Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

6 min. lezen

Als u een auto bezit of huurt, is het laatste wat u wilt horen dat uw verzekering is geannuleerd. Er zijn verschillende redenen waarom uw verzekeringsmaatschappij uw polis zou kunnen annuleren, maar om welke reden dan ook, er zijn bepaalde stappen die u moet nemen om weer verzekerd te zijn. Het is van cruciaal be>goedkoper tarief , dus het is be>

Redenen waarom uw verzekeraar uw verzekering kan annuleren

Verzekeringsmaatschappijen behouden het recht om uw verzekering te annuleren als u hun algemene voorwaarden schendt. U moet echter weten dat er een verschil is tussen annulering en niet-verlenging. In minder ernstige gevallen kan uw verzekeringsmaatschappij ervoor kiezen om uw polis niet te verlengen , maar u hebt nog steeds een verzekering tot het einde van uw looptijd. Maar als uw verzekeraar uw polis opzegt, ontvangt u een kennisgeving van de beëindiging en moet u een nieuwe provider zoeken voordat uw polis eindigt.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom uw verzekeraar uw polis kan opzeggen.

Niet-betaling

Als onderdeel van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, verbindt u zich ertoe uw premie volledig en op tijd te betalen aan het begin van elke betalingsperiode. Wanneer u deze voorwaarden overtreedt, heeft uw verzekeraar het recht om uw polis in te trekken. Als u zich realiseert dat u een aanstaande betaling niet kunt betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar en leg uw situatie uit. Uw verzekeraar zal waarschijnlijk flexibeler zijn als u proactief bent om het te laten weten. Als u er echter een gewoonte van heeft gemaakt om betalingen te missen, is het veel moeilijker om uw polis te herstellen en moet u waarschijnlijk een hoger tarief betalen vanwege het vervallen van de dekking.

bedrog

Een veel ernstiger misdrijf dan niet-betaling, het plegen van autoverzekeringsfraude is niet alleen een reden voor annulering van de verzekering, maar het is ook tegen de wet. Enkele voorbeelden van fraude zijn het vervalsen van claimdocumenten, het onjuist melden van uw voertuig als gestolen of het organiseren van een auto-ongeluk of voertuigdiefstal. Als uw verzekeraar vermoedt dat u fraude hebt gepleegd, zal deze een onderzoek instellen en indien nodig strafrechtelijke vervolging instellen.

Grote rij-overtredingen

Als u een ernstige overtreding begaat, bestaat de kans dat uw verzekeraar uw polis opzegt. Typische overtredingen zijn onder meer het opschorten van uw licentie of het ontvangen van een DUI / DWI . Als u meerdere overtredingen ontvangt, zal uw verzekeringsmaatschappij vrijwel zeker uw polis annuleren. Veel bedrijven zullen u niet verzekeren als u meerdere overtredingen hebt begaan, maar er zijn bedrijven die dat wel zullen doen; wees gewoon bereid om een ​​hogere premie te betalen. In bepaalde gevallen heeft u mogelijk een SR-22 nodig om uw verzekeringsdekking te verifiëren.

Veel voorkomende claims

Het indienen van te veel claims is een andere reden waarom verzekeraars polissen annuleren; deze situatie komt echter minder vaak voor dan de andere hierboven genoemde redenen. Verzekeringsmaatschappijen zullen uw polis meestal niet onmiddellijk annuleren voor te veel claims, maar ze kunnen weigeren deze te verlengen of een hogere premie in rekening brengen .

Wat te doen nadat uw verzekeringspolis is geannuleerd

Als uw verzekering wordt geannuleerd, is het goede nieuws dat uw verzekeraar van tevoren een kennisgeving moet doen, zodat u niet onmiddellijk onverzekerd bent. Hoewel de specifieke wetten per staat verschillen, zijn de meeste bedrijven verplicht om u ten minste 10 dagen van tevoren op de hoogte te stellen voordat ze uw beleid annuleren.

Als u een kennisgeving van annulering ontvangt, moet u meteen gaan winkelen voor een nieuw beleid. Als uw autoverzekering vervalt, kunt u worden gedwongen om een ​​hogere premie te betalen wanneer u een nieuwe aanbieder vindt. Bovendien, als u van plan bent om te rijden, is het onderhouden van een aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht in de meeste staten.

