Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste mondwater

De meeste mondwater biedt een standaard set voordelen, het wegvagen van de bacteriën die tandplak en slechte adem produceren, het tandglazuur versterken en de gezondheid van het tandvlees verbeteren. Of u nu op zoek bent naar een mondwater voor alle doeleinden dat aan al het bovenstaande voldoet, of iets dat gericht is op meer specifieke symptomen, wij hebben u gedekt .

De 5 beste mondspoelingen

De beste mondwater: samengevat

Colgate Totaal dagelijkse reparatie
ACT Advanced Care
Nature's Answer PerioWash
Crest 3D White Diamond Strong
Bioteen Droge mond Mondeling spoelen
Beste bescherming van de holte
Beste anti-plak
Beste natuurlijk
Het beste voor het bleken
Het beste voor een droge mond
Sleutel ingredient
Fluoride
cetylpyridinium
Essentiële oliën
Waterstof peroxide
Aloë en suikeralcoholen
Smaak
Munt
Munt
Munt
Munt
Munt / Kaneel

Colgate Totaal dagelijkse reparatie

Best voor
Bescherming van de holte

Colgate
Minty en mild, deze klassieke formule gebruikt fluoride om holtes te bestrijden
Pros
Evenwichtige fluoride
Aangename smaak
Lage verbranding
Cons
Niet zo sterk

Waarom we ervoor kozen

Evenwichtige fluoride

Colgate Total Daily Repair behaalde de beste resultaten in onze tests voor mondwater met anticavity. Zoals de meeste mondspoelingen in deze categorie, bevat het een mid-range concentratie fluoride, met een kloksnelheid van 0,02%. Bij deze concentratie kunt u tweemaal daags spoelen zonder de door de tandarts aanbevolen maximale hoeveelheid te overschrijden (te veel fluoride, hoewel geen ongebreideld probleem, kan leiden tot cosmetische problemen zoals fluorose .) Het bevat ook een kleine hoeveelheid cetylpyridinium voor helpen tegen tandplak.

Aangename smaak

Onze testers beschreven de muntsmaak van Colgate als mild en verfrissend, met een lichte smaak die na de eerste 30 seconden intenser wordt. Colgate heeft ook uithoudingsvermogen, met een merkbaar schone nasmaak die we na het zwoegen nog anderhalf uur bleven vangen. Een tester merkte zelfs op: "Ik zag mezelf dit daadwerkelijk gebruiken."

Lage verbranding

Colgate Total Daily Repair is een redelijk zachte spoeling, die onze testers prettig vonden. Dit was een leuke verandering van tempo in vergelijking met de anderen die we probeerden. Eén tester legde bijvoorbeeld uit dat Listerine's enige alcoholvrije formule, Listerine Total Care Zero Alcohol, haar tong "ongemakkelijk rauw" liet voelen. We geven de voorkeur aan een schoon gevoel boven pijn elke dag.

Punten om te overwegen

Geen gerichte ingrediënten

Colgate Total Daily Repair is een geweldige algemene boost voor uw mondgezondheid, maar het is niet de beste oplossing voor meer specifieke problemen. Als u preciezere problemen zoals droogheid of bevlekte tanden probeert aan te pakken, kijk dan naar de gerichte actieve ingrediënten van onze andere keuzes.

ACT Advanced Care

Best voor
Anti-Plaque

HANDELEN
Zoet en intens, een plaque-vechtende mondwater voor degenen die van gewaagde smaken houden
Pros
Goed tegen tandplak
Schoon gevoel
Cons
Een beetje lief

Waarom we ervoor kozen

Goed tegen tandplak

Als je tegen plaque vecht, is ACT Advanced Care Plaque Guard onze keuze. Advanced Care trok onze aandacht vanwege de hoge concentratie van 0,07% cetylpyridiniumchloride - de tandarts adviseerde de concentratie.

Formules die plaque als doelwit hebben, vertrouwen op cetylpyridiniumchloride, een van de slechts drie ingrediënten die zowel "veilig als doeltreffend" worden beschouwd bij de behandeling van plaque en tandvleesaandoeningen. (De andere zijn stannofluoride, dat alleen in tandpasta voorkomt, en etherische oliën, wat voorkomt in onze andere optie tegen plaque, Best Natural.)

Schoon gevoel

ACT Advanced Care heeft een zoete pepermuntsmaak die snel begint te schroeien. ACT is perfect als je van een mondspoeling houdt die een klap geeft. Testers merkten op dat al onze op cetylpyridinium gebaseerde finalisten een merkbare brandwond hadden, maar er is een lijn tussen intens en ondraaglijk. Voor onze testers was ACT een comfortabele verbranding, terwijl anderen hun mond ongemakkelijk rauw maakten en tot vroeg spugen leidden.

