Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste Dash Cam

Dag en nacht moet de beste dashboardcamera kleine details vastleggen, zoals kentekenplaten, zonder het grote geheel te missen, terwijl hij gemakkelijk meteen te gebruiken is. Na acht uur testen van 14 van de beste modellen die er waren , vonden we drie camera's die het beter deden dan de rest.

De 3 beste dashcams

The Best Dash Cam: samengevat

Street Guardian SG9665GC V3
Garmin Dash 65W
Black Box G1W-H
Het beste
Video kwaliteit
Voor roadtrips
Budget optie
Resolutie
1080p
1080p
1080p
Prijs
$ 149.95
$ 249.99
$ 49,99
Gezichtsveld
120 °
180 °
160 °
Grootte (volume)
9,8 in 3
4,9 in 3
13,5 in 3
Montage methode
Zelfklevende beugel
Zelfklevende magneet
Zuignap
Applicatie voor de mobiele telefoon
GPS
Wifi
SD-kaart
32 GB
8 GB
Niet inbegrepen

Street Guardian SG9665GC V3

Beste videokwaliteit

Street Guardian
Haarscherpe beelden op elk moment van de dag
Pros
Legt kleine details vast
Nachtelijke uitvoering
Breed gezichtsveld
Makkelijk te gebruiken
Cons
Vaste montage

Waarom we ervoor kozen

Legt kleine details vast

Tijdens elke testronde produceerde de Street Guardian de scherpste beelden die we zagen. Terwijl bijna elke dashcam die we testten, kentekenplaten konden lezen toen we direct achter een auto werden gestopt, maar alleen de Street Guardian kon het doen terwijl hij 60 km / u op de snelweg reed. Dit is de informatie die van vitaal be>

Nachtelijke uitvoering

De prestaties van de Street Guardian hielden stand, ongeacht de lichtomstandigheden waarin we het testten. Waar nachtelijke beelden van sommige camera's werden geruïneerd door de schittering van koplampen en straatlantaarns, neutraliseerde de Street Guardian ze prachtig zodat we nog steeds subtiele details konden onderscheiden, zoals het merk en model van passerende auto's.

Street-Guardian-vs-Cobra-Night-Comparison-for-Dash-Cam

De Street Guardian (boven) presteerde beter bij weinig licht dan de Cobra CDR 855 BT (onder).

Breed gezichtsveld

Voordat we begonnen met testen, gingen we ervan uit dat de grootste zwakte van deze dashboardcamera het gezichtsveld zou zijn, vermeld op 120 graden. Aangezien een smaller gezichtsveld de context rond de randen opoffert voor meer detail aan de voorkant, verwachtten we dat de hoge markeringen in detail zouden komen met de bagage van grote blinde vlekken rond de zijkanten van onze auto.

Tot onze vreugde blonk de Street Guardian hier ook uit. Ondanks zijn bescheiden lijst presteerde het camera's die beweren 160 graden vast te leggen (zoals de Papago GoSafe 535 en Cobra CDR 855 BT), allemaal met behoud van de scherpe resolutie waar we in eerste instantie verliefd op werden.

Street-Guardian-vs-Papago-Comparison-2-for-Dash-Cam

Terwijl de kijkhoek van de Papago GoSafe 535 (onder) vermoedelijk 40 ° breder is, vonden we de Street Guardian (boven) een iets bredere hoek.

Makkelijk te gebruiken

We waarderen de eenvoudige functionaliteit van deze camera. Terwijl sommige modellen ons dwongen om zeven keer te klikken om de taal, datum en tijd in te stellen wanneer we de auto aanzetten (over jou gesproken, Papago), was de Street Guardian echt 'ingesteld en vergeten'. Het scherm werd zelfs uitgeschakeld na een enkele minuten rijden, waardoor we onnodige afleidingen besparen (hoewel je dat eenvoudig kunt wijzigen in de instellingen). Deze subtiliteit werd ook overgedragen aan de eenheid; het was een van de meest discrete dashboardcamera's die we hebben getest, vrijwel onzichtbaar vanaf de buitenkant van de auto.

Punten om te overwegen

Vaste montage

Een van de weinige dingen waar we niet zo gek op waren op de Street Guardian was het bevestigingssysteem. In plaats van de gebruikelijke zuignap of sticker die de meeste dash cams gebruiken, wordt een beugel gebruikt die permanent door een sticker is bevestigd. We vonden dat beter dan een sticker alleen - je kunt de camera van de beugel verwijderen zonder de sticker los te wrikken - maar het betekent nog steeds dat je een extra beugel moet gebruiken als je van plan bent de camera van auto naar auto te verplaatsen.

