Maggie Overholt Senior Insurance Editor Door Maggie Overholt Senior Insurance Editor

Maggie is de hoofdschrijver en redacteur van grmajo.net. Ze heeft meer dan 70 verzekeringsartikelen geschreven over huiseigenaren, auto's, het leven, motorfietsen, reizen en meer.

De beste personal finance-softwareprogramma's

De beste personal finance-software versterkt uw financiële geletterdheid en elimineert verwarring. Wanneer u in staat bent om het geld dat door uw leven beweegt te volgen, bent u beter uitgerust om uw uitgaven en spaargewoonten te begrijpen en uzelf verantwoordelijk te houden voor zowel korte als >brachten vervolgens de lijst terug naar de best presterende vijf op basis van beveiliging, functionaliteit, apparaatcompatibiliteit en klantenondersteuning.

De 5 beste softwareprogramma's voor persoonlijke financiën

De beste personal finance-softwareprogramma's: samengevat

Munt
Quicken
YNAB
Persoonlijk kapitaal
Duidelijkheid geld
Het beste
Gratis financiële tracking
Betaalde financiële tracking
Voor budgettering
Om te beleggen
Om op te slaan
iTunes-beoordeling
4,7 sterren
4,6 sterren
4,7 sterren
4,8 sterren
4,7 sterren
Google Play-beoordeling
4,3 sterren
2,7 sterren
4,1 sterren
4,6 sterren
4,1 sterren
Klantenservice kanalen
Veelgestelde vragen, e-mail, telefoon, chat
Veelgestelde vragen, e-mail, telefoon, chat
Veelgestelde vragen, e-mail, forum
Veelgestelde vragen, e-mail, telefoon
Veelgestelde vragen, e-mail
Multi-factor authenticatie
Prijs
Vrij
$ 34,99 - $ 89,99 per jaar
$ 83,99 per jaar
Vrij
Vrij

Munt


Beste gratis financiële tracking

Munt
Mint gebruikt inzichtelijke categorieën, kristalheldere afbeeldingen en benaderbare taal om u precies te vertellen wat er met uw geld gebeurt.
Pros
Instellen van een account
Sortering van transacties
Visualiseert uitgaven
Begrotingsfunctie
Cons
Banner reclame

Waarom we ervoor kozen

Instellen van een account

is the way to go. Als geldbeheer helemaal nieuw voor je is, is Mint de beste keuze. De eenvoud begint met het instellen van een account. Mint koppelt al uw rekeningen in één keer aan dezelfde bank, dus het duurt slechts een minuut om aan de slag te gaan. Vervolgens haalt het de transactiegeschiedenis van twee maanden op en begint het te categoriseren.

Sortering van transacties

De producten van Intuit (de andere zijn Quicken) maken transacties beter dan andere software waar we naar keken. Ze splitsen zelfs subcategorieën op (denk aan "Fast Food" in plaats van "Restaurants"), waardoor u uw maandelijkse uitgaven gemakkelijk kunt visualiseren en categoriseren.

2018_Mint-vs-Personal-Capital-for-Personal-Finance-Software-copy

Mint (links) labelt elke transactie duidelijk, terwijl Personal Capital (rechts) algemene categorieën gebruikt.

Visualiseert uitgaven

Mint maakt gebruik van een uniek cirkeldiagramsysteem om u te laten zien hoe uw inkomsten en uitgaven worden verdeeld, en u kunt deze grafieken aanpassen om uitgaven voor specifieke categorieën, rekeningen of tijdsperioden weer te geven. Dit is een niveau van financiële zichtbaarheid dat we nergens anders zagen. Het geeft u diep inzicht in uw eigen gewoonten, zodat u kunt inchecken en indien nodig aanpassingen kunt doen.

Mint-pie-chart-for-Personal-Finance-Software

Mint visualiseert automatisch uw bestedingspatroon, zodat u in één oogopslag kunt zien waar uw geld naartoe gaat.