Punten om te overwegen

Een beetje lief

Verschillende mensen hebben verschillende smaaktoleranties, en we probeerden dat in gedachten te houden tijdens het testen. Als je vaak klaagt over dingen die te zoet zijn, heb je waarschijnlijk een betere ervaring met Colgate Total Repair. Maar als zoetheid geen probleem is (voor velen een kracht), raden we ACT Advanced Care aan.

Nature's Answer PerioWash

Het beste
Natuurlijk mondwater

Nature's Answer
Een kruidenspoeling die bacteriën bestrijdt en goed smaakt
Pros
Evenwichtige ingrediënten
Geen synthetische kleuren
Cons
Geen fluoride

Waarom we ervoor kozen

Evenwichtige ingrediënten

Natuurlijke mondspoeling is net zo effectief als hun cetylpyridinium-bevattende equivalenten bij het bestrijden van bacteriën. Dat komt omdat ze etherische oliën gebruiken met sterke antimicrobiële eigenschappen die de bacteriën die plaque en slechte adem veroorzaken, doden of remmen.

Nature's Answer PerioBrite overtrof onze verwachtingen met een mix van negen verschillende oliën, waaronder pepermunt, kaneel en kruidnagel. Het smaakt naar mint, maar de toevoeging van calendula-, kamille- en echinacea-extracten (die allemaal hun eigen antivirale en ontstekingsremmende voordelen hebben) voegt kruidenondertonen toe die testers roemden omdat ze minder kunstmatig-suikerachtig smaken dan onze andere picks.

Geen synthetische kleuren

Naast het vertrouwen op de antibacteriële kracht van etherische oliën, wilden we ook dat onze volledig natuurlijke pick vrij zou zijn van synthetische kleuren: het gebrek aan kleurstof betekent dat deze mondspoeling een diep gouden schaduw heeft in plaats van de gebruikelijke blauwgroen. De bruinachtige gele kleur ziet er misschien vreemd uit, maar het smaakt nog steeds goed - de kruidensmaak van de formule is mild, maar we merkten een post-swish tinteling >

Punten om te overwegen

Geen fluoride

Nature's Answer is een geweldige optie als je over het algemeen een goede mondgezondheid hebt en op zoek bent naar mondwater zonder kunstmatige toevoegingen. U zult echter fluoride missen, wat een be>

Crest 3D White Diamond Strong

Best voor
whitening

Kam
Fleur je glimlach op en versterk je glazuur met deze fluoride-bevattende pick
Pros
Whitening kracht
Goed fluoride-gehalte
Cons
Niet zo comfortabel

Waarom we ervoor kozen

Whitening kracht

Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat het bleken van mondwater merkbaar lichtere tanden opleverde gedurende een periode van twee maanden, hoewel een speciale bleekgel veel sterkere resultaten had. Een van de mondspoelingen die in deze studie werd gebruikt, was onze eigen topkeuze, Crest 3D White. Het krijgt zijn bleekkracht van een concentratie van 1,5% peroxide.

Als bleken echter uw primaire doel is, houd er dan rekening mee dat er een limiet is aan wat mondwater kan bereiken. Dr. Park vertelde ons dat professionele procedures voor het bleken van tanden afhankelijk zijn van zeer geconcentreerde peroxideniveaus, tot 35 procent. "Lage concentraties maken misschien geen significant klinisch verschil," waarschuwde hij.

Goed fluoride-gehalte

Crest 3D White bevat hetzelfde percentage fluoride als onze anti-cavity pick (0,02%). Het is een goed idee om fluoride tijdens het bleken te verdubbelen, omdat peroxide vlekken opheft door in tanden te dringen . Er is controverse over de vraag of peroxide tandglazuur verzwakt, maar met Crest 3D kun je het veilig spelen.

Punten om te overwegen

Niet goed voor gevoelige tanden

Tijdens onze gorgelende sessie ondervond een swisher met een gevoelige mond een lichte gevoeligheid van de tanden, maar van de drie witmakende mondspoelingen die we proefden, meldde ze dat Crest 3D de minst krachtige dader was. Crest was ook verreweg de best smakende whitening-optie die we probeerden, met een melding als "zoet maar verfrissend".

Als u gevoelig bent voor gevoelige tanden, maar er helemaal klaar voor bent om ze lichter te maken, raden tandartsen aan om twee weken voorafgaand aan het bleken een gevoelige tandpasta (met kaliumnitraat) in uw mondverzorgingsregime op te nemen.