Garmin Dash Cam 65W

Geweldig voor Road Trips

Garmin
Het gezichtsveld van 180 ° maakt hem perfect voor landschappen, maar dat gaat ten koste van kleinere details
Pros
Geweldig in het vastleggen van mooie vergezichten
Ingebouwde WiFi en mobiele app
Spraakbesturing
Bevestigingssysteem
Cons
Enkele buitensporige functies
Worstelt met kleine details

Waarom we ervoor kozen

Geweldig in het vastleggen van mooie vergezichten

Als u zich voorstelt om uw dashcam evenveel te gebruiken voor het filmen van schilderachtige landschappen als voor bescherming tegen ongevallen, is de Garmin Dash Cam 65W een uitstekende optie. Het heeft een gezichtsveld van 180 graden - de breedste van alles wat we hebben getest - dus open uitzichten komen absoluut prachtig naar voren. Het was de kleinste dashcam die we hebben getest, maar het produceerde video's die eruit zagen alsof ze op een filmscherm thuishoorden. Het was niet moeilijk om je voor te stellen hoe leuk het zou zijn om een ​​roadtrip te maken over de Pacific Coast Highway of Blue Ridge Parkway.

Wide-Angle-Comparison-for-Dash-Cam

Het gezichtsveld van 180 ° van Garmin (boven) heeft een breder uitzicht dan de smalle 118 ° van de Blackvue (onder).

En het heeft ook meer praktische toepassingen - de 65W legt alles aan beide kanten van uw auto vast, zodat u het complete verhaal bij een ongeval hebt.

Ingebouwde Wi-Fi en mobiele app

Samen met de Yi-modellen die we hebben getest, was de Garmin een van de weinige dashcams met WiFi-functionaliteit en een bijbehorende app - reizigers kunnen eenvoudig roadvideo's rechtstreeks vanaf hun telefoon uploaden en delen. Het heeft ook een coole "travelapse" -functie, die uren rijden naar een video met roadtrip-hoogtepunten versnelt.

Garmin-Menu-Options-for-Dash-Cams

Spraakbesturing

De Garmin is een van de meest veeleisende camera's die we hebben getest, maar in tegenstelling tot veel concurrenten hebben de meeste van hen onze ervaring zelfs verbeterd.

De audiobediening was vooral attent. Zeg gewoon "OK, Garmin" en er verschijnt een eenvoudig menu met vier opties. We vonden het geweldig dat we basisbedieningen konden gebruiken zonder met kleine knoppen te hoeven spelen.

Bevestigingssysteem

De Garmin 65W had een van de meest doordachte en eenvoudig te gebruiken montagesystemen van elke dashboardcamera die we zagen. Het gebruikt een magneet die permanent aan de voorruit kleeft, dus het is ongelooflijk eenvoudig om het uit te trekken en opnieuw te bevestigen. Garmin bevat ook een extra montagemagneet als u wilt schakelen tussen uw tweedeurs sedan en de gezins-minibus.

Punten om te overwegen

Enkele buitensporige functies

We waardeerden hoe de Garmin automatisch de datum, tijd, GPS-coördinaten en mijlen per uur op elke video stempelt, maar een paar functies waren meer afleidend dan nuttig voor ons. De 65W heeft bijvoorbeeld een instelling waarbij hij u aanspoort om te 'gaan' als u in het verkeer stopt en de auto's voor u weer beginnen te rijden. Het voelde als overdreven aan ons, maar het zou kunnen komen als je een auto hebt vol luidruchtige kinderen die strijden om je aandacht. Hoe dan ook, het is een ongelooflijk gebruiksvriendelijke dashcam, dus het aanpassen van de instellingen naar uw wens kost nooit meer dan een paar klikken.

Worstelt met kleine details

Hoewel het brede gezichtsveld van Garmin het zo een heerlijke keuze maakte voor autoritten, vonden we het moeilijk om kentekenplaten op te halen, zelfs wanneer ze direct voor de auto zaten. De prestaties hadden ook 's nachts te lijden, waardoor veel verblinding door straatlantaarns en tegenliggers optrad. De Garmin zou perfect werk verrichten als een dagelijkse dashboardcamera, maar hij blinkt echt uit in het vastleggen van brede landschappen.