Begrotingsfunctie

Met Mint kunt u budgetten maken voor een aantal categorieën. Begin met de vooraf ingestelde budgetten, zoals 'Restaurants' en 'Vervoer', of maak zoveel aangepaste categorieën als u wilt. Hierna vult de software ze automatisch in. We hebben gemerkt dat Mint niet zo slim is in het labelen van budgetten als bij transacties (het sloeg bijvoorbeeld een buspas in "Onderwijs"), maar na een beetje knutselen , het is geweldig voor het automatisch bijhouden van uw uitgaven.

Met uw budgetten en besparingsdoelen weergegeven in staafdiagrammen zoals hierboven, kunt u eenvoudig inloggen en ter plekke financiële beslissingen nemen. U kunt bijvoorbeeld uw telefoon uit de supermarkt halen, naar uw supermarktbudget kijken en beslissen of u zich wilt uitgeven aan de rosé van $ 25 of vasthoudt aan de fles van $ 10 (zonder hectische mentale wiskunde).

Mint-budgets-for-Personal-Finance-Software

Mint toont uw budgetten duidelijk, zodat u in één oogopslag kunt inchecken en zien hoe het met u gaat.

Punten om te overwegen

Banner reclame

We houden ervan dat Mint een gratis personal finance-app is, maar dat betekent wel dat je geen banneradvertenties meer moet hebben. Ze zijn niet overweldigend, maar je moet door een aantal creditcard- en leenaanbiedingen op het volledige scherm bladeren. Als je op zoek bent naar een meer gestroomlijnde ervaring, raden we je aan om Quicken te bekijken.

Quicken


Best betaalde financiële tracking

Quicken
Voor een advertentievrije ervaring biedt de op tarieven gebaseerde tegenpartij van Mint een even effectief platform van $ 35 tot $ 90 per jaar.
Pros
Reclamevrij
Desktop-app
Goed voor het beheren van grote portefeuilles
Cons
Klantenservice
Prijs
Applicatie voor de mobiele telefoon

Waarom we ervoor kozen

Reclamevrij

is made by Intuit, the same parent company as Mint. Quicken wordt gemaakt door Intuit, hetzelfde moederbedrijf als Mint. Het voelt vergelijkbaar, met een even gebruiksvriendelijke interface en tools, zonder de afleidende creditcard- en leenadvertenties.

Desktop-app

Quicken is niet alleen advertentievrij, maar ook iets robuuster dan Mint. Het gebruikt een downloadbare desktop-app in plaats van een browser-gebaseerde app, die wat voordelen heeft. U kunt bijvoorbeeld een kalender samenstellen om budgetten, rekeningen en besparingen in de tijd bij te houden. Om op de hoogte te blijven van deze kalender, kunt u met de app aanpasbare pop-upmeldingen voor uw bureaublad maken. Het heeft ook extra rapport- en overzichtsopties - zoals 'Net Worth over Time', 'Spending Over Time' en 'Tax Summary' - die nuttig kunnen zijn voor mensen met meer accounts en activa.

2018_Quicken-Budget-for-Personal-Finance-Software

Quicken houdt uw budgetten, rekeningen en uitgaven bij in een aanpasbare bureaubladkalender.

Goed voor het beheren van grote portefeuilles

We raden deze thuisbudgetsoftware aan voor mensen die bekend zijn met het beheren van hun financiën en geen handbagage nodig hebben. In tegenstelling tot Mint, dat suggestievakjes biedt - vertalingen in het Engels van wat u moet invoeren - verwacht Quicken dat u goed op de hoogte bent van de financiën om te weten waar u rekeningnummers kunt vinden en de tools om rapporten uit te voeren. Quicken is ook een goede keuze als u meerdere accounts of grotere activa wilt bijhouden, omdat de desktoptoepassing goed geschikt is om ingebouwde portefeuilles te beheren. Pure capaciteit is één ding, met zijn brede scala aan tools, maar beveiliging is iets anders; alles wordt lokaal op uw computer opgeslagen. Hiermee kunt u ook samenvattende rapporten van uw bezit zien, van onschatbare waarde als er te veel bewegende stukken zijn om anders beknopt te bekijken.