Biotène Droge mond Mondspoelen

Best voor
Droge mond

Biotene
Stimuleert de speekselstroom en kalmeert uitgedroogde monden
Pros
Stimuleert speeksel
Goed fluoride-gehalte
Cons
Intensiteit

Waarom we ervoor kozen

Stimuleert speeksel

Afgezien van onaangenaam is, brengt een droge mond (of xerostomie) uw mondgezondheid in gevaar. Speeksel is het originele mondwater dat voedseldeeltjes wegvoert en van nature reinigt met zijn antimicrobiële eigenschappen. Zonder dit kan uw mond zuur, schadelijk tandglazuur worden. De beste mondspoelingen voor droge mond bevatten effectieve bevochtigingsmiddelen zoals aloë vera, xylitol en sorbitol.

De meeste droge mondspoelingen die we hebben getest, bevatten de enzymen en hydraterende suikeralcoholen die nodig zijn om speeksel te stimuleren. Maar Biotene voelde het beste, en onze testers merkten op dat na het slikken met de viskeuze oplossing van Bioténe hun mond uitzonderlijk glad aanvoelde, alsof ze bedekt waren met een dunne laag olie - een merkbare verbetering als je tegen droogte vecht.

Goed fluoride-gehalte

Biotène Droge mond Orale spoeling viel op omdat het ook fluoride bevat, wat helpt bij het voorkomen van gaatjes - een constante zorg in een droge, zure omgeving. We stellen het op prijs dat Bitoene onze be>

Punten om te overwegen

Intensiteit

Het enige mogelijke nadeel is dat dit product het sterkste verdovende effect had van alle mondspoelingen die we probeerden, waardoor onze mond na de spoeling enkele minuten tintelde. ("Ik kan mijn tong niet voelen," meldde een tester.)

Hoe u de juiste mondspoeling vindt

Overweeg je dieet

Suikerachtig, zetmeelrijk voedsel, van snoep tot brood, kan een zure omgeving in je mond creëren die een paradijs is voor bacteriën. Wanneer dit soort voedselresten ongestoord wordt gelaten, kauwen de bacteriën neer en zetten zuur af terwijl ze werken - wat snel tandglazuur begint eroderen en plaats maakt voor gaatjes.

Er zijn ook voedingsmiddelen die eigenlijk gunstig zijn voor de gezondheid van je tanden, namelijk die calcium en fosfor bevatten, zoals zuivel, vlees en vis. Zelfs voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen laten echter rommel achter voor bacteriën en moeten daarom altijd worden opgevolgd met een borstel, floss en spoelroutine.

Probeer tongschrapen

Algemeen aanbevolen in de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde, met U-vormige metalen schrapers kunt u handmatig de zwavelproducerende bacteriën verwijderen die zich op het achterste derde deel van de tong vormen. Die witte biofilm die zich op het oppervlak verzamelt, is direct verantwoordelijk voor een slechte adem .

Mondwater Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van mondwater?

Mondwater is uniek in staat om hoekjes en gaatjes te bereiken die u moeilijk kunt raken met uw tandenborstel. Aangezien uw tanden slechts ongeveer 25% van het totale oppervlak van uw mond uitmaken, kan mondwater helpen de andere 75% een minder gastvrije omgeving te maken voor bacteriën en door bacteriën veroorzaakte problemen zoals tandplak en slechte adem.

Kan mondwater elke dag worden gebruikt?

Nee. Mondwater mag niet voor >zowel de goede als de slechte bacteriën te doden . Verlies van de "goede" bacteriën heeft uiteindelijk een negatieve invloed op hoe uw lichaam normaal functioneert , waardoor uw immuunsysteem kwetsbaar wordt.

Is mondwater veilig voor kinderen?

Beide tandartsen die we hebben geïnterviewd, zeiden dat ze kinderen onder de 12 niet aanbevelen mondwater te gebruiken. Goede poets- en flosgewoonten moeten op jonge leeftijd worden ingebakken en het is te gemakkelijk voor mondwater om een ​​vervanging te worden. "Ik leg echt de nadruk op flossen vanaf jonge leeftijd in plaats van het adviseren van het gebruik van mondwater," vertelde Dr. Shahid ons.

Er is ook een hoger risico dat kinderen mondwater inslikken, hetzij per ongeluk of met opzet. Die kauwgomaroma is misschien moeilijk te weerstaan, maar mondwater bevat veel krachtige ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor dunne maagweefsels.

Kan mondwater poetsen vervangen?

Mondwater is geen vervanging voor poetsen en flossen. De tandartsen met wie we spraken benadrukten dat het een aanvullende behandeling is - het biedt een extra verwennerij voor uw mond, maar kan nooit een tandenborstel vervangen. Dr. Hosan Park, parodontoloog in Seattle, merkte zelfs op dat hij mondspoeling zelden aanbeveelt bij patiënten die al goede mondhygiëneroutines hebben zonder enig teken van andere orale ziekten.

Misschien vind je dit ook leuk