Philip Palermo Lead Senior Editor - For the Home Door Philip Palermo Hoofdredacteur - For the Home

Philip leidt de sectie Voor de startpagina en begeleidt thuisbeveiliging en smart home-inhoud. Zijn teksten en foto's zijn gepubliceerd op Engadget en verschillende lokale kranten in Washington.

De beste vlooienbehandeling voor katten

De beste vlooienbehandeling voor katten doodt vlooien snel en is gemakkelijk toe te dienen. Om onze topkeuzes te vinden , overlegden we met experts op het gebied van huisdieren en insecten, onderzochten we actieve ingrediënten en onderzochten we zelf de finalisten. or Sentry Fiproguard Plus . Al onze topmedicaties doden snel vlooien - maar als je je kat wilt beschermen tegen het krijgen van vlooien en teken in de toekomst, kies dan een spot-on zoals Frontline Plus of Sentry Fiproguard Plus .

De 2 beste preventieve vlooienbehandelingen voor katten

De 3 beste snelwerkende vlooienbehandelingen voor katten

De beste vlooienbehandeling voor katten: samengevat

Best voor
Vanaf
Begint binnen vlooien te doden
Voorkomt ongedierte gedurende een maand
Frontline Plus voor katten
Maandelijkse vlooienbehandeling
$ 50
4 uur
Sentry Fiproguard Plus voor katten
Maandelijkse vlooienbehandeling tweede
$ 35
12 uren
Sentry Capguard
Snelwerkende vlooienbehandeling
$ 27
30 minuten
PetArmor FastCaps
Snelwerkende vlooienbehandeling tweede
$ 19
30 minuten
Capstar-tabletten
Snelwerkende vlooienbehandeling tweede
$ 23
30 minuten

De beste preventieve vlooienbehandelingen voor katten

Onze eerste twee keuzes zijn spot-on behandelingen die een dual-action systeem gebruiken om vlooien te bestrijden. Fipronil (een EPA-goedgekeurd insecticide) doodt alle ongedierte dat momenteel op uw kat leeft. (S) -methopreen (een insectengroeiremmer) voorkomt dat de insecten zich voortplanten. Dat betekent dat deze medicijnen een bestaande plaag kunnen genezen en toekomstige infecties kunnen voorkomen. Bovendien hoeven deze behandelingen slechts eenmaal per maand te worden toegepast voor volledige werkzaamheid.

Frontline Plus voor katten

Best voor
Maandelijkse vlooienbehandeling

Frontline Plus
Frontline begint vlooien in slechts vier uur te doden en voorkomt dat vlooien, teken en luizen maximaal één maand terugkomen
Pros
Sneller-acting
Gemakkelijker aan te brengen
Cons
Over het algemeen duurder
smellier

Waarom we ervoor kozen

Sneller-acting

should start killing fleas in about four hours, and claims it will have the entire problem wiped out in 12. By comparison, most other spot-on medications take 12 hours to even begin killing fleas. Frontline Plus zou binnen ongeveer vier uur moeten beginnen met het doden van vlooien, en beweert dat het hele probleem in 12 zal zijn weggevaagd. Ter vergelijking, de meeste andere spot-on medicijnen nemen zelfs 12 uur in beslag om zelfs vlooien te beginnen doden. Dit maakt Frontline een goed compromis tussen preventieve, maandelijkse behandeling en snelle verlichting voor uw huisdier.

Gemakkelijker aan te brengen

Frontline Plus onderscheidde zich in het testen van het hebben van een betere applicator dan andere spot-ons. In tegenstelling tot de clip-and-squeeze tube van Sentry, maakt Frontline gebruik van peel-off verpakkingen en een dunne, snap-off top. Het is veel minder waarschijnlijk dat het lekt, wat een mooie bescherming is tegen verspreiding van chemicaliën waar u ze niet wilt.

