Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

DIRECTV NU Review

Toen we oorspronkelijk live tv-streamingdiensten in januari 2018 beoordeelden, schreven we dat "DIRECTV NU de beste line-up heeft van elke streaming-service, en het is niet bijzonder dichtbij." , vallen van de eerste naar de laatste in onze evaluatie. Het heeft echter nog steeds een troef boven elke andere service: HBO is opgenomen in al zijn basisplannen, overal een prijs van $ 15 per maand.

DIRECTV NU versus andere live tv-streamingdiensten

DIRECTV NU YouTube TV PlayStation Vue Hulu + live tv Sling Oranje + Blauw fubo
Onze review Onze review Onze review
Prijs vanaf $ 50 / mo. $ 50 / mo. $ 45 / mo. $ 45 / mo. $ 40 / mo. $ 55 / mo.
Totaal aantal kanalen * 54 77 51 67 56 96
DVR-opslag 20 uur (30 dagen opgeslagen) Onbeperkt Onbeperkt (28 dagen bewaren) 50 uur 50 uur (voor $ 5 / mnd) 30 uur
Gelijktijdige streams 2 3 5 2 1 voor oranje, 3 voor blauw 2
Bekijk plannen Bekijk plannen Bekijk plannen Bekijk plannen Bekijk plannen Bekijk plannen

* Verschilt per locatie

Hoe we DIRECTV NU hebben geëvalueerd

Voor het grootste deel is er tegenwoordig niet veel gescheiden van live streamingdiensten. Ze dragen allemaal de meeste van dezelfde kanalen, hebben de meeste van dezelfde voordelen en werken met de meeste van dezelfde apparaten. De beste voor jou komt neer op een paar persoonlijke voorkeuren. Is HBO een noodzaak? Wil je de wedstrijden van je lokale honkbalteam vangen? Hoe be>

Onze eerste indrukken:

  • Er ontbreken veel kanalen met grote namen
  • Fatsoenlijke gebruikerservaring
  • Grote bibliotheek op aanvraag
  • Gierige DVR-opslag en gelijktijdige streams

Om te zien hoe DIRECTV NU zich heeft gestapeld ten opzichte van andere opties, vertrouwden we op dezelfde methodologie die we gebruikten bij onze beoordeling van de beste live tv-streamingdiensten . We leunden zwaar op onderzoek uit TiVo's Q4 2017 Video Trends Report , dat meer dan 3.000 respondenten vroeg: "Welke kanalen zou je willen opnemen in je tv-pakket?" Dat leverde een lijst op van 92 kanalen die consumenten het meest wilden. Hoe hoger het percentage dat elk kanaal kreeg, hoe hoger de score die we gaven. Buiten de magere bundels zoals Philo ($ 20) en AT WatchTV ($ 15), ontving DIRECTV NU onze laagste score toen we de beschikbare kanalen optelden.

Na de kwaliteit van de kanaalopstelling van DIRECTV NOW te hebben geëvalueerd, wilden we een idee krijgen van hoe gemakkelijk het was om te gebruiken. We hebben DIRECTV NU een paar dagen gebruikt als onze primaire televisiebron, door de gids bladeren, de DVR testen en meer "River Monsters" bekijken dan we zouden willen toegeven. We hebben ook gekeken naar hoe DIRECTV NOW het opmaakte tegen concurrenten als het ging om extra voordelen zoals DVR-opslag en gelijktijdige streams.

Inclusief HBO

DIRECTV NU heeft één voordeel dat geen enkele andere streamingdienst kan evenaren: het bevat HBO in elk pakket. Dit kost $ 15 per maand bij elke andere streamingdienst die het aanbiedt, dus de opname ervan is een enorme overwinning voor DIRECTV NU. Als HBO een must voor je is, kan de opname ervan een anderszins magere kanaalselectie rechtvaardigen.

Prijs (per maand)
HBO Nu $ 14.99
Hulu + live tv $ 14.99
slinger N / A
YouTube TV N / A
PlayStation Vue $ 15
DIRECTV NU ingesloten
fubo N / A

Je hebt niet alleen drie HBO-kanalen met het DIRECTV NOW Plus-pakket, je kunt ook je account gebruiken om in te loggen bij HBO GO. Hiermee krijgt u toegang tot de enorme en legendarische catalogus van tv-shows en films van HBO. Landmark-televisie zoals "The Sopranos", "Game of Thrones" en "Curb Your Enthusiasm" zijn allemaal beschikbaar om te binge-kijken waar en wanneer u maar wilt.

Minder kanalen voor een hogere prijs

Hoe de helden zijn gevallen. DIRECTV NU had ooit de beste zenderopstelling van alle streamingdiensten die er zijn, maar na de opschoning van maart 2019 staat het nu op de laatste plaats van de zes grote providers. Het heeft slechts zeven van de top 10 meest gewenste kanalen in de TiVo-enquête, 32 van de top 50 en 37 van de top 92. Dat brengt het op ongeveer dezelfde waarde als Sling's Orange + Blue-pakket, dat $ 10 goedkoper is per maand.

Most-Desired-Channels-for-Streaming

DIRECTV NOW mist enkele van de meest bekeken kanalen op tv: Discovery Channel, History, A AMC, Food Network, Lifetime, Animal Planet, HGTV en TLC. Het is ook niet alsof het deze lacunes met lagere prijzen goedmaakt; De goedkoopste optie van DIRECTV NU is momenteel $ 50 per maand, meer dan de startprijzen voor Hulu, Sling en PlayStation Vue.