Punten om te overwegen

Klantenservice

Toen we Quicken testten, hadden alle communicatiekanalen >

Prijs

Quicken kost u jaarlijks tussen $ 35 en $ 90, afhankelijk van uw besturingssysteem. Als je op het punt staat om die sprong te wagen, biedt Quicken een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je de software kunt laten draaien om te zien of de tools van Intuit voor jou werken.

Applicatie voor de mobiele telefoon

De mobiele app van Quicken laat veel te wensen over. Hoewel het een behoorlijke rating heeft in de Apple app store, verdient het een verschrikkelijke 2.7 rating op meer dan 2.800 beoordelingen in Google Play. De meeste gebruikers klagen dat de app traag is - een echt probleem als je in de winkel probeert te achterhalen of er iets binnen je budget is.

U heeft een budget nodig

Best voor
budgettering

U heeft een budget nodig
Handige online cursussen en stapsgewijze tutorials leren u hoe u inkomsten kunt verdelen, met succes fondsen kunt toewijzen en zelfs wat spaargeld kunt opbergen.
Pros
Budgetteringsfunctie
Doordachte accountconfiguratie
Handige tutorials
Flexibele doelen
Cons
Meer voorgeschreven dan andere apps
Minder analytische hulpmiddelen

Waarom we ervoor kozen

Budgetteringsfunctie

(it's redundant but true). Als je problemen hebt om een ​​budget te maken en je eraan te houden, heb je een budget nodig (het is overbodig maar waar). Deze software hanteert een unieke benadering van budgettering. In plaats van een hypothetisch plan voor toekomstig geld te maken, werkt YNAB met het geld dat u bij de hand hebt. U wordt gevraagd om al uw inkomsten toe te wijzen: Dek eerst uw directe uitgaven af; als dat eenmaal is geregeld, gaat het geld naar de uitgaven- en besparingsdoelen van volgende maand. Er blijft geen discretionair geld rondhangen - wat betekent dat u niet in de verleiding komt om het frivool uit te geven. In plaats daarvan wordt elke dollar gebruikt voor een specifiek doel, wat YNAB met zijn eerste regel bedoelt: "Geef elke dollar een baan."

2018_YNAB-add-credit-card-for-Personal-Finance-Software

Doordachte accountconfiguratie

YNAB liet ons elk account afzonderlijk importeren, in tegenstelling tot alles in één keer trekken zoals Mint deed. Dit duurde wat >

Handige tutorials

YNAB leidt u ook door budgetplanning met duidelijk geformuleerde, handige tutorials. Om echt succesvol te zijn, moet u echter eerst de Webinar Aan de slag gebruiken . Vertrouw ons hierin; we probeerden een budget zonder het te maken en waren een beetje verloren. Wat was Age of Money? Wat waren onmiddellijke verplichtingen en werkelijke kosten en hoe verschilden deze? Waarom zei YNAB dat we teveel zouden uitgeven als we nog contant geld hadden? Toen namen we het webinar en alles klikte. Deze geweldige middelen brengen YNAB van een budgetplatform naar een one-stop-shop om financieel verantwoordelijk te worden.

Flexibele doelen

Een ding dat we erg waarderen is de flexibiliteit van YNAB. De filosofie "roll with the punch" van het bedrijf weerspiegelt de manier waarop we in het echte leven met geld omgaan. Misschien krijgt u een dure Uber en besteedt u te veel aan uw transportbudget. Geen probleem - u kunt inloggen, een deel van uw budget uitgeven om het te dekken, en u bent thuis koken (betaalbare) diners in het zwart. Onze andere topkeuzes maakten het niet zo eenvoudig om onze doelen opnieuw in te stellen en op koers te blijven.

YNAB-explained-for-Personal-Finance-Software

YNAB heeft tonnen budgetcategorieën. U kunt kiezen welke u wilt gebruiken op basis van uw individuele financiële behoeften.

Punten om te overwegen

Meer voorgeschreven dan andere apps

We zullen toegeven dat YNAB niet over de hele linie 100% flexibel is. U wordt alleen gevraagd om niet-onmiddellijke uitgaven, zoals 'uit eten gaan' te budgetteren nadat u aan uw 'onmiddellijke verplichtingen' hebt voldaan. Dit is een strengere aanpak en het kan meer dwingend aanvoelen dan onze andere topkeuzes. Maar de eerlijkheid van YNAB over prioriteiten maakt deel uit van wat de software zo succesvol maakt.