Black Box G1W-H Hidden Dash Cam

Een goedkopere optie zonder franje

Zwarte doos
Een grotere, meer eenvoudige camera die op de derde plaats kwam in onze veldtests
Pros
Fotokwaliteit
Adapters inbegrepen
Zuignap
Cons
Nachtelijke uitvoering
Omvangrijk ontwerp
SD-kaart niet inbegrepen

Waarom we ervoor kozen

Fotokwaliteit

Alleen al op basis van beeldkwaliteit was het moeilijk om het verschil te zien tussen de Black Box van $ 55 en enkele van onze duurste camera's, zoals de Thinkware F770 van $ 260. De Black Box-dashboardcamera produceerde vlijmscherpe beelden, of we nu bij een verkeerslicht werden gestopt of op de snelweg reden, waardoor we precieze details konden zien die van cruciaal be>

Hoewel het gezichtsveld smaller is dan de Street Guardian- en Garmin-modellen, hadden we nooit het gevoel dat we veel informatie misten. We konden twee volle rijstroken direct aan beide kanten zien toen we op de snelweg waren, waardoor we er zeker van waren dat we elke relevante activiteit bij een ongeval zouden vangen.

Black-Box-vs-Papago-Comparison-for-Dash-Cam

De Black Box (boven) had een smaller gezichtsveld dan de Papago GoSafe (onder), maar het was beter in het oppakken van details zoals straatnaamborden.

Adapters inbegrepen

Hoewel het een vrij kale dashcam is, wordt de G1W-H geleverd met een aantal doordachte toevoegingen zoals HDMI- en AV-kabels die zijn aangepast om rechtstreeks van de camera op een tv of computer te worden aangesloten. Op die manier kunt u uw opnamen snel op een groter scherm bekijken zonder deze eerst via de SD-kaart te hoeven uploaden. Het is niet zo handig als een app, maar het was het soort verstandige oplossing waar we echt van hielden in dit model.

Zuignap

We waren dol op de bevestigingsmethode van de Black Box. Het elimineerde de hogedrukinzetten van stickerhouders, wat betekent dat we het van auto naar auto konden verplaatsen (vooral handig als u van plan bent het in een huurauto te gebruiken). Zuignappen zijn waarschijnlijk iets minder veilig dan stickerhouders, maar de Black Box bleef rotsvast gedurende een volledige acht uur van testen.

Punten om te overwegen

Nachtelijke uitvoering

Waar het de kwaliteit van de Street Guardian niet kon bereiken, was in onze nachtelijke tests. Afbeeldingen waren over het algemeen veel donkerder, en hoewel het niet hetzelfde probleem had met blikken als camera's zoals de duurdere Cobra CDR 855 BT en BlackVue DR450, vonden we het moeilijk om objecten te zien die niet direct voor een licht stonden bron.

Black-Box-vs-Papago-Night-Comparison-for-Dash-Cam

De Black Box (boven) worstelde 's nachts vergeleken met de Papago GoSafe (onder).

Omvangrijk ontwerp

Dit is ook niet bepaald een "low-profile" dashcam. Hoewel het 2,7-inch scherm leuk is bij het instellen van je camerahoek, neemt het meer ruimte in beslag dan onze andere topkeuzes en is het gemakkelijk zichtbaar vanaf de buitenkant. Aan de andere kant, het is nog steeds klein genoeg om op te bergen in het handschoenenkastje terwijl je geparkeerd bent als je je zorgen maakt over diefstal.

SD-kaart niet inbegrepen

In tegenstelling tot Street Guardian en Garmin wordt The Black Box niet geleverd met een SD-kaart. Dit was niet zo'n groot probleem, maar het draagt ​​daadwerkelijk bij aan de prijs van de sticker. (or any local drug store) for around $11. Je kunt er gemakkelijk een vinden op Amazon (of een lokale drogist) voor ongeveer $ 11.

Hoe we de beste Dash Cam hebben gekozen

Beeldkwaliteit

Met dash cams wordt de beeldkwaliteit op verschillende manieren gemeten: resolutie en gezichtsveld. We hebben alleen overwogen dat dashcams minimaal een resolutie van 1080 pixels hebben - de standaard voor wat als HD wordt beschouwd . Gezichtsveld daarentegen is meer kunst dan wetenschap.

Over het algemeen geldt dat hoe groter het gezichtsveld, des te meer de camera >

Fabrikanten van dashboardcamera's zijn ook notoir misleidend over deze moeilijk te meten aantallen . Om die redenen hebben we geen minimumvereiste vastgesteld; de modellen die we hebben getest variëren van 118 graden tot een volledige 180.