Een van de grootste punten in het voordeel van DIRECTV NU is dat het alle lokale kanalen omvat - ABC, CBS, Fox en NBC - iets dat anders superieure line-ups van Sling en Fubo niet kunnen evenaren. Dat gezegd hebbende, dit zijn ook de gemakkelijkste kanalen om elders te vinden. Je kunt ze gratis in HD krijgen met behulp van een tv-antenne , en negen steden in de VS kunnen ze ook streamen met Locast.org , een not-for-profit voor het gratis uitzenden van lokale zenders.

Zwakke selectie voor sportfans

Als je een van de 91% van de sportfans bent die zich abonneert op betaal-tv om live te kijken, is DIRECTV NU een van je slechtste opties. DIRECTV NU mist ten minste één netwerk voor elk van de grote competities: de NFL, MLB, NBA en NHL. Dat betekent dat je veel selectiekaderwedstrijden op nationaal niveau mist. Het heeft geen NFL-netwerk in een van zijn pakketten, en je moet upgraden naar $ 124 per maand voor andere league-run kanalen zoals het NHL Network of NBA TV, een absurde prijs om te betalen voor een live tv-streamingdienst. De enige streamingdienst met minder sportkanalen uit die top vier sporten was fubo, dat zich richt op Europees voetbal.

Live-Games-for-Streaming

Bovendien moet u upgraden naar het DIRECTV NU-abonnement van Max voor $ 70 per maand om toegang te krijgen tot uw regionale sportnetwerken (RSN's). Dit zijn de kanalen die de spellen van je lokale NBA-, MLB- en NHL-team tonen - misschien wel de be>Nielsen merkte zelfs op dat in veel markten meer mensen deze kanalen in primetime bekijken dan de "grote vier" lokale netwerken: ABC, CBS, Fox en NBC.

Als u uw lokale MLB-, NBA- of NHL-team regelmatig bekijkt, is dit een dealbreaker. Elke andere live streaming-service voert de meeste regionale sportnetwerken met $ 40 tot $ 55 per maand, vergeleken met DIRECTV NOW's $ 70.

Zelfs als je voorbij de meest populaire competities kijkt, is DIRECTV NU zeer teleurstellend. Wat sportnieuwskanalen betreft, heeft het alleen ESPN, ESPN 2, NBC Sports en FS1 in zijn $ 50-pakket - geen kanalen voor sportfans op universiteiten zoals ESPN U of Big Ten Network, geen voetbalkanalen en geen golf. Buiten de meest casual sportfans, mist DIRECTV NU waarschijnlijk iets dat je gemakkelijk elders voor goedkoper kunt krijgen.

Gierige DVR-opslag en gelijktijdige streams

DIRECTV NU was een van de laatste live tv-streamingproviders die cloud DVR-opslag in mei 2018 heeft toegevoegd, en het was vanaf het begin een van de minst genereuze. Je kunt slechts 20 uur aan video tegelijk opslaan en het wordt allemaal 30 dagen verwijderd nadat het oorspronkelijk werd uitgezonden. Dat lijkt misschien genoeg, maar het ligt aanzienlijk achter andere services in zijn gewichtsklasse: zowel YouTube TV als PlayStation Vue bieden onbeperkte opslag, terwijl Hulu tot 50 uur werkt.

DIRECTV NU slaat ook over hoeveel streams je tegelijkertijd kunt hebben. Je kunt het alleen op twee afzonderlijke apparaten tegelijk gebruiken, vergeleken met drie voor YouTube TV en vijf voor PlayStation Vue. Dit zal voor veel mensen geen probleem zijn, maar als je in een huis bent dat oorlog voert over de afstandsbediening, komen die extra streams van pas.

Uiteindelijk zijn dit niet de dingen die een streamingdienst maken of breken. Maar met de hogere startprijs van DIRECTV NU, hadden we graag gezien dat het iets meer werd uitgedeeld met deze extra voordelen.

Gemiddelde gebruikerservaring

Om een ​​idee te krijgen hoe het voelde om DIRECTV NU te gebruiken, hebben we het op drie apparaten getest: een Amazon Fire TV, een Roku Streaming Stick en een MacBook Pro. DIRECTV NU voelde over het algemeen niet veel anders dan browsen door een traditioneel kabel-tv-pakket - voor de meeste live tv-streamingservices natuurlijk.

Het eerste wat je ziet is een gids met alle kanalen in je pakket. Terwijl je op een Roku of Fire TV bladert, blijft de audio van het kanaal waar je momenteel op speelt op de achtergrond, terwijl het tv-schema het volledige scherm inneemt. In een browser wordt de video geminimaliseerd naar de hoek van het scherm terwijl u bladert. Geen van beide waren perfecte oplossingen - we gaven de voorkeur aan Hulu's one-show-per-time gids, maar niet aan de elegante programmavoorbeeldfunctie van YouTube TV - maar ze waren ook niet bijzonder frustrerend.

We gaven de voorkeur aan de programmavoorbeeldfunctie van YouTube TV (onder) boven de traditionele interface van DIRECTV NOW (boven).

Het komt neer op

Als HBO een must-have voor je is, kan DIRECTV NU een goede waarde zijn. En zelfs nog, veel gebruikers zouden beter af zijn als ze een andere service kiezen en HBO afzonderlijk toevoegen voor $ 15 per maand. Als je zonder HBO kunt leven, is er echt geen reden om DIRECTV NU toe te voegen. Het heeft de slechtste zenderopstelling van alle streamingdiensten, regionale sportnetwerken zijn alleen beschikbaar in plannen van $ 70 en hoger, en de extra voordelen zoals DVR-opslag en gelijktijdige streams zijn de gierigste van de boel.

Misschien vind je dit ook leuk