Punten om te overwegen

Over het algemeen duurder

Helaas is Frontline een beetje duurder dan veel andere spot-ons, en kost het ongeveer $ 15 boven Sentry Fiproguard Plus. De prijsstijging kan de moeite waard zijn voor een sneller dan gemiddelde vlooienbestrijding en een rommelvrije toepassing. Maar als je een beperkt budget hebt, is Frontline waarschijnlijk niet je eerste keuze.

smellier

De meeste vlooienbehandelingen hebben een zwakke chemische geur (het zijn tenslotte chemische stoffen), maar de geur van Frontline is een beetje ruwer dan die van anderen. instead. Als u of uw kat een supergevoelige neus heeft, probeer dan Sentry Fiproguard Plus . We vonden het minder aanstootgevend dan Frontline.

Sentry Fiproguard Plus voor katten

Best voor
Maandelijkse vlooienbehandeling met een beperkt budget

Sentry Fiproguard Plus
Sentry Fiproguard Plus begint vlooien te doden in ongeveer 12 uur, beschermt uw kat tegen ongedierte tot een maand en is meestal betaalbaar
Pros
Over het algemeen goedkoper
Licht ruikend
Cons
Messier applicatie
>

Waarom we ervoor kozen

Over het algemeen goedkoper

is the least expensive of our picks for spot-on treatment. Sentry Fiproguard Plus is de goedkoopste van onze keuzes voor spot-on behandeling. We hebben het gezien voor iets meer dan de helft van de vraagprijs van Frontline Plus - hoewel beide behandelingen exact dezelfde actieve ingrediënten gebruiken. Het nadeel is een ietwat slordiger aanvraagproces, wat zeker niet ideaal is bij het omgaan met chemicaliën. Maar als u het niet erg vindt om extra voorzichtig te zijn, dan is het misschien niet de moeite waard om meer te betalen voor de betere applicator van Frontline.

Licht ruikend

Toen we de Sentry Fiproguard-buis openbarsten, waren we blij dat het een milde, bijna citrusachtige geur had. Het is zachter op de neus dan de meer chemische geur van Frontline. In beide gevallen zal de geur na ongeveer een dag vervagen - maar voor mensen met een gevoelige neus is Sentry Fiproguard een veiligere gok.

Punten om te overwegen

Messier applicatie

Het enige dat we niet leuk vonden aan Sentry Fiproguard Plus was de levering. Om de buis te openen, moet je de bovenkant eraf knippen met een schaar - en een beetje lekte elke keer dat we dat deden. Het is geen groot probleem, maar ook niet ideaal bij het omgaan met chemicaliën. Je moet extra zeker zijn om de schaar te spoelen en je handen te wassen na gebruik van dit product, om ervoor te zorgen dat geen chemicaliën terechtkomen waar ze niet zouden moeten (zoals in je mond of ogen).

>

Sentry Fiproguard Plus zou binnen ongeveer 12 uur moeten beginnen met het doden van vlooien - vrij standaard voor spot-on medicijnen. Ze zijn niet bedoeld om zo snel te werken als orale tabletten, die een hele vlooienpopulatie in slechts een uur kunnen doden. Maar als uw kat onmiddellijke verlichting nodig heeft van een jeukende vlooienplaag, is het misschien niet uw beste keuze om te beginnen met Sentry Fiproguard.

De beste snelwerkende vlooienbehandelingen voor katten

Vervolgens keken we naar orale medicijnen. Deze zijn verkrijgbaar in kleine, pilachtige tabletten die nitenpyram bevatten, een door de FDA goedgekeurd insecticide dat een hele tekeninfestatie binnen enkele uren kan wegvagen. , PetArmor FastCaps , and Capstar Tablets — they're equally safe and effective, so go with whichever one is cheapest where you shop. Onze favorieten zijn Sentry Capguard , PetArmor FastCaps en Capstar-tablets - ze zijn even veilig en effectief, dus ga met de goedkoopste waar u winkelt.

Houd in gedachten: hoewel orale medicijnen veel sneller werken dan spot-on-behandelingen, gaan ze maar 24 uur mee. Deze pillen zullen in de toekomst geen vlooien, teken en luizen afstoten zoals een spot-on wil. Als uw huisdier vaak met deze insecten in aanraking komt, of als uw huis een ernstige aantasting heeft (u ziet vlooien op meubels of vloerbedekking), dan bent u beter af met een preventieve, maandelijkse behandeling. Orale medicijnen zijn het beste voor een onmiddellijke, tijdelijke oplossing. We hebben ook Sentry opgenomen omdat we vonden dat het betaalbaarder was onder de snelwerkende opties, maar de nummer twee zijn allemaal even effectief, dus het is de moeite waard om de prijzen te controleren.