Neem contact op met uw verzekeraar

Afhankelijk van de reden waarom uw verzekering is geannuleerd, heeft u verschillende opties om uw polis te herstellen. Maar ongeacht de reden dat uw dekking is geannuleerd, is de eerste stap om uw verzekeringsmaatschappij te bellen voor meer informatie over de annulering en om te weten of u iets kunt doen om de annulering ongedaan te maken. Minder ernstige gevallen (zoals niet-betaling) kunnen snel worden verholpen door een betaling via de telefoon te doen.

Als uw verzekeraar uw polis niet herstelt, moet u beslissen hoe verder te gaan. U kunt bezwaar maken tegen de annulering door contact op te nemen met de verzekeringsafdeling van uw staat, maar dat kan enige tijd duren om te verwerken. Zoek in de tussentijd naar een nieuw beleid om een ​​dekkingstekort te voorkomen.

Zoeken naar een nieuw bedrijf

Het kan een uitdaging zijn om een ​​bedrijf te vinden dat u wil verzekeren, afhankelijk van de ernst van uw overtredingen. Overweeg in dat geval een plan voor de staat aan te vragen. Omdat de meeste staten vereisen dat u een autoverzekering hebt, bieden de regeringen van de staat verzekeringsopties voor mensen die zich geen privébeleid kunnen veroorloven of die moeite hebben om hun eigen verzekering te vinden.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw beleid, zullen potentiële nieuwe providers uw rijgedrag beoordelen. Dus als u grote rij-overtredingen heeft (zoals een geschorst rijbewijs of DUI), wordt er een hogere premie in rekening gebracht. Ze zullen ook vragen of u in het verleden een beleid heeft geannuleerd. Het is be>

FAQ

Zal een geannuleerde polis het moeilijker maken om een ​​verzekering te krijgen?

Kortom, ja. U moet bekendmaken dat in het verleden een verzekering is geannuleerd, waardoor verzekeraars op hun hoede kunnen zijn voor dekking. Er zijn echter veel bedrijven die met risicovolle klanten werken. Dit type polis, ook bekend als niet-standaard autoverzekering, is vaak duurder, maar biedt de basisdekking die nodig is om een ​​voertuig te besturen.

Waar kan ik een goede verzekering vinden?

Uw beste weddenschap is om uw opties op verschillende beoordelingssites te verkennen en offertes van meerdere verzekeraars te vergelijken. Als u een DUI heeft ontvangen, is het misschien nuttig om te kijken naar bedrijven die mensen met dergelijke veroordelingen verzekeren . Als u moeite hebt om uw premies te betalen, bekijk dan de door de staat verstrekte verzekeringsopties, die zijn gericht op gezinnen met lagere inkomens. Als u meer middelen nodig hebt, bijvoorbeeld of u een agent wilt gebruiken of uw verzekering wilt maken, bekijk dan onze toptips .

Welke factor speelt mijn credit score bij het berekenen van mijn verzekeringstarief?

U kent waarschijnlijk de factoren die van invloed zijn op uw verzekeringspremie: uw leeftijd, ongevalsgeschiedenis, voertuigtype en meer. Maar hoe beïnvloedt uw credit score uw tarief ? Verzekeringsaanbieders kijken naar wat bekend staat als uw 'op krediet gebaseerde verzekeringsscore', die bepaalde aspecten van uw kredietscore omvat en uw kredietwaardigheid evalueert met betrekking tot het consequent afbetalen van uw schulden.

Wat gebeurt er als ik geen autoverzekering heb?

Als u zonder autoverzekering blijft rijden, riskeert u ernstige gevolgen; bijna alle staten vereisen aansprakelijkheidsdekking en het niet hebben ervan is tegen de wet. Je kunt een kaartje krijgen om zonder verzekering te rijden, maar de gevolgen zijn nog ernstiger als je niet gedekt bent en een ongeluk krijgt . Zelfs als het niet jouw schuld was, zou je kunnen worden geconfronteerd met boetes en beperkingen op je licentie. Als het jouw schuld was, kan de andere partij een schadevergoeding eisen. Houd er rekening mee dat al deze straffen strikt monetair zijn. Als u of een andere partij gewond raakt door het ongeval, stelt u zich open voor veel zwaardere gevolgen.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Wildvuurseizoen: wat huiseigenaren moeten weten

Welke autoverzekeringskortingen te zoeken

Hoeveel levensverzekering heb ik nodig?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?