Het beste kattenvoer

Het beste kattenvoer houdt katten gezond en gelukkig - en het komt in een smaak waar ze van houden. Elk voedsel van hoge kwaliteit moet vooraan en in het midden van eiwitten zijn voorzien en bevat geen vulstoffen van lage kwaliteit, kunstmatige toevoegingen of ingrediënten die na verloop van tijd giftig zijn voor katten. Om de meest hoogwaardige beschikbare opties te vinden, hebben we de formules van meer dan 2.400 droog en nat kattenvoer op de markt doorzocht , onderzoek en voorschriften gelezen en met dierenartsen gesproken over wat katten nodig hebben om te gedijen.

De beste kattenvoermerken en -lijnen

Nadat we al onze bezuinigingen hadden doorgevoerd, was de algehele kwaliteit van onze 70 resterende merken nog steeds extreem ongelijk. Een handvol, zoals Orijen en Tiki Cat, leidde het peloton: elk van hun formules en smaken raakte onze benchmarks. Anderen bieden slechts één of twee smaken die aan onze normen voldoen, terwijl de rest van de productlijn mis is.

Onze finalisten voor het beste kattenvoer moesten in een van de twee kampen vallen: producten van een heel merk die we met vertrouwen konden aanbevelen, of een reeks formules binnen een merk waarvoor we hetzelfde konden doen.

merken

We hebben acht all-star opties gevonden - bedrijven waarvan elke formule aan onze eisen voldeed en onze bezuinigingen doorbracht.

lijnen

Formules in deze tweede categorie vereisen iets meer moeite om bij te houden, maar bieden extra smaken en prijspunten om uit te kiezen.

Levering van kattenvoer

Net als bezorgdiensten voor maaltijden voor mensen, bereiden bezorgdiensten voor gezelschapsdieren gezonde maaltijden voor uw kat of hond en bezorgen ze bij u thuis. Dit is uiterst handig als je een drukke ouder bent die geen tijd kan doorbrengen in de winkel om de beste dierenvoeding te onderzoeken. Hoewel de meeste bezorgservices voor huisdieren zijn bedoeld voor honden, bieden slechts weinigen gezonde maaltijden met echte ingrediënten voor katten.

's dog food delivery to be of such high quality, we decided to test its cat food, too. Omdat we weten dat de hondenvoer van NomNomNow van zo'n hoge kwaliteit is, hebben we besloten om ook kattenvoer te testen. We waren onder de indruk van de gebruiksvriendelijke website en grondige quiz die ons de leeftijd, het gewicht en de medische geschiedenis van onze kat vroeg. Toen onze tester merkte dat haar kat een nierziekte had, ontving ze een e-mail van de klantenservice van NomNomNow om meer informatie over zijn ziekte te vragen, zodat een dierenarts kon beoordelen of zijn dierenvoeding even goed of beter zou werken dan zijn huidige dieet.

Een van onze katten nam snel het eten mee, terwijl de andere tijd nodig had om zich aan te passen. NomNomNow bevat smaakmix-ins - een poeder en bouillon - met onze bestelling waarvan beide katten echt genoten.

Op dit moment zijn er twee smaakopties voor katten (Chicken Chow-Meow en Flavour Fish Feast) en het kan duurder zijn dan het meeste traditionele kattenvoer in blik en droog kattenvoer. Dat gezegd hebbende, NomNomNow garandeert gezonde maaltijden van hoge kwaliteit die je alleen zou kunnen repliceren als je zelf de maaltijden voor je katten zou maken. Het is zeker het overwegen waard als je budget het toelaat.

Het beste kattenvoer: samengevat

Type Prijs per Ounce
Acana Regionals Droog $ 0,33-0,48
Canada Fresh Droog $ 0,44-0,74
Feline Natural Nat $ 0,36-0,54
Holistische gezondheidsuitbreiding Beide $ 0,20-0,33
Orijen Nat $ 0.70
Petitie Cuisine Beide $ 0,43-0,45
Tiki Cat Nat $ 0,30-0,58

Hoe u het juiste kattenvoer voor uw huisdier kunt vinden

Overweeg uw budget

Onder onze finalisten kunt u overal uitgeven van $ 0,20- $ 2,60 per ounce. Elke optie is geweldig: zwaar van de hoogwaardige eiwitten, beperkte vulstofingrediënten en waarvan niets bekend is dat het de gezondheid van uw kat schaadt. Besteed wat u zich gemakkelijk kunt veroorloven.