Sentry Capguard

Best voor
Snelwerkende behandeling

Sentry Capguard
Sentry Capguard-tabletten verhelpen het vlooienprobleem van uw kat snel - beginnen binnen slechts 30 minuten - maar voorkomen toekomstige plagen niet
Pros
Ultrasnelle werking
betaalbare
Cons
Niet-preventieve

Waarom we ervoor kozen

Ultrasnelle werking

Orale tabletten kunnen een vlooienpopulatie veel sneller vernietigen dan spot-ons. Ze leveren medicatie rechtstreeks in de bloedbaan van uw kat, zodat wanneer het ongedierte bijt, ze vrijwel onmiddellijk afsterven. will start killing the pests in just 30 minutes, and should have the entire problem eradicated in under a day. Sentry Capguard zal het ongedierte in slechts 30 minuten doden en zou het hele probleem binnen een dag moeten hebben opgelost.

and Capstar Tablets for this purpose. We houden ook van PetArmor FastCaps en Capstar-tabletten voor dit doel. Alle drie behandelingen gebruiken dezelfde dosering nitenpyram en zijn identiek in grootte en vorm. Het enige echte verschil tussen deze merken is de prijs. We raden aan om alle drie de opties te controleren en de beste te kopen waar u winkelt.

betaalbare

Orale behandelingen zoals Sentry Capguard, PetArmor FastCaps en Castar-tabletten zijn over het algemeen goedkoper dan spot-ons. We hebben deze behandelingen gezien variërend van $ 19 tot $ 27, terwijl spot-ons beginnen rond $ 35 en gaan tot $ 50 en verder. Natuurlijk moet de prijs niet uw eerste overweging zijn bij het kiezen tussen orale en spot-on behandeling. Kies op basis van de behoeften van uw huisdier en de ernst van het vlooienprobleem. Voor een kleinschalige besmetting is het absoluut goed om een ​​orale behandeling te kiezen en een paar dollar te besparen.

Punten om te overwegen

Niet-preventieve

Het nadeel van het gebruik van een orale vlooienbehandeling is dat ze niet dezelfde preventieve voordelen hebben als een spot-on. Tabletten doden alleen volwassen vlooien, terwijl spot-ons elke generatie (beginnend met de larven) tenietdoet om te voorkomen dat ze terugkomen. Bovendien duren de effecten van een orale tablet slechts 24 uur, terwijl de spot-on behandeling tot een maand blijft werken.

Wat betekent dit voor u? Als uw kat een kleine aantasting heeft, kunnen orale tabletten dit snel en effectief behandelen. Als uw huisdieren vaak in contact komen met vlooien en teken, of als uw huishouden een ernstige besmetting heeft, wilt u in plaats daarvan een plek kiezen. Als alternatief is het mogelijk om een ​​orale tablet te gebruiken voor snelle verlichting en na een paar dagen over te schakelen naar een spot-on. Combineer nooit behandelingen tegelijkertijd zonder eerst uw dierenarts te raadplegen.

Gids voor vlooienbehandeling voor katten

Hoe u de juiste vlooienbehandeling voor uw kat kunt vinden

Overweeg maandelijkse versus snelwerkende behandelingen

De meeste mensen zullen het beste af zijn met een maandelijkse, spot-on vlooienbehandeling (zoals onze eerste twee keuzes van Frontline en Sentry). Dit zijn niet alleen voor katten en honden die vlooien hebben; ze zijn ook een geweldige manier om uw huisdier in de toekomst te beschermen tegen vlooien, teken of luizen. Natuurlijk, als uw kat op dit moment een vlooienplaag heeft, zullen spot-on medicijnen daar ook voor zorgen. Ze zullen het gewoon niet zo snel doen als een oraal medicijn.

Voor katten die snelle verlichting van een vervelende vlooienpopulatie nodig hebben, is orale medicatie de beste keuze. Pillen zoals Sentry Capguard, PetArmor FastCaps en Capstar-tabletten beginnen vlooien in slechts 30 minuten te doden - en ze zouden de bevolking binnen een dag moeten wegvagen. Houd er rekening mee dat deze orale behandelingen slechts 24 uur effectief zijn. Als het echter waarschijnlijk is dat uw kat opnieuw in contact komt met vlooien of teken, is het een goed idee om ze op een later tijdstip met een maandelijks preventief medicijn te behandelen.

