Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Allen Leng

auteur

6 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Er is veel liefde om te leven in een digitaal tijdperk. We hebben allemaal supercomputers in onze zak om toegang te krijgen tot realtime updates over verkeer en weer, te communiceren met verre dierbaren en alles te kopen, van elektronica tot vliegtickets met een vingerbeweging.

41 miljoen Amerikanen - bijna 2 op de 5 volwassenen in dit land - hebben hun identiteit ooit gestolen

Maar digitaal gemak heeft een grote wisselwerking. Omdat al die informatie over uw locatie, uw identiteit en uw bankrekening veel gevraagd wordt door fraudeurs en criminelen.

by Javelin Strategy Research estimated $16 billion was stolen from 15.4 million consumers across America last year via identity theft – and that over the last six years, total damages from identity theft have topped $100 billion. Een recent onderzoek door Javelin Strategy Research schatte vorig jaar van 15,4 miljoen consumenten in heel Amerika via identiteitsdiefstal - en dat in de afgelopen zes jaar de totale schade door identiteitsdiefstal $ 100 miljard heeft overtroffen. estimated that 41 million Americans – nearly 2 in 5 adults in this country – have had their identity stolen at some point. Eind vorig jaar schatte een Bankrate-enquête dat 41 miljoen Amerikanen - bijna 2 op de 5 volwassenen in dit land - ooit hun identiteit hebben gestolen.

million American consumers was compromised. En dat was natuurlijk vóór de gevolgen van de recente datalek bij Equifax, waar de persoonlijke informatie van 143 miljoen Amerikaanse consumenten in gevaar werd gebracht. Als u nooit een doelwit van fraudeurs bent geweest, lijkt het slechts een kwestie van tijd tot u de volgende bent.

En als je de ongelukkige ervaring hebt gehad dat je identiteit wordt gestolen, kan het intimiderend zijn om te weten wat je moet doen.

Om u te helpen uw leven weer op orde te krijgen wanneer identiteitsdiefstal toeslaat, moet u het volgende doen in zeven eenvoudige stappen:

Stap 1 - Neem contact op met getroffen banken en kredietverstrekkers

De meeste mensen komen te weten over identiteitsdiefstal wanneer de rekeningen komen vanwege aankopen die ze nooit hebben gedaan. De eerste stap is dan om de transacties onmiddellijk als frauduleus te markeren bij de betrokken financiële instelling.

Tijd is ook van essentieel be> protects you with a cap of $50 in maximum cost to you for any transactions disputed within two business days. Wetgeving bekend als de Electronic Funds Transfer Act beschermt u met een maximum van $ 50 aan maximale kosten voor elke betwiste transactie binnen twee werkdagen. Na dag twee loopt dat op tot een maximaal verlies van $ 500 binnen de eerste twee maanden na het incident - wat geen klein bedrag is. Het ergste van alles is dat er geen wettelijke bescherming is waardoor u niet met de volledige rekening wordt vastgehouden als u de fraude niet meer dan 60 dagen na het optreden meldt.
En niet alleen dit is de eerste meldingsstap die be>

Stap 2 - Geef een fraudewaarschuwing af

De trieste realiteit is dat als je identiteit op een van je creditcards wordt aangetast, al je bestaande accounts gevaar lopen - en dieven kunnen zelfs nieuwe openen om op te starten.

Om ervoor te zorgen dat de problemen zich niet verder verspreiden, moet u een van de drie kredietrapportagebureaus waarschuwen - Transunion , Experian of Equifax. De bureaus delen informatie met elkaar en met alle financiële instellingen, dus dit is een one-stop-manier om het bekend te maken. Het zal ook uw geschiktheid voor dingen zoals vooraf goedgekeurde creditcards verwijderen, dus het is veel moeilijker voor dieven om nieuwe accounts op uw naam te openen.

, or you can call any one of the bureaus and place an alert by telephone. U kunt een fraudemelding online plaatsen via een portal zoals deze van Transunion , of u kunt elk van de bureaus bellen en een telefonische melding plaatsen. Controleer hun websites voor details.

Stap 3 - Neem contact op met de autoriteiten

Het melden van fraude aan de Federal Trade Commission is in de meeste gevallen niet nodig, maar kan een zeer nuttige stap zijn die de rest van het proces versnelt.

v , you'll be given resources to help you get back in control. Nadat u contact hebt opgenomen met de FTC op 1 (877) 438-4338 of het incident online hebt gemeld op IdentityTheft.go v , krijgt u informatie om u te helpen weer de touwtjes in handen te nemen. De be>


Evenzo is een politierapport in veel gevallen niet nodig. Maar als de fraude groot genoeg is of uw geldschieter erop staat, kunt u ook een klacht indienen bij uw lokale politie. De FTC heeft instructies en zelfs vooraf ingevulde formulieren om het proces ook op lokaal niveau voor u te vergemakkelijken.

Je denkt misschien dat de Federal Trade Commission alleen om de grootste fraudeurs geeft. Maar onthoud dat de meeste identiteitsdieven geen $ 100 miljoen van één persoon stelen, maar $ 100 van 1 miljoen mensen. Het melden van uw incident, hoe klein ook, kan helpen een patroon te creëren dat een aantal zeer grote criminelen voor het gerecht brengt.

