Van Eddie Schmid
Opmerking van de uitgever
  • 28 mei 2019 - De Mavea Elemaris XL, onze keuze voor het beste pitcherfilter, is stopgezet. We verwijderen het uit onze topkeuzes en bevelen in plaats daarvan het PUR Ultimate Horizontaal Waterfilter aan vanwege het NSF-401-gecertificeerde filter.

De beste waterfilters

Het beste waterfilter voor u hangt af van wat er in uw water zit - en wat u weg wilt hebben. Rare smaak? Slechte geur? Enge verontreinigingen? We spraken met filterontwerpers en waterdeskundigen, bepaalden de be>vinden die aan hun eisen voldoen.

De 2 beste waterfilters

De beste waterfilters: samengevat

PUR 3-traps horizontale waterfiltratiekraanbevestiging
Culligan FM-25 kraanfilter
Het beste
Water Filter
Budgetfilter
Prijs
$ 60
Vanaf $ 31
Filter type
Kraan
Kraan
Filterleven (gallons)
100
200
Filter prijs
$ 26,99 (pak van 3)
Vanaf $ 12.59

PUR 3-traps horizontale waterfiltratiekraanbevestiging


Het beste waterfilter

PUR
Vers water uit de kraan met een simpele klik.
Pros
Makkelijk te installeren
NSF-401-gecertificeerd
Cons
omvangrijk
Goedkoop materiaal

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te installeren

has “one-click” installation technology — all you have to do is hold down a few buttons on the side of the unit, press it up to your faucet, and let go, and the faucet mounts nice and tight. De PUR heeft een "één-klik" installatietechnologie - het enige wat u hoeft te doen is een paar knoppen aan de zijkant van het apparaat ingedrukt houden, het tegen uw kraan drukken en loslaten, en de kraan wordt mooi en strak gemonteerd.

NSF-401-gecertificeerd

Van de vijf kraanfilters die we hebben getest, was PUR de enige die NSF-401-gecertificeerd is. Het is in staat microbiologische en farmaceutische verontreinigingen zoals bacteriën, herbiciden en ibuprofen te filteren. Hoewel het risico van deze verontreinigingen laag is, is de certificering nog steeds geruststellend.

Punten om te overwegen

omvangrijk

De PUR is een regelrechte reus. Toen we afwas, stond de PUR altijd in de weg. Iedereen zonder de luxe van een vaatwasser moet mogelijk rond de kraanbevestiging navigeren wanneer ze de afwas spoelen.

Goedkoop materiaal

Toen we hem voor het eerst uit de doos haalden, zag de PUR er mooi uit met zijn roestvrijstalen afwerking, maar het voelde goedkoop omdat het gewoon een metalen film over plastic was. Veel recensenten klaagden dat na enig gebruik de behuizing van het PUR-filter barstte of lekte. PUR heeft deze feedback verwerkt door gratis een metalen adapter te bieden aan klanten die problemen hadden en een 30-dagen niet-goed-geld-terug-tevredenheidsgarantie; het is echter een ongemak dat moeilijk te negeren is.

Culligan FM-25 Kraanbevestiging Waterfilter


Het beste budgetfilter

Culligan
Een goedkoop filter dat er goed uitziet en goed werkt.
Pros
Prijs
Handige functies
Cons
Zwakker filter

Waarom we ervoor kozen

Prijs

comes out to half the cost of the PUR, with comparably priced replacement filters. Afhankelijk van de afwerking die u kiest, komt de Culligan uit op de helft van de kosten van de PUR, met vergelijkbaar geprijsde vervangende filters. Dat wil niet zeggen dat het kwaliteit opoffert; de Culligan is gemaakt van echt metaal en heeft een unieke compacte uitstraling. Als zodanig voelt het als een echt onderdeel van een gootsteen, niet als een glimmende, plastic zeepokken. In tegenstelling tot de PUR belemmert het de afwas niet en kan het goed worden geïntegreerd in elk bestaand ontwerp.

Handige functies

De filtertrekker is een metalen pin: trek hem eruit en wacht tot het water erdoorheen stroomt. Het duurt >

Punten om te overwegen

Zwakker filter

Onze grootste klacht over de Culligan is de kortere lijst met NSF-53-verontreinigingen die eruit worden gefilterd. Het vangt er slechts vier: lood, atrazine, cysten en / of troebelheid. Dat is een deel van de reden dat het filter net zo >

Hoe u de juiste waterfilter voor u kunt vinden

Lees uw gemeentelijk waterkwaliteitsrapport

Je weet pas wat je uit je water moet filteren als je weet wat erin zit. Uw gemeentelijke waterdienst is verplicht om te rapporteren over de meest voorkomende verontreinigingen in uw water - bel ze gewoon. De EPA heeft ook een handige online database met deze informatie, of u kunt om een ​​kopie van het jaarverslag van uw waterbedrijf vragen.

Bekijk een gratis leadtest

Als u zich zorgen maakt over het uitlogen van lood uit uw pijpen van vóór 1986, kijk dan of uw hulpprogramma gratis loodtests aanbiedt. Zoek voor drinkbaar water naar een waterfilter dat aangeeft of lood kan worden uitgefilterd. Velen met koolstoffilters kunnen, inclusief onze kraan top picks.

"Bij twijfel," zegt Beeman, "laat je water twee of drie keer door het filter lopen. Het draait allemaal om contacttijd - hoe >

Vergelijk lopende kosten

Hoewel een waterfilter een eenmalige investering lijkt, moet u ook om de drie tot zes maanden vervangende filters aanschaffen. Voordat u een waterfilter kiest, moet u kijken naar de levensduur van het filter en de kosten van vervanging. Als je veel mensen in je huishouden hebt, moeten filters vaker worden vervangen - het is dus verstandiger om een ​​kruik of kraan te kiezen met goedkope vervangende filters.

Veelgestelde vragen over waterfilters

Verwijderen alle waterfilters lood?

Nee. Niet alle actieve koolstoffilters kunnen lood verwijderen. Als lood een probleem is in uw huishouden, kijk dan op de website van de fabrikant of de productbeschrijving van een waterfilter dat u overweegt om ervoor te zorgen dat het aan uw behoeften voldoet.

Wat gebeurt er als ik mijn waterfilter niet vervang?

Als u hetzelfde filter blijft gebruiken, kunnen er zwarte vlekken in uw water verschijnen. In het geval van een Brita-filter zijn deze spikkels actieve kool, de be>

Zijn waterfilters waard om te kopen?

De behoefte aan een waterfilter hangt af van uw woonsituatie en uw voorkeur voor de algehele smaak van uw water. Als uw waterkwaliteit ruim binnen acceptabele marges is, hoeft u mogelijk geen waterfilter aan te schaffen. Neem contact op met uw gemeentelijke waterdienst voor meer informatie over de algehele kwaliteit van het water in uw regio.

Misschien vind je dit ook leuk