Automatisch video's opslaan

De beste dashcam is ook een betrouwbare dashcam. Elk van onze finalisten wordt aangesloten op het stopcontact van de "sigarettenaansteker" van een auto, zodat ze worden in- en uitgeschakeld met uw voertuig. Ze komen ook allemaal met sensoren die scherpe, plotselinge bewegingen detecteren en beelden automatisch opslaan. Het laatste wat we willen is dat we waardevol bewijs verliezen omdat we vergeten zijn camera aan te zetten of op "opslaan" te klikken in de chaotische momenten na een auto-ongeluk.

Gerenommeerde fabrikanten

Er is een breed scala aan prijzen en functies in de dashcam-markt, maar het is niet altijd duidelijk wat essentieel is en wat gewoon leuk is om te hebben. Dus om onze zoektocht te starten, zochten we naar de meest populaire camera's van verschillende merken en modellen.

Best-of-lijsten van Consumer Reports en The Wirecutter hebben ons geleid tot zeer gescreende modellen zoals de Papago GoSafe 535 en BlackVue DR450-1CH. Maar we wilden ook een aantal minder bekende merken uitproberen die cult-achtige volgers hadden verdiend op dash cam review-sites zoals Dash Cam Talk en Blackbox My Car, dus we namen ook camera's van Street Guardian en Viofo op. Ten slotte wilden we zien hoe GPS-navigatieleiders als Garmin en Magellan het opnemen tegen deze bedrijven die uitsluitend dash cams maken.

We hebben in totaal 14 topcamera's getest, variërend van $ 45 tot $ 260. Toen ze aankwamen, hoefden ze alleen nog maar een Nissan Altima op te stapelen en de straten van Seattle op te gaan.

De 14 dash cams die we hebben getest:
 • Black Box G1W-H
 • BlackVue DR450
 • Cobra CDR 855 BT
 • Garmin Dash Cam ™ 65W
 • Magellan MiVue 420
 • Mobius ActionCam
 • Papago GoSafe 535
 • Street Guardian SG9665GC V3
 • Thinkware F770
 • VicoVation Vico-Opia2
 • Viofo A119S
 • YI Smart Dash-camera
 • YI Ultra Dash Camera
 • Z-Edge Z3P

Makkelijke installatie

Het eerste waar we naar op zoek waren in onze tests waren modellen die eenvoudig aan onze voorruit konden worden bevestigd en die daar zonder problemen bleven. Neem het van ons aan - er is niets meer afleidend dan een dashboardcamera die van uw voorruit valt in het midden van het spitsuurverkeer.

Na het spelen met alle verschillende opties, vonden we zuignappen de meest veelzijdige. We hielden ervan hoe eenvoudig het was om op onze voorruit of van auto naar auto te bewegen. Of u nu tussen meerdere auto's thuis wilt schakelen of deze in een huurauto wilt gebruiken wanneer u reist, de zuignap is de enige methode die echt draagbaar was.

Dashcams die stickers gebruikten om de hele unit op de voorruit te monteren, zijn het meest frustrerend om in te stellen - vooral als ze niet met een scherm worden geleverd. Je hebt maar één schot om het goed te krijgen, en als je het niet bij de eerste poging vastspijkert, zit je in een slechte hoek met een beperkt gezichtsveld.

Hindert het zicht van de bestuurder niet

Omdat de dash-camera altijd op uw voorruit moet blijven, mag deze u niet afleiden van het rijden. De schermen van onze favoriete modellen, zoals de Garmin 65W, zijn diagonaal slechts een paar centimeter breed, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn achter de achteruitkijkspiegel. We waardeerden ook camera's zoals de Street Guardian SG9665GC die automatisch worden uitgeschakeld na een paar seconden rijden. Hoe minder een dashcam onze aandacht vroeg, hoe beter.

Hoe u de juiste Dash Cam voor u kunt vinden

Kies tussen een dashboardcamera met één of twee kanalen

Alle dashcams die we hebben aanbevolen, zijn modellen met één kanaal ontworpen om de actie voor je auto vast te leggen. Als u op zoek bent naar nog meer bescherming, kunt u met tweekanaals dashcams opnemen met een extra camera die naar het interieur of de achterkant van de auto is gericht.