Stap 4 - Controleer uw andere verklaringen en kredietrapport zorgvuldig

Inmiddels hebt u zich waarschijnlijk beschermd tegen de fraudeurs die in uw naam extra kosten oplopen. Maar nu is het tijd om ervoor te zorgen dat u de volledige omvang van de schade heeft.

Dankzij uw fraudemelding bij de kredietbureaus ontvangt u een gratis en actueel kredietrapport waarmee u kunt zien of er zonder uw toestemming nieuwe accounts zijn geopend. U zult ook elke transactie in de afgelopen weken zorgvuldig willen bekijken om er zeker van te zijn dat er geen nepkosten doorschieten.

Nadat u een volledige lijst hebt, is het tijd om eventuele extra frauduleuze kosten bij elke respectieve geldschieter te betwisten en de bureaus te vragen om nepaccounts uit uw kredietrapport te verwijderen.

Het uitvoeren van elk item kost tijd, maar de fraudemelding die u al hebt ingediend, versnelt het proces; u krijgt informatie bij uw FTC-rapport en uw fraudemelding die het voor providers gemakkelijker maakt om te verifiëren wie u bent en wat uw probleem is.

Stap 5 - Wijzig uw wachtwoorden en accountinfo

Het feit dat u een nieuw creditcardnummer hebt uitgegeven, betekent niet dat u helemaal veilig bent. Identiteitsdieven die op hoog niveau toegang hebben tot uw account zelf, kunnen eenvoudig het nieuwe nummer leren en doorgaan met uitgeven.

Het feit dat u een nieuw creditcardnummer hebt uitgegeven, betekent niet dat u helemaal veilig bent. Identiteitsdieven die op hoog niveau toegang hebben tot uw account zelf, kunnen eenvoudig het nieuwe nummer leren en doorgaan met uitgeven

Dat betekent dat u moet voorkomen dat ze toegang krijgen tot het account door uw wachtwoorden en andere inloggegevens te wijzigen. En voor het geval dat het vanzelfsprekend is, moeten al die wachtwoorden inhoudelijk verschillend zijn.

Ja, het is lastig om al je wachtwoorden te wissen en te proberen alle nieuwe te onthouden. of Americans reuse passwords across accounts – meaning fraudsters won't have to work very hard to hit you again even if you have a new credit card issued. Maar een recent rapport onthulde dat 81 procent van de Amerikanen wachtwoorden hergebruikt voor alle accounts - wat betekent dat fraudeurs niet heel hard hoeven te werken om je opnieuw te raken, zelfs als je een nieuwe creditcard hebt uitgegeven.

Stap 6 - Vergeet niet-niet-financiële fraude

In sommige gevallen is het achterhalen van een creditcard op uw naam slechts het topje van de ijsberg.

Identiteitsdieven met uw sofinummer kunnen medische behandeling in uw naam ontvangen of voordelen op uw naam verzamelen. Ze kunnen ook persoonlijke informatie gebruiken om een ​​telefoon- of nutsaccount te openen en rekeningen op te stellen zonder de intentie ooit te betalen. Ze hebben misschien zelfs een manier gevonden om uw rijbewijs te gebruiken en u aansprakelijk te stellen voor eventuele verkeersovertredingen!

, your local utility or your state department of motor vehicles to ensure you've covered all your bases. Afhankelijk van de ernst en omstandigheden van uw identiteitsdiefstal, kunt u ook overwegen om contact op te nemen met het kantoor van de Inspecteur-generaal van de Sociale Zekerheid, uw plaatselijke nutsbedrijf of uw staatsafdeling van motorvoertuigen om ervoor te zorgen dat u al uw bases dekt.

Stap 7 - Overweeg een kredietstop

Als je alle nep-transacties hebt opgespoord en je identiteitsdiefstal hebt gemeld, moet je veilig zijn. Maar om 100% veilig te zijn, kunt u ook een zogenoemde kredietstop of beveiligingsstop instellen op uw account. Dit beperkt alle vragen over uw kredietgeschiedenis en is een onfeilbare manier om te voorkomen dat frauduleuze accounts opduiken.

Het nadeel is dat deze bevriezing een extra laag administratieve rompslomp toevoegt aan financiële transacties, zoals het openen van een nieuwe creditcard. En kredietrapporten worden ook gebruikt door flatgebouwen of werkgevers om te helpen bij het screenen van kandidaten.

Als u van plan bent om een ​​van deze dingen in de nabije toekomst te plannen, is dat het overwegen waard. Voor alle duidelijkheid, een kredietstop zal je op geen enkele manier verbieden om een ​​lening te krijgen of een nieuw appartement te huren als je gekwalificeerd bent, maar het kan extra gedoe aan het proces toevoegen.

Houd er ook rekening mee dat een kredietstop permanent is in de meeste staten. Dus als u deze tactiek toepast, vergeet dan niet uw agenda een jaar of twee te markeren met een herinnering om deze op te heffen nadat het stof is geregeld.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde