behoeften en mogelijkheden van uw geliefde - zowel nu als hoe deze in de toekomst kunnen veranderen. Als ze bijvoorbeeld dementie heeft, zou ze dan begrijpen hoe ze een systeem moet bedienen? Of is iets automatisch, zoals een valdetectieapparaat, meer geschikt? Heeft ze een aandoening, zoals afasie, die het communiceren met een callcenter bemoeilijkt? '

Klantenservice staat centraal

In onze recente beoordeling van de beste medische waarschuwingssystemen hebben we vastgesteld dat klantenservice de beste barometer was van een goede of slechte provider. Sommige bedrijven hebben lokale kantoren die servicetechnici sturen om u te helpen het apparaat te installeren, terwijl anderen ze rechtstreeks naar u verzenden, met telefonische assistentie.

We raden u aan enige tijd aan de telefoon door te brengen met vertegenwoordigers van een bedrijf voordat u een aankoop doet. Ondersteuning door deskundige, geduldige en empathische servicemedewerkers kan een enorm verschil maken in een noodgeval.

Zoek een gratis proefversie

Al onze ouderenzorgexperts benadrukten het be> "U of uw geliefde kan wennen aan hoe het systeem werkt," zegt Dr. Novak. "Het is ook goed omdat u niet betaalt voor iets dat niet werkt - misschien is uw wifi niet sterk genoeg of bevindt u zich in een landelijk of druk stadsgebied."

Stephanie Erickson herhaalt dit en zegt: “Een proefperiode is handig omdat het gezin en de gebruiker kunnen evalueren of dat apparaat alle functies heeft om een ​​bepaalde situatie of risico te helpen. Veel systemen doen verschillende dingen en soms weten we niet wat we wel of niet nodig hebben zonder het uit te proberen. ”

Toch moet het ontbreken van een gratis proefversie een bedrijf niet noodzakelijkerwijs uitsluiten van overweging. Scott Knoll vertelt ons: “Hoewel een gratis proefversie van het systeem voordelig kan zijn, is het geenszins de enige lakmoesproef voor een gerenommeerd product. Sommige uitstekende bedrijven voor medische alarmsystemen bieden geen gratis proeven aan. "

Zoek naar transparante prijzen

Helaas zal elke industrie die zich op senioren richt zijn aandeel in oplichting hebben. Het is essentieel om een ​​bedrijf te vinden dat eerlijk is over zijn tarieven.

“Zoek een bedrijf dat prijzen en diensten op een transparante manier op hun website vermeldt - zonder dat er een lock-in contract vereist is. Vraag telefonisch naar het systeem dat u overweegt en vraag de agent van het bedrijf eenvoudig om een ​​serviceprijs en contractstatus te garanderen, ”legt Knoll uit.

We kunnen persoonlijk het be> In onze testen hebben verschillende bedrijven onverwacht $ 50 "activeringskosten" zonder enige uitleg aangepakt.

De AARP plaatste dit advies in hun gids en zei: “Pas op voor gecompliceerde prijsplannen en verborgen kosten. Zoek een bedrijf zonder extra kosten met betrekking tot apparatuur, verzending, installatie, activering of service en reparatie. Val niet voor oplichting die gratis service of 'geschonken of gebruikte' apparatuur aanbiedt. "

Overweeg bedrijven met korte contracten

> De AARP is hierover krachtig: “U hoeft geen > Je zou alleen maandelijkse kosten moeten betalen, die moeten variëren tussen $ 25 en $ 45 per maand. ”

Functies nader bekeken

reeks

Er zijn twee soorten medische waarschuwingssystemen:

  • Draagbare apparaten die alleen werken wanneer ze zich binnen een bepaalde afstand van het basisstation bevinden, vergelijkbaar met een draadloze telefoon.
  • Echt mobiele apparaten waarmee u overal ondersteuning kunt krijgen met behulp van GPS-locatietracking, vergelijkbaar met een mobiele telefoon.

Als uw familielid veel tijd buitenshuis doorbrengt, is een mobiel systeem de betere optie. We testten negen van de topmodellen in onze review van de beste medische waarschuwingssystemen voor actieve senioren .

Als u een apparaat gebruikt dat bedoeld is om thuis te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat het werkbereik breed genoeg is om met uw levensstijl te werken.