Minder analytische hulpmiddelen

In vergelijking met onze andere topkeuzes is YNAB een beetje een one-trick pony. Alles heeft betrekking op uw budget: inkomsten, uitgaven en doelen worden allemaal gepresenteerd in termen van toegewezen dollars en toe te wijzen dollars. Dit is geweldig om je op het goede spoor te houden, maar het betekent ook dat YNAB de trendafbeeldingen en andere analytische lenzen mist waar we van hielden, Mint, Quicken en Personal Capital. Succesvol geldbeheer zal afhangen van de vraag of de specifieke lens van YNAB voor u werkt.

Persoonlijk kapitaal

Best voor
Investeren

Persoonlijk kapitaal
In plaats van op elke transactie- en budgetcategorie in te gaan, biedt Personal Capital u een overzicht op hoog niveau van uw vermogen en bezit.
Pros
Geweldig voor mensen met een onregelmatige cashflow
Overzicht van financiën
Investeringen volgen
Importeert automatisch transactiegeschiedenis
Cons
Vage transactiecategorieën
Minimale begeleiding

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor mensen met een onregelmatige cashflow

lets you monitor your finances without getting too entrenched in day-to-day balance changes. Met Personal Capital kunt u uw financiën volgen zonder dat u zich te veel hoeft te verdiepen in dagelijkse balansveranderingen. Als u bijvoorbeeld onvoorspelbare salarisstrookjes heeft, is het misschien niet logisch om u aan een bepaald maandbudget zoals dat van YNAB te houden. Of misschien heb je ongebruikelijke bestedingsgewoonten, zoals frequente zakenreizen. In dat geval is het gebruik van transactiegerichte software zoals Mint misschien niet bijzonder nuttig. Persoonlijk kapitaal biedt iets meer flexibiliteit. Er worden geen alarmmeldingen verzonden als uw accounts van de ene op de andere dag een substantiële verandering ondergaan - zo>

Overzicht van financiën

Deze grote vooruitzichten worden prachtig weergegeven op de interface van Personal Capital. Het eerste dat u na het inloggen ziet, is uw vermogen, weergegeven door een kalmerende blauwe grafiek. Uw totale contante waarde is ook in één oogopslag duidelijk en u weet meteen of uw waarde opwaarts of neerwaarts is.

U hebt ook direct toegang tot inkomsten- en uitgavetrends: u kunt maandelijks zien in welke categorieën de meeste transacties vallen. Dit geeft u een goed idee van waar uw geld naartoe gaat en of u al dan niet aanpassingen op hoog niveau aan uw bestedingspatroon moet aanbrengen. Cashflow (ook bekend als 'contant bij de hand') wordt net hierboven weergegeven, zodat u weet hoeveel geld er op een bepaald moment voor u beschikbaar is.

Personal-Capital-for-Personal-Finance-Software

Investeringen volgen

We vonden het geweldig hoe de homepage van Personal Capital je vertelt - zowel in reële dollars als in percentages - precies hoeveel je 401 (k) of andere beleggingen zijn veranderd. Het laat u ook weten of de Dow Jones, de S 500 en andere be>

Personal-Capital-Net-Worth-for-Personal-Finance-Software

Importeert automatisch transactiegeschiedenis

Personal Capital maakte de start ongelooflijk eenvoudig door vier maanden transacties direct te importeren - twee keer zoveel als Mint. Dat betekende dat we onmiddellijk toegang hadden tot een substantiële geschiedenis van uitgaven- en besparingenstrends. We hoefden het maanden>

Punten om te overwegen

Vage transactiecategorieën

Helaas categoriseert Personal Capital deze transacties niet evenals Intuit of YNAB. Kosten worden onderverdeeld in algemene categorieën (bijv. "Transfers" in plaats van "Huur en hypotheek") en de manier waarop ze worden vermeld, geeft de transactielocatie niet in één oogopslag weer. Dit is logisch met de macro-view outlook van Personal Capital; houd er rekening mee dat als u transacties in de gaten wilt houden, deze software frustrerend zal zijn.