Zoek naar de juiste dosering

Katten en honden hebben verschillende doses vlooienmedicatie nodig op basis van hun gewicht. Spot-on medicijnen die strikt voor katten zijn gemaakt (zoals Frontline Plus en Sentry Fiproguard Plus) komen meestal slechts in één maat voor, omdat katten niet in grootte variëren om meerdere versies te rechtvaardigen. Al onze medicijnen in tabletvorm kunnen echter worden gebruikt voor honden of katten. Dat betekent dat je het vakje moet aanvinken voordat je koopt, en ervoor moet zorgen dat je de katvriendelijke versie koopt - meestal aangeduid als "Voor 2 tot 25 pond."

Raadpleeg uw dierenarts voordat u behandelingen combineert

Misschien heeft uw kat een vies vlooienprobleem dat u snel moet behandelen, maar u wilt het in de toekomst ook beschermen tegen vlooien, teken en luizen. In dat geval kunt u uw huisdier behandelen met een oraal medicijn voor snelle verlichting, en na een paar dagen opvolgen met een spot ter preventie.

Gebruik nooit twee verschillende medicijnen tegelijkertijd zonder eerst uw dierenarts te raadplegen. Vlooienbehandelingen worden gemaakt met een verscheidenheid aan actieve ingrediënten, dus u mag nooit regimes mengen en matchen zonder de garantie van een dierenarts te krijgen dat er geen ongewenste bijwerkingen zijn.

Tekenen dat uw huisdier vlooien heeft

Als uw huisdier overmatig krabt, korstjes, haarverlies, geïrriteerde huid, bleek tandvlees, gewichtsverlies of energieverlies (bloedarmoedesymptomen) heeft, is het mogelijk dat ze vlooien hebben.

Inspecteer de huid van uw huisdier grondig door de vacht rond te bewegen. Je kunt gewoon je vingers gebruiken of een gespecialiseerde vlooienkam. Als er vlooien aanwezig zijn, is het waarschijnlijk dat je die bloedzuigende indringers zult zien bewegen. Maar verder ben je eigenlijk op zoek naar zout en peper: witte spikkels zijn vlooieneieren, terwijl zwarte spikkels stukjes gedroogd bloed zijn dat bekend staat als 'vlooienvuil'. Je kunt ook vlooienvuil spotten in de strooisel of favoriete stoel van je huisdier.

Stappen om vlooien te doden

Stappen die u moet nemen wanneer u vlooien op uw huisdier heeft ontdekt:
1. Baad uw huisdier met een zachte shampoo.
2. Follow-up met vlooienmedicatie.
3. Was het beddengoed, speelgoed en andere zachte meubels van uw huisdier in de buurt.
4. Stofzuig grondig en gooi de vacuümzak onmiddellijk weg.
5. Stoom schone oppervlakken om volwassen vlooien te doden.

De beste methode om vlooien weg te houden, is om preventieve maatregelen op regelmatige basis uit te oefenen, voordat er een bedreiging is. Houd je huis schoon. Blijf voor uw huisdier regelmatig shampoos, sprays, actuele behandelingen, kragen of pillen toedienen. Blijf buitensprays gebruiken om uw tuin te behandelen en tapijtsprays om uw tapijten, stoffering en meubels te behandelen. Mist indien nodig je huis.

Helaas zijn vlooieninfestaties moeilijk onmiddellijk uit te roeien. Het kost tijd en men moet proactief en ijverig blijven in het voorkomen en elimineren van dit ongedierte. Raadpleeg uw dierenarts voordat u een behandeling toedient.

Voor meer informatie over vlooien en teken, bekijk onze gids over vlooien- en tekenseizoen hier .

Gebaseerd op gegevens van American Kennel Club

Vlooienbehandeling voor katten Veelgestelde vragen

Is vlooienbehandeling veilig voor katten?