Val detectie

Als vallen een specifiek probleem voor uw gezinslid is, kunnen apparaten met ingebouwde valdetectiefuncties voor extra gemoedsrust zorgen. Het antwoord is meestal hetzelfde als wanneer u op de Help-knop hebt gedrukt: uw provider belt snel het commandocentrum om te zien of er extra hulp nodig is.

Omdat valdetectie afhankelijk is van sensoren en versnellingsmeters, is de kans op valse alarmen redelijk groot. Veel bedrijven zullen alleen reageren als er geen beweging wordt gedetecteerd nadat de valdetectie is geactiveerd, ontworpen voor situaties waarin u bewusteloos wordt geslagen. Deze functie kan met name handig zijn als u gevoelig bent voor geheugenverlies of bewustzijnsverlies.

Apparaatgrootte

De grootte van het apparaat, samen met hoe het wordt gedragen, is een van de meest cruciale factoren om te overwegen bij het winkelen rond. Vergeet niet dat je familielid dit ding 24/7 moet dragen. Hoe comfortabeler het is, hoe groter de kans dat ze zich eraan zullen houden.

Apparaten kunnen over het algemeen op drie manieren worden gedragen: rond de nek, om de pols of op kleding worden geklemd. Als je kunt, laat je familielid het dan een paar dagen uittesten voordat je het koopt om er zeker van te zijn dat het goed past.

Tweerichtingscommunicatie

Er zijn twee manieren om te communiceren met het noodhulpteam van uw provider wanneer een alarm wordt geactiveerd: sommige apparaten laten u toe om via het apparaat op de persoon te spreken, terwijl anderen alleen die functies in het basissysteem hebben.

Al onze experts raden aan de eerste zoveel mogelijk te gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld in een slaapkamer of badkamer uit de buurt van de basiseenheid zou vallen, zou het onmogelijk zijn om met hulpdiensten te communiceren. Als die communicatiemogelijkheden in het apparaat zijn ingebouwd, kunnen beide partijen onmiddellijk op de situatie reageren.

De gids van AARP beveelt aan om specifieke vragen te stellen over de reactieprocedures van elk bedrijf voordat u:

  • Heeft het bedrijf een eigen responscentrum of contracteert het extern
  • Is het responscentrum gecertificeerd?
  • Hoe worden de coördinatoren of operators opgeleid en kunnen ze communiceren in de taal van uw geliefde?
  • Zal uw geliefde in staat zijn om met een levend persoon te praten via hun draagbare apparaat, of moeten ze dicht bij het basisstation zijn om gehoord te worden?

Batterijduur

De meeste moderne medische waarschuwingsapparaten worden opgeladen via een stopcontact, maar bevatten ook noodbatterijen in geval van nood. Deze batterijen gaan meestal ongeveer 30 uur mee en moeten meestal om de 18 maanden worden vervangen.

Let op hoe >

Aangepaste zorgplannen

Begrijpen wat er gebeurt wanneer u op de knop 'Help' drukt, is van cruciaal be> Met de beste providers kunt u een zorgplan op maat maken met noodcontacten, familieleden en artsen. "Niet alle situaties moeten vereisen dat hulpdiensten naar het huis van de persoon komen," zei Marsh. "Sommige situaties kunnen mogelijk worden opgelost door een nabijgelegen contactpersoon voor noodgevallen te bellen."

Snelle reactietijden

In een medische noodsituatie telt elke seconde. Hoe > "De gemiddelde responstijd moet erg snel zijn, in het bereik van 30 tot 45 seconden na het indrukken van de knop," adviseerde Marsh. In onze beoordeling van medische alarmsystemen vonden we slechts één bedrijf, Medical Guardian, consequent dit doel van 30 seconden raken, terwijl anderen er maar twee minuten over deden.

Waterdichte wearables

Volgens de CDC komt meer dan 60% van de valpartijen voor in de badkuip of douche, waardoor waterdichte apparaten een must zijn. Dit is vrij standaard in de meeste moderne systemen, maar het is de moeite waard om contact op te nemen met de provider als u niet zeker bent.

Onze beoordelingen van medische meldingen

grmajo.net heeft deze gids ontwikkeld om toegankelijk en leesvriendelijk te zijn, met een groter lettertype en compatibiliteit met schermlezertechnologie. De afdrukbare PDF-versie maakt het een handig hulpmiddel, zelfs voor degenen die geen toegang hebben tot internet.

Misschien vind je dit ook leuk