Minimale begeleiding

De interface van Personal Capital voelt alsof het zegt: "Hé, dit is wat je hebt. Doe ermee wat u wilt. ”Ter vergelijking, de eerste dingen die u met Intuit-software en YNAB ziet, zijn rekeningsaldi, aankomende rekeningen en budgetten. Ze voelen zich een beetje rigide - zoals een adviseur die u adviseert over wat u met uw financiën zou moeten doen. Omdat het minder gericht is op individuele transacties en budgettering, raden we Personal Capital aan voor mensen die al behoorlijk financieel onderlegd zijn. Deze software houdt u op de hoogte van uw financiën zonder dat u te veel voorschrijft.

Duidelijkheid geld

Best voor
Besparing

Duidelijkheid geld
Breng positieve wijzigingen aan in uw geldgedrag met de geautomatiseerde besparingen van Clarity en vraagt ​​om externe abonnementen te annuleren.
Pros
Tracks abonnementen
Spaart automatisch besparingen op
Verkent mogelijkheden om rekeningen te verlagen
Cons
Moeilijk voor variabele inkomens

Waarom we ervoor kozen

Tracks abonnementen

Maandelijkse abonnementen kunnen op hol slaan als je ze niet in de gaten houdt. Tussen tv-streaming en muziekstreaming, tijdschriften en kranten en die zelfzorgzendingen die misschien uw portemonnee saboteren, laten we veel gaten in onze financiële boten ononderzocht. identifies repeat payments in your credit history to show you how much you're spending. Clarity Money identificeert herhaalde betalingen in uw kredietgeschiedenis om u te laten zien hoeveel u uitgeeft. Door ze op één plek te ordenen en een knop Annuleren vooraan en in het midden te plaatsen, houdt Clarity u goed op de hoogte van uw abonnementsuitgaven.

Spaart automatisch besparingen op

De meeste budgetprogramma's, gratis of betaald, missen deze eenvoudige functie: de mogelijkheid om een ​​spaarplan te structureren binnen de app. Duidelijkheid zorgt ervoor dat u wordt gevraagd om eenvoudig spaarbesparingen aan te gaan - zoals elke dinsdag $ 5 voor een regenachtig fonds - vanaf een gesynchroniseerd account.

Verkent mogelijkheden om rekeningen te verlagen

Het zichtbaarder maken van uw kosten is iets dat de meeste financiële apps heel goed doen. Maar wat doe je met die informatie nadat je die hebt gekregen? Hier bewijst Clarity dat het geïnteresseerd is in het verbeteren van uw financiële gezondheid en niet alleen op problemen wijst. De app herkent verhandelbare rekeningen in uw kredietgeschiedenis - dingen zoals kabel- en telefoonrekeningen die afdingen uitnodigen - en kan automatisch opnieuw onderhandelen namens u.

Punten om te overwegen

Moeilijk voor variabele inkomens

De app is niet geschikt voor verschillende baten en lasten. Als u elke twee weken hetzelfde salaris ontvangt en uw uitgaven min of meer zelfs maand na maand blijven, zult u probleemloos uw budget volgen met Clarity. Maar als de gig-economie betekent dat u freelance cheques contant betaalt wanneer u ze ontvangt, of een bedrijf met seizoensgebonden uitgaven runt, kan het frustrerend zijn om te reageren op de meldingen van Clarity die elke keer als u merkt dat u te veel (of te weinig) verdient.

Hoe u het juiste personal finance-softwareprogramma voor u kunt vinden

Gestelde doelen

Voordat u begint met een softwareprogramma voor persoonlijke financiën, moet u een eerlijk gesprek met uzelf hebben over waarom u dit nodig hebt. Misschien begin je met je eerste betaalde baan en wil je leren om je salaris op een verstandige manier te gebruiken. Misschien vind je het moeilijk om binnen je budget te blijven. Misschien wil je sparen voor een auto of een huis maar weet je niet waar je moet beginnen. "Het be>

Maak tijd om uw app te gebruiken

Persoonlijke financieringssoftware kan een krachtig hulpmiddel zijn, maar onthoud: u haalt er maar zoveel uit als u erin steekt. Onze financiële experts waren het daar allemaal over eens.