Ja. Insecticiden en andere chemicaliën die worden gebruikt bij vlooienbehandeling moeten door de EPA zijn gecertificeerd voordat ze in winkels kunnen worden verkocht. Er zijn een paar ingrediënten die negatieve bijwerkingen voor huisdieren of mensen kunnen hebben als ze verkeerd worden behandeld, maar we hebben geen behandelingen opgenomen die deze chemicaliën gebruiken in onze beoordeling. We spelen het liever veilig als het gaat om onze huisdieren en gezinnen.

Kan vlooien aanvallen bij katten veroorzaken?

Eén insecticide dat wordt gebruikt bij vlooienbehandelingen, pyrethrin , kan onder bepaalde omstandigheden bij katten aanvallen veroorzaken . In de juiste doses is pyrethrin veilig voor honden en mensen, maar katten zijn er gevoeliger voor. Dit betekent dat als ze een medicijn nemen dat pyrethrin bevat en vervolgens in contact komen met de chemische stof, ze een overmatige blootstelling kunnen lopen. Dat is wanneer aanvallen mogelijk zijn.

Hoewel medicijnen die pyrethrin bevatten, op zichzelf niet gevaarlijk zijn voor katten, is er geen reden om een ​​onbedoelde overmatige blootstelling te riskeren. Er zijn tal van effectieve vlooienbehandelingen die andere insecticiden gebruiken - alle vijf van onze topkeuzes, voor starters.

Wanneer kunnen kittens een vlooienbehandeling krijgen?

Al onze topkeuzes zijn veilig voor kittens van minimaal 8 weken oud en anderhalve tot twee kilo in gewicht. Als u niet zeker weet wat de beste keuze voor uw kitten is, neem dan contact op met uw dierenarts voordat u de behandeling toedient.

Werken natuurlijke vlooienbehandelingen?

We kwamen in ons onderzoek een handvol "natuurlijke" vlooienbehandelingen tegen; producten op basis van etherische olie gemaakt met ingrediënten zoals knoflook, kruidnagel en cederhout. Hoewel het verleidelijk kan zijn om insecticide-vrij te worden, waarschuwen we ertegen. Geen van de dierenartsen waarmee we spraken, kon bevestigen dat deze producten daadwerkelijk vlooien of teken doden. Om een ​​vlooienprobleem uit te roeien en ziekten die door ongedierte worden overgedragen te voorkomen, kunt u beter een beproefd, EPA-gecertificeerd medicijn gebruiken. Al onze topkeuzes werken gegarandeerd.

Wat als mijn kat slecht reageert op het vlooienmedicijn?

Breng je kat naar de dierenarts om veilig te zijn; als het buiten kantooruren is, ga dan naar een dierenziekenhuis. Het wordt aanbevolen om voor hulp contact op te nemen met een dierenarts, het noodnummer op het productpakket of de hulplijn voor huisdierengif op 800-213-6680.

Waar / hoe krijgen katten vlooien?

Katten - inclusief huiskatten - kunnen op verschillende manieren vlooien oplopen. Een persoon kan volwassen vlooien, vlooienlarven, vlooienpoppen en vlooieneieren via hun kleding of schoenen in de ruimte van de kat brengen. Andere huisdieren kunnen ook vlooien binnenshuis brengen. Vlooien kunnen liften met knaagdieren die een weg naar binnen vinden, of ironisch genoeg kunnen katten vlooien oplopen terwijl ze bij de dierenarts zijn. Zorg ervoor dat u effectieve en routinematige preventieve maatregelen implementeert om de kans op vlooien door uw kat te minimaliseren.

Is het veilig om een ​​vlooienbehandeling bij mijn kat te gebruiken als mijn kat al een ander (niet-vlooien) medicijn gebruikt?

Raadpleeg uw dierenarts voordat u een vlooienbehandeling gebruikt, over mogelijke interacties met andere medicijnen die uw kat gebruikt.

Hoe oud moet mijn kat zijn om vlooienbehandelingen te gebruiken?

De meeste katten moeten minstens 8 weken oud zijn om te profiteren van vlooienbehandelingen.

Beschermen vlooienbehandelingen tegen ander ongedierte?

De meeste vlooienbehandelingen beschermen ook tegen teken en luizen.

Meer katvriendelijke beoordelingen

We hebben een maand >

Misschien vind je dit ook leuk