Het voordeel is dat u op deze manier meer informatie kunt verzamelen - als iemand u achterhoudt en wegrijdt, kunt u bijvoorbeeld hun kenteken en beschrijving gebruiken in een politierapport. Het kan ook handig zijn voor taxichauffeurs, Uber- of Lyft-chauffeurs die de tweede camera aan de binnenzijde willen plaatsen voor een verzekering tegen incidentele luidruchtige passagiers.

Het is niet verwonderlijk dat hoogwaardige tweekanaals modellen over het algemeen ongeveer twee keer zoveel camera's kosten, dus u kunt overwegen om er twee in plaats daarvan te kopen (hoewel dit zou moeten worden aangesloten op afzonderlijke stopcontacten). . Als de toegevoegde bescherming het extra geld waard lijkt, beveelt Consumer Reports de Auto-Vox M2 en Cobra CDR 895 D dubbele camera aan .

Overweeg parkeerbewakingsmodi

Een van de meest opvallende kenmerken van de beste dash-camera's is een parkeerbewakingsmodus. Van de veertien modellen die we hebben getest, hebben acht van hen de mogelijkheid om sensoren te gebruiken om in te schakelen en te beginnen met opnemen wanneer ze beweging in de buurt van de auto detecteren. Dat is in theorie leuk, maar het is ook veel werk om op te zetten.

Bewegingssensoren hebben een constante stroombron nodig, dus je moet de stroom van de camera in de autoaccu aansluiten (meestal met professionele hulp) of een dure externe batterij aanschaffen. En zelfs na dat alles is er geen garantie dat er iets vangt omdat de camera maar in één richting staat. Als u consequente problemen ondervindt op uw parkeerplaats of oprit, kunt u overwegen om in plaats daarvan een beveiligingscamera in het raam van uw huis te plaatsen.

Controleer de wetten van uw staat

Volgens het eerste amendement is het legaal om video of foto's op te nemen in openbare ruimtes. Dash cams gemonteerd aan de binnenkant van de voorruit van een auto zijn echter illegaal in 28 staten . Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat uw dashboardcamera niet meer dan een vierkante centimeter aan de bestuurderszijde of een vierkante centimeter aan de passagierszijde blokkeert. Elke staat is echter anders, dus controleer de wetten van uw staat voordat u een dashboardcamera koopt.

U kunt ook problemen ondervinden met dashcams die audio opnemen. Twaalf staten vereisen dat alle partijen toestemming geven voordat ze een gesprek opnemen : Californië, Connecticut, Florida, Illinois, Maryland, Massachusetts, Michigan, Montana, Nevada, New Hampshire, Pennsylvania en Washington. Dus als u een model met audio-opname koopt, moet u het uitschakelen of uw passagiers laten weten voordat ze in de auto stappen (vooral be>

Veelgestelde vragen over Dash Cam

Hoe slaan dash cams beelden op?

Dashcams gebruiken SD-kaarten als opslagmethode. De meeste modellen die we hebben getest, werden geleverd met 8 GB, maar konden tot 32 GB bevatten, sommige zelfs tot 64 GB. Ze werkten allemaal op een lussysteem: naarmate je meer opnames opneemt, worden de oudste video's continu vervangen. We ontdekten dat kaarten van 8 GB ongeveer een uur video konden bevatten, wat voldoende ruimte is als je enige zorg het vastleggen van mogelijke ongelukken is.

Kunnen dashcam-opnames in de rechtbank worden gebruikt?

Over het algemeen geldt dat hoe meer fysiek bewijs je in een strafzaak kunt leveren, hoe sterker je argument zal zijn. Dat gezegd hebbende, dashcams zijn momenteel illegaal in 28 staten, en je video is in geen enkele van hen toelaatbaar voor de rechtbank. Maar voor gevallen die vaak neerkomen op "hij zei, zei ze" - als je probeert te bewijzen dat je geen fout hebt begaan of het slachtoffer bent geworden van een hit and run, bijvoorbeeld, kunnen dashcam-beelden vaak doorslaggevend zijn stuk hard bewijs.

Zal een dashcam mijn verzekeringstarieven verlagen?

Vanaf nu bieden geen grote autoverzekeringsmaatschappijen kortingen aan bestuurders die dashboardcamera's gebruiken. Dat betekent echter niet dat het u uiteindelijk geen geld bespaart op uw verzekering. Als u het slachtoffer bent van een ongeval, kunnen dashcam-beelden videobewijs leveren dat u niet de schuldige bent, waardoor u wordt bespaard op een piek in uw tarieven.

Misschien vind je dit ook leuk