"Wat een [personal finance-software] succesvol maakt, zijn niet alleen de functies van de app; het is hoe toegewijd je bent om de app te gebruiken om je financiële doelen te bereiken."

Personal Finance Specialist HighYa.com JR Duren Personal Finance Specialist HighYa.com

Het komt erop aan om vaak in te checken, aandacht te besteden aan trends, je aan je budget te houden en aanpassingen te doen wanneer dingen niet helemaal goed gaan. Je zult alleen gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan als je de software echt leuk vindt, dus het kiezen van de juiste is een be>

Test gratis proefversies

Als je niet zeker weet welke functies je nodig hebt in een personal finance-app, raden we je aan een paar uit te proberen voordat je er een gaat gebruiken. Al onze topkeuzes zijn gratis of bieden een gratis proefversie, dus u kunt ze voor een proefrit maken en zien welke tools voor u werken.

Plan een 'gelddatum'

Heb je geen tijd om dagelijks je financiën in te checken? Dat is goed. "Maak elke week of elke maand een gelddatum met jezelf", stelt Meka West, oprichter en CEO van Penny Smart Girl, voor . Zorg ervoor dat uw transacties correct zijn gecategoriseerd, controleer uw uitgaven tegen uw budget en kijk of u uw uitgaven of spaargewoonten wilt wijzigen vóór de volgende gelddatum. Of het nu dagelijks of maandelijks is, het be>

Focus op het ontwikkelen van goede gewoonten

Onthoud: u hoeft niet elke functie te gebruiken. Mint zal u bijvoorbeeld vragen om >

Veelgestelde vragen over softwareprogramma's voor persoonlijke financiën

Wat is personal finance-software?

Personal finance-software geeft u een (goedkope of gratis) persoonlijke accountant waar u ook bent. Het kan u helpen bij het opstellen en vasthouden van een budget, bijhouden waar u uw geld aan uitgeeft en advies geven over hoe u uw financiële doelen kunt bereiken.

Wat is het 50/30/20 budget?

Het 50/30/20 budget is een manier om uw uitgaven te verdelen: 50% moet gaan naar behoeften zoals boodschappen, huisvesting en autobetalingen, 30% op wensen zoals uit eten gaan, winkelen of evenementen, en 20% moet worden bespaard .

Hoeveel van uw inkomen moet u sparen?

De meeste experts adviseren om ongeveer 20% van uw inkomen te besteden aan sparen. Dat omvat pensioenrekeningen zoals 401 (k) s en Roth IRA's, die direct uit elke salaris worden gehaald. Hoewel dit van persoon tot persoon varieert - een 18-jarige die zijn eerste baan heeft, zal waarschijnlijk niet dezelfde spaargewoonten hebben als iemand die bijna met pensioen is - het is nog steeds een goede benchmark om naar te streven.

Hoeveel van uw inkomen moet u uitgeven aan huisvesting?

U moet ernaar streven om ongeveer 25% van uw inkomsten vóór belastingen te besteden aan huur of uw hypotheek. Hoewel dat misschien niet zo veel klinkt, moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk nog steeds rekening moet houden met extra kosten, zoals nutsvoorzieningen, tv en internet en mogelijk huurders of huiseigenaren.

Is Microsoft Money een goede personal finance-software?

De budgetteringssoftware van Microsoft, MS Money, is al enkele jaren niet actief op de markt gebracht of ontwikkeld. Hoewel u een 2012-versie kunt downloaden, zult u niet dezelfde verspreiding van klantenondersteuning of -hulpmiddelen vinden als bij meer actuele apps voor persoonlijke financiën. Op zoek naar een alternatief voor Microsoft Money? We zouden Mint aanraden.

Onze andere financiële services beoordelingen

Uw budget op orde brengen is slechts een onderdeel van het vergroten van uw vermogen. Bekijk enkele van onze andere favoriete tools in de beoordelingen hieronder:

Misschien vind je dit ook leuk