Kies tussen nat of droog

De meeste experts die we spraken, adviseerden aanbevolen natvoer boven droogvoer voor de gemiddelde kat. Dat komt omdat het meer vocht bevat en katten de neiging hebben om niet genoeg water te drinken.

“Katten hebben van nature een zeer lage dorstdrang, dus als hun voedsel grotendeels vrij is van vocht, zoals in droogvoer, nemen ze vaak heel weinig water op. De resulterende uitdroging belast de nieren en kan op de >

Fabrikanten moeten ook voldoen aan iets hogere normen voor ingeblikt voedsel. Zoals de FDA-voorschriften nu gelden , wordt alleen ingeblikt nat voer voor huisdieren aan dezelfde GMP's (goede productienormen) gehouden als zijn menselijke tegenhanger. (In de toekomst heeft de FDA meer regelgeving beloofd .) Toch wezen de meeste dierenartsen met wie we spraken op droogvoer als een handige, betaalbare en qua voedingswaarde geschikte optie.

Het beste natte kattenvoer

Aantal formules Be> Prijs per Ounce
Beste katachtige vriend: Oh mijn jus 12 Rundvlees, kip, eend, lam $ 0.40
Canada Fresh 6 Rundvlees, kip, eend, lam, zalm $ 0,36-0,54
Evanger's: Signature Series 3 Rundvlees, kip, kalkoen $ 0.34
Feline Natural 4 Rundvlees, kip, hoki, lam $ 0.70
Holistische gezondheidsuitbreiding 10 Rundvlees, kip, tilapia, tonijn, kalkoen $ 0,23-0,33
Lotus: Gewoon sappig 5 Kip, koolvis, varkensvlees, zalm, kalkoen $ 0,60-0,76
Nutrisca: Echt afgeschilferd 7 Sardine, zalm, makreel, tonijn $ 0,44-0,55
Nutrisca: Truly Shredded 3 Rundvlees, kip, kalkoen, kalkoenlever $ 0,44-0,55
Petitie Cuisine 6 Kip, Tonijn $ 0,43-0,45
Tiki Cat 32 Rundvlees, kip, eend, haring, makreel, varkensvlees, sardines, zalm, zeebaars, tilapia tonijn $ 0,30-0,58
Van harte: graanvrij vlokken in jus 5 Kip, Tonijn $ 0,23-4,24
Van harte: graanvrij vlokken in bouillon 5 Kip, Tonijn $ 0,23-4,24
Ziwi Peak 5 Rundvlees, lam, makreel, konijn, wild $ ,076-1,17

Het beste droog kattenvoer

Aantal formules Be> Prijs per Ounce
Acana Regionals 4 Rundvlees, kip, lam, makreel $ 0,33-0,48
Farmina N Ancestral Grain 3 Kip, Kabeljauw, Lam $ 0,25-0,34
Farmina N graanvrij 5 Zwijnen, kip, haring, lam $ 0,25-0,34
Holistische gezondheidsuitbreiding 2 Kip, zalm, kalkoen $ 0,20-0,23
Merrick: Before Grain 2 Kip, Zalm $ 0.15
Orijen 5 Bizon, kip, haring, lam, makreel, heek, pilchard, kalkoen, zwijn $ 0,44-0,74
Tiki Cat 3 Kip, haring $ 0.32

Pas het voer aan het levensstadium van uw kat aan

Op elk etiket moet er een eenvoudige 'verklaring van voedingswaarde' staan ​​die uitlegt wat voor soort huisdier en levensfase het qua voedingswaarde zal bevredigen. Er zijn vier categorieën erkend door AAFCO:

  • Dracht / lactatie
  • Groei (denk aan "kittenvoer")
  • Onderhoud
  • Alle levensfasen

Voeding voor kittens en zogende / zwangere katten heeft hogere eisen voor bijna elke voedingsstof, versus een met “onderhoud” gecertificeerde voeding voor volwassen katten. Ze zijn ook onderworpen aan enkele aanvullende vereisten die helemaal niet van toepassing zijn op volwassen katten. "Alle levensstadium" -voedingsmiddelen moeten ondertussen in elke fase van haar leven voldoen aan de voedingsbehoeften van een kat, zelfs wanneer ze de voedingsbehoeften het meest nodig heeft (kittens, borstvoeding en zwangere katten). Interessant is dat 'senioren' geen aangewezen categorie is - dat is alleen marketing.

“Een actieve volwassen kat zal goed zijn op een All Life Stage-voer. Hij verbrandt de extra calorieën en elimineert alle eiwitten die hij niet nodig heeft. Tenzij hij nierproblemen heeft of loopt, kan hij omgaan met de extra mineralen. '

Lees de naam in

Hoewel "Kip voor katten" en "Kippendiner voor katten" klinken alsof ze vergelijkbare producten zijn, kunnen ze eigenlijk heel verschillende ingrediënten bevatten. Als een label twee ingrediënten in één naam oproept, moeten de twee samen het vereiste percentage halen en moet er meer zijn van het ingrediënt dat als eerste wordt vermeld. Maar een fabrikant van kattenvoer hoeft geen product een naam te geven op basis van het eiwit dat als eerste in zijn formule verschijnt. Het zou ervoor kunnen kiezen om een ​​naam als "Zalmdiner" op een product te zetten dat eigenlijk meer kip heeft dan zalm, als het denkt dat het meer in het oog springt.

Neem een ​​spiekbriefje mee naar de winkel

Alle merken en voedingsmiddelen die we aanbieden zijn gemakkelijk online en landelijk te koop, maar als je liever persoonlijk winkelt, breng dan ons bedrukbare spiekbriefje van onze favoriete merken als aankoopgids mee. We hebben een samenvatting van ingrediënten toegevoegd om naar te zoeken en te vermijden, zodat u alles wat u tegenkomt kunt ontcijferen.

Veelgestelde vragen over kattenvoer

Waarom is mijn kat zo'n kieskeurige eter?

Er zit wetenschap achter het kieskeurige eten van je kat. Na het gedrag van katten te hebben bestudeerd, ontdekte WALTHAM dat katten de drive van hun voorouders lijken te hebben geërfd om hun dieet te variëren, afhankelijk van hun behoeften en levensfase. Wat de ene maand lekker is, staat de volgende keer helemaal niet op het menu.

Hoewel katten kieskeurig kunnen zijn over de eiwitten die ze willen eten, bevestigen deskundigen zoals dierenarts Dr. Sabrina Meldrum van Vetted Petcare momenteel dat er 'geen aanwijzingen zijn dat een bepaalde op vlees gebaseerde eiwitbron' superieur 'is of de voorkeur verdient voor katten in termen van biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen boven een andere. "

Welke voedingsmiddelen zijn niet veilig voor katten om te eten?

Deze ingrediënten verschijnen niet in kattenvoer, maar als uw huisdier geneigd is om om tafelresten te bedelen, vermijd dan het volgende:

  • Alles dat cafeïne bevat
  • Chocolade
  • druiven
  • rozijnen
  • Macadamia noten
  • Rauw gistdeeg

Hoe kan ik geld besparen op kattenvoer?

Als u kiest tussen twee droge voedingsmiddelen of twee natte voedingsmiddelen, is degene met een kleinere portie meer voedingswaarde dicht. Als ze allebei in dezelfde verpakking zitten, betekent dit dat degene met de kleinere portie u >

Eén waarschuwing: er zijn voedingsmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor gewichtsbeheersing en die expres grotere porties hebben. Het is als een vingervlugge hand met goede bedoelingen. Een kat met overgewicht kan de hoeveelheid voedsel die hij gewend is vullen, maar krijgt de juiste hoeveelheid voedingsstoffen om hem te helpen wat kilo's af te werpen. Voedsel voor "alle levensfasen" moet verschillende voedingsrichtingen hebben voor elke door AAFCO erkende levensfase (dracht / lactatie, groei en onderhoud).

Meer huisdierrecensies

We hebben gezocht naar de beste producten om uw katten en honden gelukkig en gezond te houden - dat is wat we doen, en we zijn zelf ook dol op huisdierouders. Bekijk onze topkeuzes in enkele van deze gerelateerde beoordelingen.

Misschien vind je dit ook leuk